ora: 13:52, 31 ian 2015 7682 33 Autor: Cristina Buzovschi

Ghimpu: Nici Lupu, nici Filat nu vor PL la guvernare


Ghimpu: Nici Lupu, nici Filat nu vor PL la guvernare
Mihai Ghimpu, președinte PL
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie
Mihai Ghimpu este convins că nici Marian Lupu, președintele Partidului Democrat, nici Vlad Filat, președintele Partidului Liberal Democrat, nu vor ca Partidul Liberal să participe la guvernare. Liberalul afirmă că alianța de guvernare a fost deja creată între PLDM, PCRM și PD, transmite UNIMEDIA.
 
Ghimpu spune că în primul rând democrații nu au vrut coaliție cu PL. Dar, nelipsit de vină ar fi și Vlad Filat care ar fi cedat în fața PD-ului și ar fi ales să facă alianță cu PCRM.

Președintele PL a criticat mesajul de pe Facebook a lui Vlad Filat. „Nu ne invită la guvernare Filat, ne invită să votăm pentru Guvernul Leancă ca să demonstrăm că suntem pentru cursul european, că nu avem nevoie de funcții și ministere. Astea sunt lucruri diferite. (...) Să vii așa sarcastic, pe Facebook, și tendențios să spui: „hai acum , PL să vă vedem cât de patrioți și europeni sunteți”. Asta nicidecum nu înseamnă să fii om de stat, și nici om”, a punctat Mihai Ghimpu în cadrul emisiunii „Important” de la postul de televiziune TVC21.
 
Potrivit lui, Lupu și Filat au aceeași poziție, nu vor să guverneze împreună cu PL. „A guverna împreună înseamnă să partajăm puterea. Ei au luat toate ministerele și vor ca noi să-i votăm. De ce dl Filat încearcă să pună responsabilitatea pe PL? Cum să-ți asumi actul guvernării fără să ai ministere?”, a întrebat retoric liberalul. 
 
Ghimpu afirmă că deja există o coaliție -  PLDM, PCRM și PD. „Decizia a fost luată de PD, democrații au decis cu cine să fie formată guvernarea: cu PLDM PL sau cu PLDM și PCRM. Vlad Filat a dat dovadă de slăbiciune. De PLDM depindea cu cine să fie această aliață, cu PL sau PCRM. PLDM s-a dus cum a decis PD-ul, cu PCRM-ul”, a conchis politicianul.
 
Acesta a reiterat că PL încă nu a spus deocamdată că nu va vota pentru învestirea Guvernului, că sunt gata să-l voteze pe Leancă, însă așteaptă să vadă cine vor fi ceilalți 16 membri ai Cabinetului de Miniștri.

Comentarii (33)
 • -4 (24)
  Moare de ciuda Fiodorovici!!! Rusine!
  • -7 (25)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Dupa ce ai facut tot posibilul ca sa nu participi la guvenrare, dupa ce ai conditionat si ai pus accent doar pe functii, acum vii sa te justifici, si evident sa iti ataci colegii de dialog...

   Sunt cetățean activ
   • -7 (23)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    Ghimpu vad ca totusi cinta mai departe acelasi cintec, rezulta ca ei chiar vor sa fie in opozitie si astfel cauta nod in papura si motive pentru a nu sustine noul Guvern pro-european.
    • -7 (21)
     Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
     De data asta cred ca circul si farsa pe care incearca sa o joace nu o sa le mearga, mai ales dupa ce coalitia nou formata are tot sprijinul din partea UE, care apropo au criticat modul iresponsbail al Pl-ul pe care l-au abordat in cadrul negocierilor

     Sunt cetățean activ
     • -6 (22)
      Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
      Ghimpu se viseaza el presedinte de tara iar nepotul primar pentru inca un mandat in Capitala in rest , scuipa el in parerea celorlalti membri de partid din PL care vor sa se formeze noul Guvern Leanca.
      • -5 (17)
       Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
       Acum ar fi cazul ca Ghimpu sa demonstreze cit de pro-european este, da nu sa caute cum sa se eschiveze de la votarea noului prim-ministru.
       • +5 (7)
        Nickurile propagandiste la treaba,in toata splendoarea !!!!
     • +4 (14)
      Odiseu, spunemi cine din UE sustine in totalitate coalitia formata si cine a criticat PL. Nimeni. A fost unul care face parte din grupul parlamentar al socialistilor si dermocratilor europeni si atit.
      • -6 (16)
       Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
       Principalii lideri europeni, presedintii celor mai marei 2 partide din parlamentul european Daul de la PPE si Stanisev de la PES, care impreuna formeaza 410 deputati din totalul de 751, daca vrei iti pot scri numele fiecaruia dar cred ca si asa ai inteles ca sustinerea e cit se poate de impunatoare.

       Sunt cetățean activ
   • +7 (15)
    Au conditionat si au pus accent pe functii zici? Dar ce au facut plaha cu filea? Cine zicea: Noi ministerul transportului nici in ruptul capului nu-l dam? Degeaba il laudati voi pe botnari. ceea ce s-a facut in mandatul lui botnari a fost inceput in mandatul lui salaru. Eu nu vreau sa zic ca salaru e mai bun, in nici un caz, dar nu-mi plac oamenii care nu vad lucrurile asa cum sunt. Cum a fost cu traseul Chisinau-Hincesti, reparatia a inceput cind erau comunistii, iar in 2010 filea se lauda ca el a facut.
    • -4 (14)
     Ce au facut zici??? Si-au asumat responsbilitati astfel incit tara sa isi poate continua cursul European, de asta avem noi nevoie, de asemenea politicieni, responsbaili si cu maturitate politica.

     Sunt cetățean activ
     • -6 (16)
      Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
      Apropo vreau sa iti mai amintesc ca principalele succese europene(acordul de liber schimb, regimul liberalizat de vize) le-am obtinut tot cu aceste 2 partide la guvernare, fara PL, nu vad de ce in acest caz va framinta cursul UE, daca el nu a depins niciodata de liberali ?

      Sunt cetățean activ
  • +8 (16)
   Hai lasati-o balta, lingailor! Trancaniti la fel ca si media ruseasca, numai minciuni si acuzatii la adresa celor care va dezaproba. Pupati mai departe fundul hotilor si dusmanilor tarii, si indopati- va cu laturi, ca porcii, daca macar pe acelea le primiti. Problema nu e in ceea ce face Ghimpu, ci in bespredelul pe care il savarsesc idolii vostri, sub aplauzele voastre. Credeti in continuare ca toata lumea sant prosti alde voi. Intr-o zi veti raspunde cu totii de toata suferinta pe care o produceti cetatenilor acestei tari sau doar o aplaudati!
 • +10 (22)
  Corect Ghimpule! Abia asteptau motive.
 • +9 (15)
  Ghimpu bravo, nu ceda! Plahotniuc si Filat nu doar pe Ghimpu nu-l au de om, dar nici pe intreg pardidul, si nici pe intreg electoratul lui PL nu ii considera de oameni. Insa electoratul PL este cel mai fidel, cel mai determinat spre schimbare calitativa, si cel mai omanos. Ghimpu nu poate sa cedeze pentru ca are prea multa responsabilitate fata de oamenii acestei tari.
 • +8 (14)
  Dnle Ghimpu nici un vot cornoraţilor şi trădătorilor de ţară.
 • +6 (12)
  Sunt deacord cu BOGHEN, vrasazica buneii nostri au fost trimisi de comunisti in Siberia, iar ăstea se unesc cu dînsii ca sa intre in Europa, pe cine credeti???Hotii sau unit intre ei,sau speriat de Ghimpu ca-i va pune la dubală. Romînia , Horvatia exemplu. Credcă LUCINSCHI sa amesticat,a aparut pe orizont si face regulile lui Putin.
 • +8 (10)
  Credeti ca un mankurt ca Voronin, la o adica, tine cu adevarat la statalitate? El si altii ca el (cuibariti in Moldova) nu fac jocul Moscovei, ca intotdeauna? Dobon profita din plin de incultura poporului. Oamenii, saracii, au fost si sunt amagiti de sute de ani de rusi si comunisti. Cine are curajul sa le deschida capetele ametite? Se stie ca nu vor sa citeasca o carte despre istoria tinutului in care traeiesc! Vai și-amar de poporul ăsta îndobitocit, care nu știe unde-i stânga și unde-i dreapta!
 • +5 (11)
  Citind comentariile de mai sus am doua concluZii, or moldoveanul e prost or astea care scriu is doar niste lingai dea lui Filat si Ploha, cum naiba sa sustii alianta euro comunisto mafiota, si sa-l critici pe Ghimpu ca vrea functii )) niste aberatii, Ghimpu a spus; hotzilor luativa toate functiile numai aduceti procuror desemnat de UE!!!!! Nu conteaza din partea cui ar fi venin aceasta propunere macar si al lui Putin !! Dar este o propunere ideala pentru situatia din RM, unde ploha cu filea fura cu sacul ziua amiaza mare bancile iar procurorul Gurin e in vacanta ca si leguma timofti, daca filat ii asa de european cum incercati sa spuneti despre ghimpu ca daca e european lsa sa voteze guvernul leanca, deci daca lupu cu filat sunt asa europeni de ce nu sustin idea cu procurorul european?? Fiindca se tem criminalii se tem ca a doua zi vor fi incatusati!!! Bravo Ghimpu! Jos mafia de la guvernare! Eu stiu de ce traim cum traim, fiindca avem prea multi prosti in tara si slugi
  • +6 (12)
   astea-s platitii care ponegresc partidul liberal si-i fac imagine lui Filat,aceleasi mesage de sustinere repetate ca papagalii zi de zi.
 • +6 (14)
  Nu ceda Ghimpule,nici o sustinere celor ce te-au exlus de la guvernare.Ramai consecvent ca lumea a inteles adevarul si te sustine.
 • 0 (4)
  Da Plohotniuc vă vrea la guvernare?
 • +2 (4)
  Ne Mihai,linistete odata,lasa-i in pace,ce n-ai inteles,cum Lupu a lamurit chestiile;comunistii,in frunte cu Voronin,le-a pus conditia lui File si Lupu ca,noi va sustinem dar,voi nu face-ti reforme,poate poate,el se va intoarce la putere(asa gindeste batrinul Voronin);si acesti doi bravi-frati(File si Lupu)au cazut deacord.Propunerea mea,nea Mihai,cu liberalii din Parlament sa-l voteze pe Leanca,nu pe altul,sustinut de comunisti,si ajunge cu atitea injosiri,tot una nimica nu-ti vor da.

  Sunt cetățean activ
 • -3 (3)
  "Ghimpu: Nici Lupu, nici Filat nu vor PL la guvernare" - nici popor nu doreste.
 • -2 (4)
  RĂZBOIUL se apropie, inca 2-3 operații de încercuire a armatei Ucrainei si hotarele "Novorossiei" vor ajunge la RM. Oficial vor lupta armatele "republicilor""Novorossiei" si posibil Transnistria, care acum se pregateste de razboi,instituind la hotar un regim sever de control.Masuri similare de control la frontiere ar trebui sa ia si RM, dar u poate caci n-are ales un guvern functional.Nealegerea guvernuli convine Transnistriei, RU si pe la spate si RO. Misiunea TRADATORILOR RM din PL este anume aceasta - de a NU PERMITE FORMAREA GUVERNULUI RM, pentru ca RM sa nu fie REGATITA de razboi si sa cada prada usoara celor care or vor ataca. PL-ul e sluga nu numai "unionista", dar si pro-rusa in tandem cu PSRM si partial PCRM. Marioneta Ghimpu e trasa de sfori, nu e LIBERA, deaceea cum n-a votat guvernele Filat-2 si Leanca-1 in 2013 si ratificarea Acordului de Asociere a RM la UE - tot asa 1000% ca nu va vota acum niciun guvern - asa e ordinul pe care sluga PL il executa
 • 0 (2)
  "...Ghimpu: Nici Lupu, nici Filat nu vor PL la guvernare" ?
  De adaugat: nici Ghimpu! - asta va fi mai aproape de adevar!
 • -1 (1)
  Da, dl Ghimpule - TOTI gandesc intocmai ca marele "unionist" de la Colonita, toti vor NIMICIREA, DISTRUGEREA, LICHIDAREA R.Moldova, toti se vor JUDETE fericite "unire", alaturate la Vaslui si Botosani, TOTI se vor in Romania, in care zilnic politicienii corupti sunt arestati si pusi la racoare si unde alde Filat demult are dosarul "Tigareta", la fel are probabil si Ulinici etc.?!
 • -1 (1)
  De cealalta parte DODON amenita comunistii cu MOARTEA GRABNICA a PCRM, daca...daca... vor vota pentru formarea guvernului. SLugile Bucurestiului si ale Moscovei CANTA in UNISON, SIMETRIC, "UNITI" in cardasia, ce vine din TRADAREA pe care Romania a inceput-o fata de R.Moldova inca in 2013, de cand s-a pornit "drujba" lui Basescu cu Patrusev si Corlatean cu Lavrov, de atunci PL-ul a devenit mai ANTI-UE decat toti comunistii si socialistii din RM, n-a votat si nu va vota niciun guvern.
 • 0 (2)
  Ghimpu in imagine arata cu degetul intr-acolo unde capul lui este GOL, materie cenusie, minte de unde n-a fost nici n-are cum sa fie.
 • 0 (2)
  In 2013 situația a fost salvata de RUPEREA PL-ului in doua partide si VOTUL PLR. Posibil ca si acum in PL sunt deputați care au sperat sa ie la guvernare, dar sa nu stea sa-i tina isonul acestui personaj cu LOGICA INCALCITA, un ZOMBI, care indeplinesti niste "comenzi" ale cuiva fara a fi in stare sa argumenteze de ce va fi BINE daca in RM va fi cat mai RAU? Cine are de castigat din RAUL pe care il face "coada de topor" PL-ul? Posibil sa se mai rupa vreo aripa si din acest PUTINEL PL.
 • 0 (0)
  Cu Decebal te-ai întâlnit
  Ce-ai vorbit cu el-nu ştiu,
  Dar cred că-ar fi încremenit
  De-ar şti c-ai pus UNIREA în sicriu.
 • 0 (0)
  Ghimpule , daca ai invatat la scoala bine mai aminteste-ti de A.Lapusneanu ,de capul lui motoc,si de vorbele spuse ,,Daca voi nu ma vreti pe mine ,eu va vreau pe voi,,M.Lupu nea vrut ,si acuma ne violeaza prin gesturi din tribuna parlamentara.

  Sunt cetățean activ
 • +1 (1)
  tot ce tre sa faca e sa termine cu electorala sa ea 3-4 ministere si sa faca reforme si eficienta spre binele electoratului

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri