ora: 07:32, 15 feb 2013 7755 54 Autor: Cristina Buzovschi

Ghimpu afirmă că problema Republicii Moldova nu este Vlad Plahotniuc, ci Vlad Filat


Ghimpu afirmă că problema Republicii Moldova nu este Vlad Plahotniuc, ci Vlad Filat
Filat și Plahotniuc
Colaj: UNIMEDIA
„Problema Republicii Moldova nu este Vlad Plahotniuc, ci Vlad Filat”. Declarația aparține președintelui PL, Mihai Ghimpu, și a fost făcută în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4. Potrivit lui, anume liberal-democratul deține puterea în stat și anume el „tulbură apa” pentru ca să-și facă treba necurată nestingherit, transmite UNIMEDIA.

„Azi problema Republicii Moldova nu este Vlad Plahotniuc, ci Vlad Filat. Azi puterea nu este la Plahotniuc, ci la Filat: prim-ministru, MAI, Vama, FISC-ul, Banca de Economii, Agenția pentru Achiziții Publice, Tutun-CTC, Franzeluța și multe altele.

Este o speculație, dar știți de ce? Știind că acest nume a fost vehiculat pe timpul guvernării comuniste și multora nu le place pentru că au avut probleme de business, a luat și învârtit în jurul acestuia pânză roșie și a început să fluture. Și toată atenția este la această „cârpă roșie”. Între timp, el își face treaba cum vrea”, a punctat liderul PL.

Ghimpu se întreabă cum este posibil să ai MAI-ul, să spui că Plahotniuc este „reider”, și să nu prezinți probe. „Sora mea lucrează la Victoriabank. Off, nu trebuia să spun sora. Dar am spus. Lucrează demult. Cunosc povestea cu reiderul cele cu „Țopii” și cu Plahotniuc. Ei împreună s-au luat și s-au împărțit”, a a exemplificat acesta.

„Din păcate, cineva crede că dacă îl eliberează pe Plahotniuc totul o să fie bine. Plahotniuc oricum rămâne vicepreședinte al PD. Și el și mai mult se va implica în politică și mai mulți bani va băga ca data viitoare să vină și să fărâme tot. Eu mă uit și în perspectivă. Noi trebuie să facem mai mult scandal cu Plahotniuc, să-i zicem să se dea jos de acolo. Unul dintre ei să se dea jos, că nu ambele vă revin (n.red. Lupu sau Plahotniuc să renunțe la fotoliul din prezidiu). Noi am ales cel mai important, să mergem spre Europa”, a continuat liberalul.

Acesta a adăugat că PL nu va vota pentru desființarea funcției de prim-vicespeaker. „Nu am votat și nu voi vota niciodată alături de comuniști, nici demiterea lui Filat, nici a lui Plahotniuc, nici a lui Lupu. Cred într-o coaliție PLDM-PCRM, dacă dl FIlat și-a pregătit sicriul și capacul este la Voronin”, a conchis Mihai Ghimpu.

Comentarii (54)
 • +16 (22)
  Principala problema este Vlad Plahotniuc! El ne strica imaginea tarii prin trecutul sau criminal!!!
  • +11 (17)
   Ba este Plohatniuc, Acesta a si facut toate problemele la ministere, institutii care sunt conduse PLDM, are el o strategie de arata ca el este bun dar ceilalti nu, Ploh. trebuie eliminat de la conducere total!
   • +12 (16)
    relațiile lui Plahotniuc cu gruparea Solntsevskaya ridică semne de întrebare și referitor la tranzacțiile făcute cu acțiunile Victoriabank, care sunt deținute de proprietari din Federația Rusă.
    Situația poate fi privită și prin prisma cazului Magnițki. Or, Plahotniuc a început să-și extindă influența în sistemul bancar în 2008, anume când pe conturile a două companii fictive din Moldova, Bunicon-Impex SRL şi Elenast-COM SRL, deschise la Banca de Economii, ar fi fost transferați din Federația Rusă 52 de milioane de dolari, bani delapidaţi de la o bancă rusă. Ulterior, banii ar fi fost transferaţi de la BEM pe conturi din Austria, Cipru, Estonia, Finlanda, Letonia și Lituania, Elveția și Hong Kong. Zilele trecute și presa britanică scria că Republica Moldova este punct-cheie în schema spălării de bani din cazul Magniţki.
    • +10 (16)
     Acum, după demiterea lui Valeriu Zubco din funcția de procuror general observăm că tot mai multe informații ies la suprafață, de aceea acum este necesară o explicație clară din partea autorităților privind monitorizarea lui Vlad Plahotniuc de către Interpol. Cu atât mai mult că atât Zubco, dar și avocații lui Plahotniuc, au declarat anterior că Plahotniuc nu este monitorizat de Interpol, în timp ce documentele de mai jos spun contrariul.
     • +10 (16)
      Documentul emis de Interpol demonstrează încă o dată că Plahotniuc (iar în acest caz și vasalii săi - Zubco și Litvinov), ca și în toate cazurile anterioare (TVR1, Prime, Victoriabank, Banca de Economii, ASITO, insulele din parcul „La Izvor”, identitățile, relația sa cu instituțiile fundamentale ale statului, vânătoarea etc), a MINȚIT.
      • +10 (16)
       Singura iesire din situatie este demiterea acestui crimibal de care Republica Molddova s-a saturat! Zeci de afaceri au ramas fara proprietari acestia fiind dati disparuti sau inchisi pe nedrept! Ca dupa asta proprietar sa devie Vlad Plahotniuc!
       Avindul xub calcii, Plahotniuc cu ajutorul lui falimenteaza firmele care mai au o valoare ca mai apoi sa le cumpere la un pret minuscul!!! Rusine! Demiterea Plahotniuc!!
       • -10 (18)
        Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
        In situatia data sunt de acord cu Ghimpu. Nu Plahotniuc este problema, ci Filat, care doreste tot mai multa putere. Plahotniuc este gata pentru discutii, nu se tine de functii. nu odata a spus acest lucru, pe cind premierul isi face de cap. De aici iese din AIE, dar pe de alta parte ramine in functia de premier. Prosteala nu alta.
        • -8 (16)
         Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
         Nu vad pentru ce Plahotniuc sa isi de-a demisia sau in genere sa plece din politica. Doar nu exista nici o proba in acest sens, doar niste aberatii de-a lui Mocanu si a comunistilor. Problema consta in alta, pur si simplu, atit Voronin cit si Filat se tem de o concurenta politica sanatoasa, de aceea si lanseaza diverse aberatii si minciuni pentru a sterge din imaginea lyui Plahotniuc, care devine tot mai popular prointre rindurile cetatenilor.
         • -9 (15)
          Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
          Prin atacul la Plahotniuc, Filat doreste sa loveasca in PD. De ce? Foarte simplu. Ei devin tot mai populari, tot mai multi cetateni adera la partid datorita initiativelor care chiar sunt bune si nu de cele populiste care sa joace pe sentimentul oamenilor.
          • -8 (14)
           Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
           As chiar ca Plahotniuc face si lucruri bune si numai este dinsul asa de rau cum spun unii. Pur si simplu ma uit dupa initiativele sale cu care dinsul vine in parlament. Poate si nu sunt multe, dar de-a dreptul bune. Anume el a fost acela care necatind la averea sa a propus ca impozitul pe venit pentru cei ce depasesc venitul anual de 500.000 sa fie ridicat pina la 25 %.
          • -8 (14)
           Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
           Filat prin scandalul asta doreste sa puna mina pe procuratura si alte institutii importante din stat. Plus ca dinsul se teme ca acordul de asociere dintre R.Moldova-UE nu va fi semnat la toamna si de acum incearca sa se justifice, cautind motive si invinuind pe altii.
          • -5 (11)
           Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
           Cindva sustineam Pldm-ul, chiar si am votat cu ei in 2009, dar cu timpul am vazut ca Filat are cu totul alte scopuri decit integrarea europeana. Mai ales dupa ce-am vazut ca rind pe rind din partid a iesit Tanase, Nagacevschi, Godea, de altfel membri importanti a Pldm, am zis ca pentru Filat nimic nu conteaza si ii este lui in cot de Moldova. Cum sa folosit de acesti oameni, asa sa folosit si de noi care si la-m facut premier.
          • 0 (6)
           Problema Moldovei este faptul că Ghimpu și alți lingători se vînd în fața papușarului și nimeni nu vrea să-l oprească
       • -2 (4)
        D-le Ghimpu iarasi vorbesti prostii si il aperi pe papusar,cum poti spune asa minciuni,Plohatniuc detine toata puterea in RM si el face tot ce vre in tara,neaparat trebuie demiterea lui din functie...
       • -1 (1)
        Cred ca acum deja s-a ajuns prea departe si au vazut cetatenii pe cine au votat,acum este nevoie de o rascola ,revolutie si de dat jos conducerea corupta..lumea moare de foame...dar ei fura ziua in amiaza mare,rusine sa va fie..trebuie de iesit cu furcile..oameni buni deja am fost prostiti destul,e timpul de o schimbare,iesiti in strada,Jos conducerea!
     • +8 (14)
      El este prima persoana care trebuie demisa!!! Rusine Plahotniuc!
      • +8 (16)
       ALEGERI anticipate! -numai asa vom scapa de mirsajenii de denul Plahotniuc si *** ca Ghimpu! - VOTAM Mocanu, si PLDM - impreuna ei vor curati Moldova de mafie si prosti!
       • -2 (6)
        :)))))))))))))))))))))
        • -1 (9)
         Nu in Plahotniuc este problema, ci in deputatii Pldm si Pcrm care vor sa detina puterea politica doar in minele lor prorpii si sa nu o de-a la nimanui. Dupa tot ce vad in ultimul timp cu cea mai mare precizie o sa spun ca comunistii si liberal-democratii numai cu nimicuri se ocupa. In loc dinsii sa vina cu proiecte si initiative indreptate spre progresul societatii, ei vin cu tot felul de idei dibile si nu se gindesc la popor, ci numai cum sa-l demita pe Plahotniuc.
         • -1 (1)
          da da,
          si daca mai pot sa se randuiasca cum la rusi
   • +5 (11)
    Unde este vorba despre crima, coruptie, amenintari, neaparat este si Plahotniuc! Asta e stilul dumnealui!
    • +3 (5)
     Problema este ca avem ministri corupti si deputati care se ocupa numai cu chestii care deloc nu se intersecteaza cu interesele populatiei. Nu zic ca Plahotniuc e sfint, dar si zilnic sa arunci minciuni la adresa sa fara ca sa probezi cele spuse...tot nu este corecxt. Voi ce credeti ca |Filat este curat si sfint? Mai lasati-ma va rog! Cit a incalcat el in viata sa.
   • +3 (9)
    Problema RM este Gimpu şi Ulinici, dacă nu crede să se privească în oglindă.
   • 0 (0)
    mai bun? da de unde?
    este asa cum il vede lumea.
    mai bun vrea sa fie cel pe care il aperi tu.
    Toti stiu ca faptele au o importanta mai mare decat cuvintele...
  • +4 (10)
   La el nu doar trecutule criminal, dar si prezentul.
   Darde Ghimpu icep sa ma conving tot mai mult ca e in buzunarul lui Plohiş, cel putin are o asemenea atitudine.
   • +4 (14)
    s-a zis cu PL - tare gresita politica au ales.... la urmatoarele alegeri nici 000.1 % nu vor avea, mie jale de Chirtoaca - ar trebui sa aiba oleaca de verticalitate si sa il puna pe mosneagul acesta bolnavior la cap la locul lui... adica in spital, si sa preia el conducerea partidului!
    • +2 (4)
     Comentariul a fost șters de redacție.
  • +2 (6)
   Ghimpu are dreptate. Atit Plahotniuc cit si Filat sunt criminali in egala masura. Unu cu atacuri rideri, altu cu contrabanda si privatizarile ilicite. Diferenta este ca chiar daca se ocupa cu prostii ambii, doar Filat a dat cu piciorul in alianta.
 • +3 (5)
  mie totuşi nu mi-i clar, cine este autorul scenariului??? e foarte bine pus, mi se crează impresia că suntem la un reality show cu totul pregătit de acasă. dar cel mai rău este că noi, cetăţenii de rând, aplăudăm la comandă. VOMĂ şi altceva nimic.
 • +3 (13)
  Comentariul a fost șters de redacție.
  • +3 (5)
   rusine pentru măta ca tea facut atit de neghiob sa scrii mai multe mesaje cu acelas sens la aceeas stire. In acest fel delooooooc nu va delopati platitii de Filat....
   Cred ca aveti planu de a scri 50 de comenturi aici, si puteti pleca acasa. Altfel nu pot sa+mi explic de ce e nevoie sa scrii atitea mesaje cu acelasi sens la o stire....
  • 0 (0)
   stai bine mai sunt si altii care au pierdut bile la incredere
 • -3 (11)
  nu Ghimpule problema nu este nici filat nici plahotniuc nici altii problema sunteti voi cei pe care iam votat si cei care sau vindut cei care au ajuns acolo in fotolii si au uitat cine ia asezat acolo cei care au uitat ca sunt oameni au uitat de demnitate de omenie de bunul simt au uitat de valorile umane de barbatie curaj demnitate sinceritate frica de Dumnezeu s,a asta e problema ca fara voi ei nu ar fi si cind o sa inteleaga cineva asta atunci lumea o sa inceapa sa aiba incredere in politicieni si o sa traim mai bine
 • +2 (10)

  Mishelle de Colonita a aratat deschis cinei STAPINUL PL ;))))
  om dement
  .
 • +2 (10)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • +1 (9)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • +2 (10)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • -6 (10)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Jos OLIGARHIA și preudoliberalii corupți !
  Vrem ALEGERI Anticipate !
  FORȚA POPORULUI !
 • +3 (7)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • +1 (5)
  Cineva comenta că interpolul îl cere și pe ghea Mișa !
  • +1 (5)
   Comentariul a fost șters de redacție.
 • +3 (5)
  Îl înţelegeam pe Ghimpu şi fost să nu-i ţie parte lui Plahotniuc da aşa ceva nu e curat Păcat...
 • 0 (4)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • 0 (4)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • 0 (2)
  Marea problemă a Republicii Moldova sunt oamenii care pot fi vânduţi şi cumpăraţi, precum se întâmplă cu "marele nostru patriot", Mihai Ghimpu. Păcat d-le Ghimpu, v-am dat votul şi încrederea dvs crezând că sunteţi de nezdruncinat, dar din nou am dat greş... Vă înţelegeam dacă aţi fi avut de crescut şi hrănit vre-o droaie de copii, dar aşa...
 • -1 (1)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • -1 (1)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • -1 (1)
  ((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
  ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
  ""Afişează comentariul"..........
  ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
  ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
  Sursa: - http://unimedia.info/
  ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
 • 0 (2)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • -1 (1)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • 0 (0)
  imi place daca tot au iesit sa-si spele rufele in public sa le spele pe toate sa nu mai ramana niciuna uitata si sa se puna pe lucru inca un an si dupa deacum va fi ce va fi
 • 0 (2)
  I-mi pare rau de tot in ce situatie este PL ,azi, insa numai daca va fi preluat de catre Chistoaca conducerea partidului va mai avea o sansa in alegeri,dealtfel nimeni absolut nimeni nu va mai vota cu GHMPU in PL.
 • 0 (2)
  Initial nu eram decis pe cine sa votez dar acum Eu voi vota cu PL anume din cauza postacilor astea platiti de filat care vor sa rupa din electoratul PL. Filat ca sa isi acopere impotenta lui arata cu degetul la altul. PL-ul a produs cele mai bune legi si a avut cea mai buna activitate in parlament si in guvern. Poate nu le-a ajuns putere politica dar cel putin au incercat fata de ceilalti care stiu doar sa isi apere interesele lor.
 • 0 (2)
  apropo daca filat si a permis sa arunce cu pietre spre alianta in care era dc el sta tot acolo unde era.. a iesit din alianta dar totul a ramas la fel.. corect ar fi sa fie respins de la postul de primministru in asa caz. e absurd, vor sa faca lege in tara si in anarhie in parlament

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA