ora: 20:34, 05 feb 2015 19893

Ghimpu: Leancă nu va fi mai mult de jumătate de an prim-ministru. Am auzit că este un „S”


Ghimpu: Leancă nu va fi mai mult de jumătate de an prim-ministru. Am auzit că este un „S”
Mihai Ghimpu, președinte PL
Foto: UNIMEDIA
Iurie Leancă, dacă va fi ales în funcția de prim-ministru, își va pierde funcția în decurs de jumătate de an. De această părere este președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, și a fost exprimată în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul național de televiziune, transmite UNIMEDIA.
 
Liberalul susține că Iurie Leancă nu este dorit în funcția de șef al Guvernului de PLDM. „El va fi demis peste jumătate de an. El nu este dorit și este pus la bătaie ca să nu treacă. PLDM-ul nu-l vrea. Europenii cred în Republica Moldova, în Leancă și PL”, a declarat Ghimpu.

 Potrivit lui, există deja alte candidaturi pentru această funcție. „Eu am pronunțat niște litere, după „G” am mai auzit și „S”, a adăugat liderul PL.
 
Liberalul a reiterat că există șanse să se voteze Guvernul, dacă va exista o coaliție PLDM-PD-PL.
 
„Există șanse să se creeze o coaliție din care să facă parte PL, dacă se renunță la acest acord minoritar, PLDM și PD, pentru că ei au doar 42 de voturi. Majoritate parlamentară reformatoare nu poate fi alcătuită decât dintre PLDM-PD-PL.Reformele nu sunt pe placul comuniștilor, iar Guvernul pentru a-și asuma responsabilitatea în fața partenerilor trebuie să fie sprijinită de o majoritate stabilă gata să facă reforme. Noi nu putem să votăm un program PLDM-PD-PCRM”, a subliniat Mihai Ghimpu. 
 
UNIMEDIA reamintește că ieri, 4 februarie, candidatului desemnat pentru funcția de prim-ministru a purtat discuții cu deputații din fracțiunea Partidului Liberal. În urma acestora, Iurie Leancă a înaintat două scenarii de conduită pentru liberali: fie vor vota un guvern minoritar, după care se va reveni la negocierile tripartide PLDM-PD-PL pentru resetarea alianței, fie se va insista în continuare pe revenirea la masa de dialog, înainte ca să fie învestit Guvernul.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +41 (83)
  Ghimpu se joaca de a politica. Face declaratii fara sens. Scopul sau este doar sa se afle in centru opiniei mass-media, sa o faca pe eroul, insa in realitate este un luzer.
  • +43 (81)
   Deja nu mai stie ce sa inventeze acest Ghimpu ca sa mai apara o data in presa... Totusi se vede ca-i interesat doar de PR si nu cauta solutii pentru ca RM sa continuie cursul european.
   • +43 (77)
    Daca Liberalii erau cointeresati sa sustina formarea unui Guvern pro-european in frunte cu Ghimpu, atunci demult trebuiau s-o faca, insa ei nu stiu la ce se gindesc. Oare cum poate sa-i vaforizeze ceia ca se dau alaturi de PSRM si pun piedici dezvoltarii tarii si continuarea reformelor pozitive.
    • -9 (69)
     Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
     .....Ghimpu,mama lui Ghimpu si mama lui Stefan cel Mare dant vinovati de.........!!
     • -43 (71)
      Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
      Согласен с вами . Если завтра проснётся Штефан Великий пи попадет на выборы ,то я больше чем уверен что он не наберет больше чем те же 10% что набрала Либеральная Партия . Так голосуют молдаване ,а потом жалуются богу на все свои беды :)))
      • -2 (4)
       Comentariul a fost șters de redacție.
       • +2 (4)
        :))) Ты хоть сам веришь тому ,что сам пишешь ?
     • +19 (31)
      Поле Чудес. И в финале у нас играет Михаил Федорович Гимпу. Вопрос: Угадай-те фамилию будущего премьер-министра Молдовы? Крутите барабан!...........................300 лей в корман внука, ваша буква?................................"G".................................Нет такой буквы................................"S"....................................И опять не правильно!!! Вы ПРОИГРАЛИ!!!!..................................................."Mina Moscovei!!!!!!!!!!!!!"
      O zi frumoasa tuturor!!! :D
      • +2 (4)
       Смотри Ольга чтобы ты не накаркала и тогда сбудутся твои мечты . И будет у тебя правительство Стрельца :)))
  • -47 (69)
   Comentariul a fost șters de redacție.
  • +50 (68)
   Ghimpu se joaca cu lumea era,,G''acuma e ,,S'' peste citeva zile oare ce litera din alfabet bine invatatta de el va mai zice,omul acest e patetic la tot ce zice si ce face.
  • +49 (65)
   Am impreisa de dejaviu sau Ghimpu a mai zis si inainte ca priministru va fii un oarecare,,G''iar acuma peste citeva saptamini sia adus aminte ca a auzit si un ,,S'' Ghimpu hai o data cine.
  • +52 (66)
   Oare cite litere mai stie Ghimpu sau a mai auzit.
 • +44 (76)
  Sa vedem marti la sedinta Parlamentului daca Ghimpu va vota impotriva lui Leanca impreuna cu Dodon si comunistii )))
 • -49 (71)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  care-i eroul sa-si puna numele la bataie?
 • -40 (78)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  primii 3 commenți sunt slujile lui filat și diacov, de lupu nu vorbesc fiindca are handicap sexual
  • -38 (80)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Astia cativa, cu sute de conturi, sunt de-ai PD-ului. Au preluat "tura" de la pldm-isti, dupa vanzarea portalului. Si sunt foarte activi la comentat mai ales articolele semnate de catre...
 • -47 (73)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Cum sa votezi pe Leanca prim-ministru,daca in lista cu ministri,la multe ministere in loc de numele ministrului este scris semnul intrebarii...Cine este prost,ori pe cine vor sa prosteasca in asa caz,dar ca de obicei,PL+Ghimpu+Chirtoaca este de vina ca in loc de nume este scris semnul-?...Si cine vor fi ministrii-???,stie pdm-ploha+lupu+diacov...
 • +51 (73)
  Mosulica! Ti-a sarit doaga, cand ai vazut ca mafiotii te-au lipsit de treuca. Dar poti gasi un dulghier de treaba la Costujeni!
 • +47 (71)
  Cate buchii ti-au mai ramas?
 • +51 (73)
  Mihaita dute la show-ul "Extrasens" din Rusia , tu deja devii previzibil la tine in mineca sunt 36 de carti si toate is ASI si in cap sunt numai "S" . Imi pare rau ca am votat PL

  Sunt cetățean activ
  • -51 (71)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   :))) Именно так пишут те ,что голосовали за ПЛДМ !!! Кого вы хотите обмануть ,кому интересны ваши макароны на ушах ?
 • -49 (71)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  la urmatoarele alegeri cat de aproiate nu or fi daca leanca o sa si paraseasca partidu frumos pe pldm si sa adere la pl atnci so dus cu filea si partidul lui de doi bani :)
 • +50 (70)
  acest Gh insistent totul strica cindva a umblat cu cifra 13 acum cu literele .Interesul poporului nu mai conteaza.2 ani au ales un presedinte acum vor forma guvernul cu anii
  • -53 (67)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   stai linistit ca asa cum au votat presedintele parlamentului (le-a reusit si fara Gh) asa vor vota si guvernul nu mai plange....
   ei intentionat intind rizina ... legea bugetului 2015 trebuie votata, dar cumva trebuie sa acopere cheltuielile nefondate facute in 2014
   • +1 (3)
    Vad ca Unimedia s-a implicat serios in campania de denigrare a lui Ghimpu... Le este in pix ca distrug cel mai popular forum, important e sa astupe realitatea si sa bage porcariile lor de doi bani. Rushine Unimedia!!!
 • +27 (39)
  Cu toata stima pentru familia Ghimpu si echipa PL, Ghimpu in ultima vreme s-a cam ramolit. Face niste declaratii dementiale, demne de un bosorog cazut in mintea copiilor. Litere, auzi la el... Probabil ca are "auzenii"! PL'istilor, trimiteti-l sa faca pe maimuta la vreun show gen Поле Чудес, stie alfabetul, are toate sansele!
  • +13 (21)
   Daca taceai filozof ramaneai. Bre nea' Misule, vezi sa nu te alunge si pe matale poporul cu pietre, ca pe escrocii care se dadeau filozofi pe la diferite curti regale. Mai taie putin din limba aia lunga si prosta pe care-o porti in gura, ca-ti face mai mult rau decat bine!
 • +23 (35)
  http://unimedia.info/stiri/mihai-ghimpu-despre-negocieri--cine-sunt-cadidatii-la-functia-de-premier-si-presedintele-parlamentului-87262.html
  “Dacă nu va fi alianță cu liberalii, premier și președinte al parlamentului vor fi “C” și “G”.”, a declarat Ghimpu.
  Deja presedinte a parlamentului nu e G.
  Dar daca e asa de extrasens ca Moisei Lepadatu.)) Propun ca in continuare PL sa fie numit partidul lepadaturilor.
 • -21 (31)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Bravo d-le Ghimpu. Numai alegeri anticipate sau revolutia ne scapa de acesti banditi care au revenit la putere.
 • -3 (13)
  Deacord,numai alegeri anticipate(daca lumea se va trezi,nu s-or bucura la 1kg de macaroane si orez,+50 de lei de la bogatasi)ne va scapa de unii-NU TOTI BANDITII-de la conducerea Moldovei.In al doilea rind,pentru ace-i care scriu brasoave ca,Gimpu imbla cu literele 'G' si 'S'ori Ghimpu face joaca Rusiei,inca odata acestea-s,prostii.Mintalitetul lui Ghimpu si mai ales,EUROPA,nu-i permite sa vorbesca tot ce trebue si poate,ce nu trebue,pentru ca,Europa mai trage nadejde,sa-i convinga pe Oligarhii Moldovei,sa-si calce pe inima si sa faca alianta intre trei partide-Pld,Pd si PL,ca sa duca Moldova in Europa,NU in Rusia.Voi,nu vede-ti ce face Putin cu Ucraina,toata Europa este in capul lui dar,Putin trimite armament contemporan in Donetk,Lugansk,numai pentru ca,Ucraina sa nu miarga spre Europa si NATO.Intrebarea NU se ascunde in Ghimpu,se ascunde in tovarasii de la Pld si Pd-conturile lor se gasesc in Rusia,NU in Europa.De ce?Deaceea ca,toata conducerea Ucrainei,au gresit,banii furati in UE.

  Sunt cetățean activ
 • -3 (13)
  Pld,la alegeri,a cistigat in baza lui Leanca,NU in baza lui Filat,deaceea si reitingul lui Leanca este mult mai sus decit al lui Filat;Leanca,are mai multa incredere in Europa si chiar SUA,decit Filat;deaceea,Ghimpu si spune,Guvernul Leanca nu poate dura mult timp ca,Filat in acest timp,va mai perde din sondaje,si valoarea lui in Pld va deminua mult,ceea ce,Filat se va distanta foarte mult si de Plahotniuc care,se va intari si mai mult.Cineva scriea de alegeri anticipate?Da,este unicul lucru care poate va schimba ceva in Moldova dar,NIMENI nu da garantie ca,moldovenii vor vota persoane si partide oneste.Aicea si este,dupa mine,treaba ce-a mai serioasa,si nu Ghimpu.Lupu sa exprimat in public-ce se mai fratoneste si PL lui Ghimpu doar,PL a prins numai mult de 9% la alegeri.Intrebare?????Cine joaca rolul principal-acela care-a cheltuit bani grei,in a cistiga 19 voturi si a fi dictator in alianta.

  Sunt cetățean activ
 • +3 (5)
  în cazul dat Ghimpu are dreptate! Toată lumea ştie că Filea nu îl doreşte pe Leancă prim-ministru, şi nici Plaha. Şi toţi cunosc că prim-ministru v-a fi Natalia Gherman, dar Voronin la comanda lui Plaha trăncăneşte că nu-l va vota pe Leancă!!!

  Sunt cetățean activ
 • +3 (3)
  Pe nimeni nu mai adulmeci
  Cu aşii tăi din mâneci.
  Cu sau fără ghinion
  Treci la cei din…pantaloni.
 • +4 (4)
  Cred ca Filat trebuie sa-si inainteze alt candidat la functia de prim-ministru.Iata vine Comisia de peste hotare ca sa gaseasca hotii bancilor de economii.Primul suspect va fi Leanca,el a semnat permisiunea pentru jefuirea 1 miliard de dolari din BEM de catre Sor.Vom avea al 2-lea prim-ministru demis pentru coruptie.Leanca e timp pierdut.Cred ca in RM sunt multe alte persoane competente,oneste,incoruptibile care ar putea scoate tara din criza economica.
 • +2 (4)
  Au eșit verzii roșii și albaștrii la pus minusuri,nu le place câ poporul e contra bandiților de la guvernare mai bine anticipate de cât așa guvernare,pd+pld+pcrm
 • -1 (5)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • +4 (6)
  Minusurile pot fi puse si din servere,cine va controla,doar ele apartin acum lui Filat.Va fi agreata doar lauda stapinului,atunci Unimedia se va transforma in hohma.Internautii vor parasi Unimedia,vor gasi alte saituri Iata de ce Presa trebuie sa fie independenta.
  • +2 (4)
   Все верно ,свои ребята работают не покладая рук !!! Теперь точно все будут ЗА ГИМПУ :))))
 • +2 (4)
  Ghimpu are dreptate.
 • +2 (4)
  Se zice,ca inteleptii invata din greselile altora,desteptii-din ale lor,iar cei natingi-niciodata din nimic nu invata.Ghimpu vrea sa provoace o criza pe care o facuse impreuna cu Lupu la alegerea presedintelui.Tot pentru posturi se luptau-Lupu sa devina presedinte,iar Ghimpu spicher.Va amintiti? Au santajat si au inceput sa invete de odata ce hoarda comunista se adunase in Chisinau.Acuma vrea sa-i faca pereche.Tara arde,dar el...Asa dar,stimati cetateni-Sa stiti pentru cine votati !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 • +3 (5)
  Красочно работает сайт !!!! Просто супер !!! Откуда только они берут столько троллей . В невыгодных комментариях аж под 70 лайков ,ну чтобы убрать соответствующий комментарий под знаки минус ,так сказать ,скрыть невыгодные комментарии с глаз долой .
  • -3 (3)
   Comentariul a fost șters de redacție.
   • +2 (2)
    О чем ты говоришь ? :))) Напротив твоего комментария тут http://unimedia.info/stiri/permalink-88001.html всего лишь 10 просмотров и 8 минусов . А ты глянь сколько минусов всего лишь за несколько часов ваши тролли поставили тут :))))
 • +2 (4)
  e destul să citești comentariile și îți dai seama imediat cine stabilește direcția portalului.... Pacat, candva era un portal bun.....

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA