ora: 14:30, 03 oct 2014 4720
Autor: Cristina Buzovschi

Ghimpu consideră că deputații care părăsesc fracțiunea ar trebui să rămână fără mandat


Ghimpu consideră că deputații care părăsesc fracțiunea ar trebui să rămână fără mandat
Mihai Ghimpu, președinte PL
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie
Mihai Ghimpu consideră că deputații care părăsesc fracțiunea partidului pe listele căruia a acces în Parlament ar trebui să-și depună și mandatul. Deocamdată, legislația națională nu prevede acest lucru, însă liderul PL crede că este timpul să se ia măsuri în acest sens, cu consultarea normelor europene, transmite UNIMEDIA.
 
Precizăm că PL și-a pierdut fracțiunea din Parlament, după ce grupul Hadârcă, format din 7 deputați, s-a dezlipit. În celelalte grupuri parlamentare, PCRM a rămas fără 8 deputați, PLDM fără 2 și PD fără de 1 deputat.

„Din păcate, mandatul nu poate fi retras. Și acest lucru nu este numai la noi. În România se retrage mandatul doar la aleșii locali. Nici acolo deputații nu depun mandatul. Sigur, că ar fi bine așa. Democrația se sprijină pe partidele politice. Dacă aduci niște oameni pe listele partidului și aceștia lovesc în partid, de ce atunci ei au imunitate, iar partidul care este votat de cetățeni nu are? Partidul rămâne, se va întâlni și pe viitor cu alegătorii”, a punctat Mihai Ghimpu în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.
 
În acest sens, liberalul propune consultarea practicii europene. „Trebuie să vedem la nivel european. E o problemă. În Europa, în țările dezvoltate nu cred că sunt așa de multe situații de acest gen. Totuși au educație, o cultură, o responsabilitate. La noi din ăștia „șulai-bulai”, spune Mihai Ghimpu.
 
Întrebat dacă are totală încredere în candidații de pe actuala lista PL, acesta a răspuns: „Eu nu pot să spun mia de procente că am încredere în ei. Nu poți să știi omul până la capăt. Nu știi niciodată ce zace în el. Dar, nici să stai cu frica-n sân nu poți și să nu ai încredere în oameni. Aceștia sunt. Sunt colegi de partid, am crescut împreună, am muncit împreună și eu am încredere în ei. Dacă cineva va încerca să facă același pas pe care l-au făcut foștii, cred că au exemplul în față”.
 
Amintim că PL și-a depus deja dosarul de înregistrare în cursa electorală. Iată cine sunt primii 20 de candidați cu care merge Ghimpu în alegeri.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +1 (5)
  Care paresesc fractiunea, sau pe care le dau afara - tre sa ramina fara mandat! Cu asa initiativa trebuia demult de iesit, si atunci plahotniuc era sa ramina demult fara putere. Da voi vati ris atunci de comunisti.
 • +2 (4)
  Consider ca tara stagneaza dlcu asa deputati si ministri...pur si simplu stagneaza economia.Ce fac deputatii astia si ministrii lor???? Care stie!
 • +3 (7)
  perfecta dreptate...ai parasit fractiunea pierzi mandatul. Mandatul este proprietatea fractiunii.
  • -2 (6)
   Iar deputatul - proprietatea sefului de partid (boierului)...
   • +3 (5)
    Ehh..ee... Cu asa conceptii de 'democratie avansata' .. e clar de ce au parasit multi partidul condus de tine.
    Dear Ghimpu, Ramai cu bine!
    La cat de frustrati is cetatenii de 'pseudo-democratia' 'pseudo-liberalii' vostri... chiar nu m-as mira daca multi din cei care v-au votat la alegerile precedente ii vor vota pe comunisti! Sau tu chiar ne consideri de boi???
    • -4 (6)
     http://unimedia.info/stiri/video-ghimpu-isi-descalifica-fostii-colegi-jos-baba-din-caruta--mai-usor-de-cai-59581.html
     Misha, n-ai ce aduce la Guvernare prasile inutile, ca pe urma sa te plingi de ei...
     Sunt niște Hapsâni, niște Cârtițe”, a conchis liberalul...
     La colonitsa mai sunt locuri pentru misha ???

     Sunt cetățean activ
 • -2 (6)
  demult trebuia sa ne ridicam la nivelul european,sa avem o atitudine serioasa,sa luam hotariri certe,sa punem punctul pe "i".For PLDM
 • 0 (0)
  Pe linga acest fapt de a le retrage mandatul de deputat, in caz de turism politac, la fel ar trebui de interzis oricarui membru de partid, care trece dintr-un partid in altul, categoric sa ocupe funcţii publice sau in intreprinderi de stat. La noi de obicei dupa ce se schimba puterea politica cu duiumul trec dintr-un partid in altul si cind te uiti pa putere sunt unii si aceiasi, mai drept unele si aceleasi curve politice, care se vind cu 2 banuti.

  Sunt cetățean activ

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA