Ghimpu crede că Plahotniuc a făcut o mișcare bună

Mihai Ghimpu consideră că Vlad Plahotniuc a făcut o mișcare bine gândită. Președintele Partidului Liberal a evitat să facă prea multe comentarii la acest subiect pentru a nu fi interpretate drept laude la adresa democratului, specificând că în cadrul campaniei electorale nu va ezita să critice acțiunile acestuia, și ale Partidului Democrat în întregime, notează UNIMEDIA.

Ghimpu crede că Plahotniuc a făcut o mișcare bună
Mihai Ghimpu, președintele PL (Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie)

Liberalul crede că Plahotniuc a ales să se retragă din activitatea parlamentară și să plece mai mult în teritoriu pentru a oferi cetățenilor o altă viziune asupra lucrurilor ce se întâmplă în țară, deosebită de cea prezentată de comuniști.
 
„Nu am ce să pun la acest subiect, deoarece nu vreau ca declarațiile mele să fie interpretate drept laude. Plahotniuc o să fie tratat la fel ca și Filat în alegeri. O să-i critic acțiunile sale, voi vorbi despre privatizările acestuia. Nu mă interesează ce fac ei, mă interesează ce face PL”, a spus Mihai Ghimpu pentru UNIMEDIA.
 
 
Potrivit sursei citate, s-a dat startul campaniei electorale și luptei pentru alegători pe eșichierul de stânga. „Și-au dat seamă că atât timp cât ei stau în cabinete, comuniștii merg și discută cu oamenii, îi mint și îi manipulează”, a evidențiat Ghimpu.
 
 
Totodată, liderul PL crede că Vlad Plahotniuc a fost impulsionat și de motive mult mai personale. „El a fost învinuit tot timpul că se ascunde de imunitate. Acum va putea ieși în fața oamenilor și să spună că este curat. Nimeni nu îi va mai putea imputa sau reproșa ceva. Este o mișcare bine gândită”, a concluzionat Ghimpu.
 
UNIMEDIA evidențiază că Vlad Plahotniuc a declarat că nu a avut niciodată nevoie de imunitate parlamentară și a anunțat că va solicita Comisiei Naționale de Integritate să-i verifice dosarul lui privind declarațiile pe venit.

„Nu mai doresc să se considere că eu doresc să beneficiez de privilegii și de imunitatea parlamentară. Eu nu am de ce să mă ascund în spatele imunității parlamentare. Eu sincer cred că deputații nu ar trebui să beneficieze de imunitate. [...] O să cer CNI să-mi verifice dosarul privind declarațiile pe venit... nu am de ce să mă ascund”, a evidențiat prim-vicepreședintele PD.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub