Ghimpu: Leancă nu va fi mai mult de jumătate de an prim-ministru. Am auzit că este un „S”

Iurie Leancă, dacă va fi ales în funcția de prim-ministru, își va pierde funcția în decurs de jumătate de an. De această părere este președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, și a fost exprimată în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul național de televiziune, transmite UNIMEDIA.
 
Liberalul susține că Iurie Leancă nu este dorit în funcția de șef al Guvernului de PLDM. „El va fi demis peste jumătate de an. El nu este dorit și este pus la bătaie ca să nu treacă. PLDM-ul nu-l vrea. Europenii cred în Republica Moldova, în Leancă și PL”, a declarat Ghimpu.
Ghimpu: Leancă nu va fi mai mult de jumătate de an prim-ministru. Am auzit că este un „S”
Mihai Ghimpu, președinte PL (Foto: UNIMEDIA)

 Potrivit lui, există deja alte candidaturi pentru această funcție. „Eu am pronunțat niște litere, după „G” am mai auzit și „S”, a adăugat liderul PL.
 
Liberalul a reiterat că există șanse să se voteze Guvernul, dacă va exista o coaliție PLDM-PD-PL.
 
„Există șanse să se creeze o coaliție din care să facă parte PL, dacă se renunță la acest acord minoritar, PLDM și PD, pentru că ei au doar 42 de voturi. Majoritate parlamentară reformatoare nu poate fi alcătuită decât dintre PLDM-PD-PL.Reformele nu sunt pe placul comuniștilor, iar Guvernul pentru a-și asuma responsabilitatea în fața partenerilor trebuie să fie sprijinită de o majoritate stabilă gata să facă reforme. Noi nu putem să votăm un program PLDM-PD-PCRM”, a subliniat Mihai Ghimpu. 
 
UNIMEDIA reamintește că ieri, 4 februarie, candidatului desemnat pentru funcția de prim-ministru a purtat discuții cu deputații din fracțiunea Partidului Liberal. În urma acestora, Iurie Leancă a înaintat două scenarii de conduită pentru liberali: fie vor vota un guvern minoritar, după care se va reveni la negocierile tripartide PLDM-PD-PL pentru resetarea alianței, fie se va insista în continuare pe revenirea la masa de dialog, înainte ca să fie învestit Guvernul.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub