Ghimpu afirmă că problema Republicii Moldova nu este Vlad Plahotniuc, ci Vlad Filat

„Problema Republicii Moldova nu este Vlad Plahotniuc, ci Vlad Filat”. Declarația aparține președintelui PL, Mihai Ghimpu, și a fost făcută în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4. Potrivit lui, anume liberal-democratul deține puterea în stat și anume el „tulbură apa” pentru ca să-și facă treba necurată nestingherit, transmite UNIMEDIA.

„Azi problema Republicii Moldova nu este Vlad Plahotniuc, ci Vlad Filat. Azi puterea nu este la Plahotniuc, ci la Filat: prim-ministru, MAI, Vama, FISC-ul, Banca de Economii, Agenția pentru Achiziții Publice, Tutun-CTC, Franzeluța și multe altele.
Ghimpu afirmă că problema Republicii Moldova nu este Vlad Plahotniuc, ci Vlad Filat
Filat și Plahotniuc (Colaj: UNIMEDIA)

Este o speculație, dar știți de ce? Știind că acest nume a fost vehiculat pe timpul guvernării comuniste și multora nu le place pentru că au avut probleme de business, a luat și învârtit în jurul acestuia pânză roșie și a început să fluture. Și toată atenția este la această „cârpă roșie”. Între timp, el își face treaba cum vrea”, a punctat liderul PL.

Ghimpu se întreabă cum este posibil să ai MAI-ul, să spui că Plahotniuc este „reider”, și să nu prezinți probe. „Sora mea lucrează la Victoriabank. Off, nu trebuia să spun sora. Dar am spus. Lucrează demult. Cunosc povestea cu reiderul cele cu „Țopii” și cu Plahotniuc. Ei împreună s-au luat și s-au împărțit”, a a exemplificat acesta.

„Din păcate, cineva crede că dacă îl eliberează pe Plahotniuc totul o să fie bine. Plahotniuc oricum rămâne vicepreședinte al PD. Și el și mai mult se va implica în politică și mai mulți bani va băga ca data viitoare să vină și să fărâme tot. Eu mă uit și în perspectivă. Noi trebuie să facem mai mult scandal cu Plahotniuc, să-i zicem să se dea jos de acolo. Unul dintre ei să se dea jos, că nu ambele vă revin (n.red. Lupu sau Plahotniuc să renunțe la fotoliul din prezidiu). Noi am ales cel mai important, să mergem spre Europa”, a continuat liberalul.

Acesta a adăugat că PL nu va vota pentru desființarea funcției de prim-vicespeaker. „Nu am votat și nu voi vota niciodată alături de comuniști, nici demiterea lui Filat, nici a lui Plahotniuc, nici a lui Lupu. Cred într-o coaliție PLDM-PCRM, dacă dl FIlat și-a pregătit sicriul și capacul este la Voronin”, a conchis Mihai Ghimpu.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI