Ghimpu îl apără pe Plahotniuc de dragul Alianței

Mihai Ghimpu îl atacă dur pe liderul PLDM, Vlad Filat, despre care a spus că nu este „decât un morcov” și că nu merită să conducă lângă el. În același timp, liderul PL declară că nici Vlad PLahotniuc nu este mai bun, însă „nu lovește” în el pentru că vrea să păstreze Alianța și nu vrea să împingă țara la alegeri anticipate, notează UNIMEDIA.
Ghimpu îl apără pe Plahotniuc de dragul Alianței
Vlad Plahotniuc, prim-vicepreședintele Parlamentului (Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie)

În context, liberalul a declarat că propunerea PLDM privind schimbarea modalității de revocare din funcție a vicespeakerilor și excluderea funcției de prim-vicespeaker este una ilegală. La fel consideră și Marian Lupu. „ Această propunere a PLDM-ului nu este constituțională. Vă spun ca specialist. În Constituție este scris că vicepreședinții sunt propuși de președintele Parlamentului. Cel care vine cu propunerea de numire în funcție, acela vine și cu propunerea de eliberare. Eu ce să vin și să îl ajut pe Filat, să mai torn vreo trei căldări de benzină peste Alianță? Oare nu este clar că lupta nu se termină aici? Asta înseamnă alegeri anticipate. Asta înseamnă că eu, conștient, împing PD-ul, îi fac jocul lui Filat, jocul Moscovei, distrug Alianța și împing lucrurile spre alegeri anticipate. Eu încă nu am mâncat măsălari. Eu răbd, tolerez, dar până la un timp”, a spus Ghimpu în cadrul emisiunii „ÎnProfunzime” de la ProTV Chișinău.

„Eu îmi pun întrebarea: dacă Ghimpu, Poalelungi, Pleșca - toți sunt controlați de Plahotniuc? Cât se poate acest lucru? Niciodată nu a pus pe masă la Consiliul Alianței o dovadă că Plahotniuc e cutare sau cutare, niciodată. Din contra, noi am avut cazurile de contrabandă, cu mașini, etc. Filat are Ministerul de Interne, unde acum sunt anchetate și crimele economice. Cât oare o să discutăm noi fără argumente? Numai folosim numele unui om. Să mă lepăd acum de Plahotniuc și să mă duc acum după Voronin? Care este mai bun? Sau PD-ul să se ducă sub Voronin?”, se întreabă președintele PL.

UNIMEDIA precizează că în cadrul AIE a reizbucnit „războiul politic” dintre PD și PLDM, mai exact între Vlad Plahotniuc și Vlad Filat. Liderul liberal-demcraților și-a anunțat intenția de a-l revoca din funcție pe prim-vicepreședintele Parlamentului, în replică democrații au acuzat de trădare și complot cu comuniștii.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI