Ghimpu a vorbit cu Ambasadorul american despre Filat și Plahotniuc

Serviciul de presă al Partidului Liberal anunță că la sfârșitul săptămânii trecute liderul formațiunii s-a întâlnit cu Ambasadorul american la Chișinău, William Moser.
Ghimpu a vorbit cu Ambasadorul american despre Filat și Plahotniuc
(Foto: PL)

Potrivit UNIMEDIA, cei doi au vorbit despre situația politică și social-economică, dar și despre relațiile din coaliția de guvernare. „Mihai Ghimpu a menţionat că există o criză de comunicare la nivelul liderilor AIE, din acest considerent a propus public, în interesul cetăţenilor, ca cei doi colegi ai săi – Vlad Filat şi Vlad Plahotniuc să se împace sau să-şi prezinte demisia. „Ar mai fi şi o altă soluţie. Ne retragem noi cei trei lideri din Consiliul AIE – Filat, Lupu, Ghimpu, dar şi Plahotniuc, iar în locul nostru delegăm alţi colegi care ar putea discuta şi ar găsi soluţiii pentru depăşirea situaţiei de criză ca să începem a rezolva problemele cetăţenilor”, a menţionat Mihai Ghimpu în cadrul întrevederii”, se spune în comunicat. 

Totodată, sursa menționează că Mihai Ghimpu a spus că este de neînţeles circumstanţele în care a apărut criza din AIE şi care amintesc de situaţia din 1999, când s-a destrămat Alianţa pentru Democraţie şi Reforme, în preajma summitului UE de la Helsinki atunci când urma să fie semnat documentul prin care Republica Moldova trebuia să fie aprobată ca ţară eligibilă pentru procesul de eurointegrare. „Este de neînţeles pentru mulţi de ce în anul în care urmează a fi semnate acordurile foarte importante pentru viitorul european al Republicii Moldova, alianţa de guvernare a intrat în criză. Nu există altă şansă pentru viitorul european al Republicii Moldova decât Alianţa pentru Integrare Europeană. AIE va exista pentru că viitorul cetăţenilor este legat de AIE, iar cetăţenii şi-au pus speranţa în cele 3 partide componente ale acesteia”, a subliniat Mihai Ghimpu, citat de aceeași sursă.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub