Citește toate știrile la acest subiect

Ghimpu: E rândul PLDM să salveze cursul european al Republicii Moldova

Mihai Ghimpu este convins că Partidul Democrat vrea să facă coaliție cu Partidul Comuniștilor și, oricât nu ar ceda Partidul Liberal, oricum nu se va crea o Alianță PLDM-PD-PL. În context, liderul PL le-a cerut colegilor din PLDM să salveze cursul european al Republicii Moldova, transmite UNIMEDIA.
 
„Astăzi viitorul european este în mâna PLDM. Fără PLDM nu poate să apară un Guvern minoritar. Noi am salvat cursul european în AIE-2, acum e rândul PLDM. Democrații vor alianță cu PCRM. Cred că mai bine ar fi să plece de unde au venit. Noi putem să cedăm totul și oricum nu va merge, pentru că ei vor coaliție cu PCRM”, a declarat Mihai Ghimpu.
Ghimpu: E rândul PLDM să salveze cursul european al Republicii Moldova
Mihai Ghimpu, președinte PL (Foto: UNIMEDIA)

Potrivit lui, impasul în negocieri a survenit nu din cauza în partajării Ministerului Transporturilor, ci în reformarea Procuraturii Generale. „PL regretă că continuă politica de compromite a liberalilor. Apelurile făcute sunt pentru a manipula cetățenii. Începând cu ziua de întâlnire a președinților PLDM, PD și PL., liberalii sunt pentru crearea unei alianțe între aceste trei partide. PL conștientizează ce înseamnă pentru RM cursul european. Acest curs european nu poate derula pozitiv în cazul la noi reformele sunt mimate: în justiție, în economie, în toate celelalte domenii. Ce ține de învinuirea dusă PL-ului că nu vrem să cedăm Ministerul Transporturilor, este un balon ca și cu funcția de președinte. Am spus că Ghimpu nu vrea să fie președinte, am spus că vreau o guvernare pentru oameni. S-a spart balonul. Se spune că Șalaru vrea să fie ministru la Transporturi, eu știu că altcineva vrea să fie. Este un alt balon care se va sparge în câteva zile. Cea mai mare problemă este Procuratura Generală”, a menționat liderul PL.
 
„De ce ei vor Ministerul Transporturilor? Andrian Candu, în calitate de ministru al Economiei, a declarat că este gata să cedeze Căile Ferate Rusiei. Adică au cedat aeroportul, vor să concesioneze CFM și apoi să dăm și Republica Moldova în gestiune?”, a adăugat sursa.
 
Partidul Democrat nu a ieșit la declarații după ședința Parlamentului și nu a comentat deocamdată declarațiile președintelui PL.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub