ora: 07:57, 29 ian 2013 6316
Autor: Cristina Buzovschi

Ghimpu îl apără pe Plahotniuc de dragul Alianței


Ghimpu îl apără pe Plahotniuc de dragul Alianței
„De dragul AIE”
Vlad Plahotniuc, prim-vicepreședintele Parlamentului
Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie
Mihai Ghimpu îl atacă dur pe liderul PLDM, Vlad Filat, despre care a spus că nu este „decât un morcov” și că nu merită să conducă lângă el. În același timp, liderul PL declară că nici Vlad PLahotniuc nu este mai bun, însă „nu lovește” în el pentru că vrea să păstreze Alianța și nu vrea să împingă țara la alegeri anticipate, notează UNIMEDIA.

În context, liberalul a declarat că propunerea PLDM privind schimbarea modalității de revocare din funcție a vicespeakerilor și excluderea funcției de prim-vicespeaker este una ilegală. La fel consideră și Marian Lupu. „ Această propunere a PLDM-ului nu este constituțională. Vă spun ca specialist. În Constituție este scris că vicepreședinții sunt propuși de președintele Parlamentului. Cel care vine cu propunerea de numire în funcție, acela vine și cu propunerea de eliberare. Eu ce să vin și să îl ajut pe Filat, să mai torn vreo trei căldări de benzină peste Alianță? Oare nu este clar că lupta nu se termină aici? Asta înseamnă alegeri anticipate. Asta înseamnă că eu, conștient, împing PD-ul, îi fac jocul lui Filat, jocul Moscovei, distrug Alianța și împing lucrurile spre alegeri anticipate. Eu încă nu am mâncat măsălari. Eu răbd, tolerez, dar până la un timp”, a spus Ghimpu în cadrul emisiunii „ÎnProfunzime” de la ProTV Chișinău.

„Eu îmi pun întrebarea: dacă Ghimpu, Poalelungi, Pleșca - toți sunt controlați de Plahotniuc? Cât se poate acest lucru? Niciodată nu a pus pe masă la Consiliul Alianței o dovadă că Plahotniuc e cutare sau cutare, niciodată. Din contra, noi am avut cazurile de contrabandă, cu mașini, etc. Filat are Ministerul de Interne, unde acum sunt anchetate și crimele economice. Cât oare o să discutăm noi fără argumente? Numai folosim numele unui om. Să mă lepăd acum de Plahotniuc și să mă duc acum după Voronin? Care este mai bun? Sau PD-ul să se ducă sub Voronin?”, se întreabă președintele PL.

UNIMEDIA precizează că în cadrul AIE a reizbucnit „războiul politic” dintre PD și PLDM, mai exact între Vlad Plahotniuc și Vlad Filat. Liderul liberal-demcraților și-a anunțat intenția de a-l revoca din funcție pe prim-vicepreședintele Parlamentului, în replică democrații au acuzat de trădare și complot cu comuniștii.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +29 (33)
  bravo Ghimpule deja nici nu mai ascunzi ca ai fost cumparat de PLoha.
  • +28 (32)
   În campania din 2010, în mass media s-a vehiculat ideea că unul din sponsorii de bază ai PL ar fi fost Vlad Plahotniuc. Iată de ce funcţia de prim vice-preşedinte a parlamentului, care iniţial ar fi trebuit să-i revină lui Ghimpu, a fost cedată lui Plahotniuc. Apoi, după ce a fost ales N.Timofti în funcţia de preşedinte de stat, liderul PL, conform Acordului AIE, (care este „mai presus decît Constituţia”) trebuia să devină spicher. Însă funcţia a rămas în mod surpinzător la PD. Ca şi funcţia de prim vice-spicher. Unii comentatori politici au emis ipoteza, că funcţiile date, ca şi cea a procurorului, au fost comercializate.
   • +27 (31)
    În 2009-2011 conexiunea dintre Ghimpu-Plahotniuc era una forte, fiind cimentată prin relaţii de rubedenie şi clientelare. Astfel, mama lui Dorin Chirtoacă, activează la Victoria Bank, unde este vice-preşedinte şi un alt nepot de a liberalului – Corneliu Ghimpu. Iată de ce nu ne-am mirat, cînd Cornel Ghimpu iniţial a fost propus la şefia Băncii Naţionale.
    Apoi, Dina Ghimpu, soţia lui Mihai Ghimpu – este şefă de direcţie la Ministerul Culturii, controlat de PD.
    În 2011, am aflat că Ghimpu şi-ar fi dat în arendă benzinăriile firmei Eurosim în favoarea Petrom, afiliat păpuşarului.
    • +28 (30)
     Merge Ghimpu oliaca prin stracheni deam, daca o continua sa se lase vindut lui Plohatniuc nu o sa ajunga departe, Pierde increderea populatie, si tot din causa Papusarului pe care il apara foarte bine!
     • +23 (25)
      PL şi PD au devenit un tot întreg, că ele reprezintă un cartel politic cimentat prin relaţii de business, rudenie şi scheme dubioase.
      Vânătoarea ucigașă a demonstrat că participanţii la ea reprezintă un clan mafiot. Argumentul e vizibil: toţi au fost legaţi prin jurământul tăcerii. Niciunul nu a chemat poliţia, ambulanţa, nu a informat opinia publică, nu oferă detalii. Toţi au obţinut acoperire politică de la speaker, prim-vicespeaker și de la liderul PL. Majoritatea sunt mari businessmeni, funcţionari, judecători, procurori, care prin definiţie nu au ce căuta împreună, din riscul creării unor clanuri ce vor confisca statul, vor altera supremaţia legii şi funcţionarea corectă a justiţiei.
      • +22 (24)
       Majoritatea dintre ei nici nu au de gând să-şi dea demisia de onoare, (şeful de la Registru, Curtea de Apel, consilierii PL), cu atât mai mult să ispăşească pedeapsa penală. Unii şi-au dat demisia abia după câteva săptămâni, fiind impuşi de boși şi nu de propria voinţă. Înşişi boşii i-au sacrificat pentru a-şi păstra intact cartelul şi controlul asupra resurselor.
       • +21 (23)
        Pentru orice om cu mintea întreaga este clar că acum este momentul potrivit pentru a da lovitura de graţie acestei caracatiţe mafiote. Acela care o va face va deveni un adevărat Lider Naţional. Orice tărăgănare îi dă caracatiţei timp pentru recuperare, care, mai târziu, va deveni un avantaj pe teren. Şi dacă păpuşarul nu va fi zdruncinat timp de câteva săptămâni, cei care au îndrăznit să-i arunce mănuşa vor fi foarte dur pedepsiţi, distruşi sub aplauzele presei „independente” şi a comentatorilor politici „imparţiali”, finanțați cu banii noștri din buzunarele doldoroase ale lui Plahotniuc!
        • +16 (18)
         Nu mai cred nici un cuvint nu mai cred spus de Ghimpu!!! Sluga lui Plahotniuc!!!
         • +14 (16)
          PL s-a culcat total sub păpușar. Astfel s-a format un cartel. Acest cartel politico-economic se numește cartelul PDL. Partidul Liberal și Ghimpu s-au culcat total sub PD și păpușar. Dorin Chirtoacă a vrut să bată în PLDM atunci când a declarat că la acea vânătoare au participat miniștri și deputați. Acolo la vânătoare a fost o corporație de businesmeni, procurori, judecători și politicieni care s-au întrunit să rezolve probleme. Ei sunt protejați politic. Chirtoacă a lansat această informație foarte nebuloasă precum că la vânătoare au participat și miniștri și deputați, făcând aluzie că au fost și reprezenții PLDM. Reprezentanții PLDM nu aveau ce căuta acolo pentru că ei nu fac parte din acest cartel politico-economic.
          • +13 (15)
           Eu cred ca daca nu ar lovi si in liderul PLDM, atunci alianta va fi inca si mai trainica, mai ales ca nu sint motive temeinice sa lovesti in cei care incearca sa aduca folos poporului prin munca si actiuni logice
          • +11 (13)
           Tot liderul PL a inceput cu aceste lovituri ... incepind cu 7 aprilie si pina in prezent si iata ca a destramat si alianta cu incetul
          • +9 (11)
           Daca Ghimpu intradevar tine la AIE, la PL si la cetatenii RM, atunci n-ar mai trebui sa faca jocul lui Plahotniuc. dar se pare ca aceasta optiune nu-i suride, deoarece interesele lui Ghimpu nu sint unele din cele mai nobile. Cu regret pot spune ca PL se ruineaza indetrimentul PD-ului. Plahotniuc il foloseste pe Ghimpu ca pe un prezervativ pe care il va arunca in cele din urma.
           DA, Ghimpu il apara pe Plahotniuc, dar de dragul banilor.
          • +1 (1)
           Ghimpu este o sluga, care nu merita nici un gram de respect!
         • +12 (14)
          Daca liderul liberalilor spune ca e intr-atit de cointeresat de viata poporului si ca nu-l ataca pe VP, doar ca sa nu impinga tara in impas, atunci unde a fost toti acesti ani si de ce nu a ajutat cu nimic acest popor??
       • +15 (17)
        Mdaaa.. Ghimpu a mai ramas sa numeasca suma de bani pe care a primit-o de la papusar pentru a latra in favoarea lui!!! Rusine Ghimpu!!! Nu mai are demnitate!!!
        • +14 (16)
         Cualitia PLOHA(lupu) + Ghimpu ,, doreste sa distruga AIE, ei vad pe PLDM ca un concurent , la care nu ii pot face fata.
         Ei stiu foarte bine ca PLDM este un partid onest , o echipa unita , o echipa cu oameni responasabili, cinstiti, care muncesc zi de zi pentru binele acestei societati .
         Ploha vede bine asta si se teme caci cetatenii au incredere in VLAD FILAT SI IN PLDM.. si acum incearca prin diferite metode murdare si mirshave sa-i atace ca sa-i distruga si sa ramie el stapin pe tot , ia cumparat pe toti si singurl concurent pe care nu-l poate cumpara este Filat si PLDM si deja incearca prin cele mai murdare metode sa le strice imaginea.
    • +21 (23)
     Ghimpu tradatorul.
     • -1 (1)
      uite-te ce au facut FILAT cu Bodiu la BANCA DE ECONOMII si apoi vom vedea de unde au banii PLDM-ISTI
 • +27 (29)
  Sa fi fost Ghimpu pentru alianta demult zicea sa plece Plohatniuc, si nui lua atita apararea, e cumparat ghimpu ista din cap pina in picioare deam, mii rusine de el, pe timpuri il credeam cel mai sincer, acum un las, care nu poate spune lucrurilor pe nume!
 • -26 (30)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Si iata ca aici Ghimpu are dreptate: cite masini de contrabanda au fost prinse la vama, dupa aia s-a mai auzit ceva? Ministerul de Interne a anchetat vre-un caz din astea? Doar ca dupa ce a fost arestat ultimul TIR cu tigari in vama s-a spus peste citeva zile ca kipurile in masina nu sunt asa multe tigari kum s-a declarat deodata, se vede ca s-au evaporat.
 • +18 (20)
  Ghimpu asta e un fel de Voronin..ala facea culegea voturi de la rusi,da Ghimpu cica e roman...vai de capul vostru curvelor...
 • +13 (15)
  Dar nu este mai bine domnule Ghimpu să mergem în UE și fără comuniști,și fără mafia lui Plohotniuc? Pe cine vreți să mințiți domnule Ghimpu?
 • +13 (15)
  "Asta înseamnă că eu, conștient, îi fac jocul Moscovei"-deja incep a crede ca Ghimpu intradevar a inceput jocul Moscovei...tre sa fii timpit sa nu ii ceri lui Plahotniuc sa demisioneze numai de la niste zvonuri, ca sa nu patezi alianta, daca totusi o iubeste asa de mult!!! Moscova acuma strica imaginea aliantei prin Ghimpu si Plahotniuc!

  Sunt cetățean activ
 • +8 (16)
  Dacă Filat comparativ cu Ghimpu e morcov, atunci cihe-i Ghimpu - penis?
  Nu mai auzi de la Ghimpu
  Nicio vorbă cu tâlc
  Şi-i va duce cu timpul
  Pe liberali la kirdîc.
 • +6 (8)
  mișa virginus labiș :) !
 • 0 (0)
  ok. hai ca plahotniuc ii magari, ghimpu la fel. lupu nish nu l luam in seama. ce avem de ales? filat si voronin. voronin, nu. filat? cine poate sa ma convinga ca filat o sa faca treaba si ca e de treaba? vreau argumente concrete.
 • 0 (0)
  Suntem intrun cerc inchis ,nimeni de la guvernare nu merita credibilitate din partea alegatorilor .In timpul campaniei electorale s-au promis multe nu s-a realizat absolut nimic ,au inceput a imparti sferele de influienta intre ei si acum au ajuns la momentul cind nu cunosc cine e mai superior din ei ,o sa ajungem la momentul cind ei vor saraci tara de tot si vor fugi de aici lasind numai saracie si nevoie ,daca sa facem o asociere sunt ca lacustele la marginea unui lan pe care il deterioreaza si pleaca.capitalul financiar este plecat in bancile internationale ,familiile lor traiec regeste in Europa ,noi murim de foame aici.Suntem un popor foarte rabdator si daca ceva nu ne place plecam la lucru si trai in alta parte lasind problema nerezolvata,trebuie sa luam atitudine de ceea ce se intimpla si sa ne hotarim ce dorim sa traim sub papucul celor 2 Vladimiri sau sai maturam din viata noastra.Ramine sa decidem si sa nu fugim
 • -1 (3)
  Ce titlu... Unimedia comentatorii si minusurile tot adminii vostri le pun? :)
 • 0 (0)
  din cate vad eu, comenteaza numai tineretul din PLDM aici ))))))
  • -1 (1)
   bidle )))
   se folosesc de imaginea proasta a lui Plohis care tot ei au facuto ca acum sal asocieze pe Ghimpu cu Plohis. Pe de alta parte si PD ului ii convine ca Plohis sa aiba asa imagine proasta....
   prostia maldavneasca. pe toti uimeste
 • 0 (0)
  presa pina la urmatoarea alegere parlamentara sa separe politica national in doua, rai si buni asta din alianta fara comunisti ca comunistii deja au alegatorii lor aceia care inca nu au murit si la urmatorul scrutin sa existe doua partide sau mai multe dar la putere sa fie numai unul bun cu conducatori puternici asha ca in timpul ce a mai ramas presa trebuie sa provoace sa scoata toate talentele poiticienilor la suprafatsza o tara asha mica si atatea partidutsze este nasol rau de tot .
 • +1 (1)
  ((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
  ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
  “Comisia parlamentară de anchetă în cazul morţii lui Sorin Paciu: SIS ştia despre tragedie”
  ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
  ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
  http://www.publika.md/comisia-parlamentara-de-ancheta-in-cazul-mortii-lui-sorin-paciu--sis-stia-despre-tragedie_1235131.html
  ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
  • +1 (1)
   ((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
   ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
   "Instituţiile statului nu iau în serios Comisia parlamentară care elucidează omorul lui Sorin Paciu"
   ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
   ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
   http://www.publika.md/institutiile-statului-nu-iau-in-serios-comisia-parlamentara-care-elucideaza-omorul-lui-sorin-paciu_1232471.html
   ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
   • 0 (0)
    ((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
    ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
    “Persoanele implicate în incidentul din Pădurea Domnească vor fi audiate chiar la locul tragediei”
    ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
    ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
    http://www.publika.md/persoanele-implicate-in-incidentul-din-padurea-domneasca-vor-fi-audiate-chiar-la-locul-tragediei_1223951.html
    ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
 • 0 (0)
  Prostiia zilei. Nu lovesc in Plahotniuc pentru ca vreau sa pastrez alianta, loveste in Filat pentru ca nu sa vindut lui.Eu am ajuns la o concluzie, daca loveste in Plahotniuc isi distrunge alianta cu el. Loveste in Filat si nu distrunge alianta, pentru ca nu are alianta cu el.

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA