ora: 08:16, 11 mar 2015 5406

Ghimpu bănuiește că Partidul Democrat influențează Curtea Constituțională


Ghimpu bănuiește că Partidul Democrat influențează Curtea Constituțională
Foto: UNIMEDIA

Mihai Ghimpu, președintele Partdiului Liberal, a afirmat în cadrul emisiunii Politica de la postul de televiziune TV7, că bănuiește că Curtea Constituțională ar putea fi influențată de Partidul Democrat. 

Fiind întrebat de analistul Igor Boțan dacă acesta crede că Curtea Constituțională este influențată de PD, Ghimpu a afirmat că da. „Eu bănuiesc că da”, informează UNIMEDIA.

Tot în cadrul emisiunii, Ghimpu a mai vorbit și despre responsabilitatea guvernatorului Dorin Drăguțanu în situația creată la BEM, Unibank și Banca Socială.

„O să prezinte comisia de anchetă raportul, organele de drept, vom vedea dacă este vina lui sau nu, eu nu apar pe nimeni. Daca Drăguțanu a fost nominalizat în funcția de guvernator al BNM de către PL, asta nu inseamna că el ascultă PL. BNM nu se subordonează nimanui, ea prezintă raportul în Parlament”, explică Ghimpu.

Mai mult, președintele PL nu exclude că ar putea vota pentru demiterea lui Drăguțanu, în caz că vinovăția acestuia va fi dovedită.

„Eu nu sunt avocatul lui Drăguțanu, dacă se constată că el este vinovat, voi vota pentru demisia lui”, conchide Miahi Ghimpu.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +7 (15)
  Comentariul a fost șters de redacție.
  • -4 (24)
   Ca sa-l scoata pe Dragutan din vizor si pe sine sa se lase basma curata de ce si nu sa loveasca in PD.
   Logica Ghimpista, lipsita de orice argument. Cind vii cu asemenea declaratii trebuie sa realizezi dimensiunile lor si gravitatea acestora
   • -5 (23)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    Si da , nu e avocatul lui Dragutan , dar e primul care si-a pus ambrazura pentru dinsu... Totusi singele apa nu se face.
    Dar ca o sa voteze sau nu pendru demisionarea lui deja o sa vedem...
    Cind vine vorba de vot, Ghimpul e primul care incepe a face scene numai ca sa evite aceasta procedura. Exeplu votarea guvernului actual...
    • -4 (24)
     Si cam ce dovezi ar avea ca PD ar putea face asta.
     Dupa cite stiu eu Curtea Constitutionala e un organ absolut independent si nici o pirghie nu ar putea influenta neutralitatea acesteia...Mai putin deja cind merge vorba despre BNM.
     • -6 (22)
      Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
      PL nu exclude ca ar putea vota pentru demiterea lui Dragutan , dar nici nu confirma suta la suta ))
      Stilul lui Ghimpu. La dinsu toti sunt hoti si rai numai el si apropiatii lui merg la spovidanie si impartasanie in fiecare zi , asa de nevinovati sunt...
      Hai ma mai lasi , Misule...
      • -5 (21)
       Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
       Deja am inteles ca si Ghioceii in padurile din Moldova tot la comanda lui Plaha rasar, si tot el a fost acela care a dat comanda ca sa se schimbe ceva in lantul trofic,asa ca deja iepurii sa se fugareasca dupa lup, da nu invers, asa spune lumea ca lui asa ii place mai mult.....

       Sunt cetățean activ
       • -6 (22)
        Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
        Cred ca aceste declaratii spumoase ale libveralului sef, sunt o pregatire de campania electorala pentru locale, simte ca scaunul lui Dorin se clatina si incepe a varsa rahat ....

        Sunt cetățean activ
        • -14 (16)
         Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
         Mai spuneti ca si CEDO, Consiliul de Administrare a Bancii Mondiale, BERD-ul, FMI si asa mai departe e controlat tot de Plahotniuc si aveti gama de prostii si minciuni intreaga.

         Sunt cetățean activ
         • -14 (16)
          Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
          Devine deja ridicol cind Plahotniuc devine un fel de tap ispasitor pentru oricine vrea sa isi faca oleaca de PR politic si sa acumuleze ceva puncte electorale.....

          Sunt cetățean activ
          • +10 (10)
           BĂI MĂGARI,
           1) de ce Banca de Economii nu dă salariile oamenilor?
           2) de ce Parlamentul în această săptămân nu are nici o ședință în plen?
           3) de ce legea bugetului de stat până azi nu este adoptată?
  • -10 (12)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Cică nu exclude votarea demisiei lui dragutan)))) după ce a făcut acest dragutan cu leul eu cred ca el merita sa stea vreo 10 ani într-o închisoare autohtona, unde oamenii o sa i explice foarte repede cum se face politica monetara...
 • -8 (12)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Ghimpu stie foarte bine,ca PD are influienta asupra Curtii,doar el era-PL contesta tot ce nu-i placea lui Plahotniuc la curte in Coalitia AIE.PL cu PD erau iintr-o alianta contra PLDM.

  Sunt cetățean activ
 • -9 (11)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Ce nu-i place lui Ghimpu acuma ? Eu am niste dubii si ma gindesc.ca si acuma Ghimpu si Plahotniuc au o intelegere de a nu participa PL la guvernare cu scopul,ca poate distruge PLDM-un plan bine pus la punct.Insa nu cred sa se intimple asta.Daca din PLDM mai pot pleca-se vor duce cu Leanca si se prea poate,ca si electoratul PL va pleca in marea majoritate cu D-nul Leanca.Atunci Ghimpu va regreta nevotarea guvernului Leanca. Jocurile lui Ghimpu nu-s curate si are un comportament PL de neinteles si insuportabil.Trebuie prin fapte sa faci ceva pentru tara,dar nu prin vorbe si prin fapte-nimic

  Sunt cetățean activ
 • 0 (16)
  Majoritatea prostalanilor asa si nau inteles nimic din viata asta.Numai degeaba mai calca pe acest pamint.Oare nui de inteles ca tot rahatul in Modova il face PD? Trebue sa fii ori orb,ori mare idiot ca sa nu inteleji ca toate pacatele noastre se trag de la PD,acest partid criminal. Cum va disparea acest partid din viata ploitica a Moldovei,asa si se vor limpezi apele,se va asterne linistea in Tara,se va instala bunastarea populatiei,si drumul european. La momentul actual,PD este Cancerul Moldovei,si daca vreati sfarsitul Moldovei ca Stat.
 • 0 (2)
  as vrea sa vad fapte, reforme concrete din partea partidelor democrate, dar inafara de palavrageala intr-aiurea nu vad nimic. nu sint mare specialist in politica dar vad care e situatia in tara - deputatii umbla din partid in partid.. se maninca intre ei.. unii mucosi sint demisi pu coruptie dar nu se stie nimic concret. europenii deja clar au declarat ca nici nu merge vorba de integrare..
 • +5 (5)
  Desigur ca,dl Ghimpu,n-a descoperit nimica secret;se stiea de mult timp ca,CC este strinsa-n usa cu mina lui Plahatniuc,ce este marele sustinator al Pdm;cineva scriea ca,pina cind Pdm se va afla in Parlament,Moldova va fi supusa disparitiei ca natie moldovenesca.

  Sunt cetățean activ
  • +1 (3)
   de acord.. plahotniuc e cel mai virus la cirma tarii.. si atunci ce rezulta? ramiine PL cu aiuritul Ghimpu care nu face nimic, PLDM se destrama.. si acestea sint partidele proeuropene.. pe cine ramiine sa sustinem? ramiine Dodon cu uniunea vamala.. dupa cum am inteles in uniunea europeana nu avem shanse sa nimerim.. in uniunea vamala avem desule shanse si e cert un lucru - pu economia tarii trebuie sa colaboram cu cineva..
 • +2 (2)
  In sfarsit a ajuns si M.Ghimpu sa spuna ceea ce demult era clar in privinta faptului cine influenteaza CC.Ramane doar de adaugat ca de aceasta influenta s-a folosit si dansul,adica PL-ul.
  -
  M.Ghimpu zice ca "BNM nu se subordoneaza nimanui,prezinta raportul in Parlament",adica nu ar fi influentata de partide ori politicieni.Bine,dar Procuratura Generala sau CNA se supun cuiva oficial? Nu! Deci,daca oficial nu se subordoneaza,trebuie sa stam linistiti si sa nu zicem ca PD-ul conduce din umbra cu aceste structuri...
  Iar daca in legislatie nu se spune nimic despre atacuri raider,inseamna ca asa ceva nici nu au fost in R.Moldova,nu-i asa,d-le M.Ghimpu?

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA