ora: 07:52, 16 dec 2014 10201

Ghimpu, gata să parieze: Chirtoacă va ieși învingător


Ghimpu, gata să parieze: Chirtoacă va ieși învingător
Mihai Ghimpu, președinte PL
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

Mihai Ghimpu este gata să parieze cu oricine că în lupta dintre Igor Dodon și Dorin Chirtoacă pentru șefia Capitalei, din cadrul alegerilor locale, ultimul va câștiga fără probleme. Totodată, președintele PL consideră că Renato Usatîi şi PSRM nu au șanse să preia controlul la nivel local în jumătate de ţară în 2015, relatează UNIMEDIA.

Potrivit liberalului, scorul lui Dodon în scrutinul din 30 noiembrie se datorează excluderii lui Renato Usatîi. „Dodon nici nu visa la un asemenea rezultat”, afirmă Ghimpu într-un interviu pentru ziarul „Timpul”. Cât priveşte excluderea partidului „Patria”,acesta nu pune la îndoială că hotărârile CEC şi ale instanţelor de judecată au suport juridic. 
 
Mihai Ghimpu nu-i cotează cu mari șanse pe Usatîii și Dodon la locale. „La alegerile locale este votat primarul. Și satul nu-i prost! Aici a fost vot geopolitic, dar în sat lumea optează pentru cel pe care îl cunoaşte. Oamenii din sat nu-s așa de proști, ca să voteze cu X, pe care-l vede ca pe-un un „târâie ogheal” și care poate fi din lumea criminală sau vreun radical antiromân şi antieuropean”, spune acesta. 
 
Tototdată, liderul PL este convins că Dorin Chirtoacă, care intenționează să candideze pentru al treilea mandat de primar al municipiului Chișinău, îl va învinge fără probleme pe Igor Dodon. „Pun pariu cu oricine că el va câştiga în turul doi. Nici nu se discută! Dodon poate nici să nu treacă în turul doi. El o să se dezumfle, pentru că Uniunea Vamală, cu care el a amăgit lumea, este o fantomă pentru Republica Moldova”, conchide Ghimpu.
 
Precizăm că până în prezent patru persoane și-au manifestat interesul de a concura pentru fotoliul de primar al Capitalei: Dorin Chirtoacă, Serafim Urechean, Igor Dodon și Nicolae Ciornîi.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • -1 (15)
  De ce este subestimat "rolul" haitei de duhovnici ai Ap.Satanei Marchel? Or, tocmai himerele astea parsive au ingrosat ciuma PutinNoworasurilor autohtone. Ghimpu sa n-o faca pe viteazul. Sa inteleaga un lucru sfant: sunt vremuri grele si urate; smecheriile sterile nu-si mai au rostul; PL (Chirtoaca), fara sprijinul PLDM, PD, nu are sanse. De pe acum, sa dea dovada de maturitate, minte si viziune clara.
  • -7 (11)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Ghimpu acesta e plin de aroganta, fara tact, fara diplomatie, sper sa le dea Domnul rabdare la PLDM si PD ca sa mentina aceasta alianta. dar in ceea ce tine de primar, chiar sincer nu mai voteaza lumea asa om, ajunge cit si-a batut joc de capitala noastra.
   • -5 (13)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    Ghimpistii sunt ca porumbeii. Cat timp sunt jos (printre oameni)iti mananca din palma, cand ajung sus...se gainateaza pe tine! Acum prin acest comportament iresponsabil, Ghimpu transmite un mesaj: prefera off-side, alaturi de Dodonbas!
 • 0 (10)
  Ghimpu e prea miopic.. .el probabil a uitat cat de greu a castigat Chirtoaca alegerile de data trecuta.
  • +1 (7)
   Asa a fost.Si cati dintre fostii sai votanti sunt deziluzionati de Chirtoaca in prezent,pe cand cei care au votat contra nu si-au schimbat opiniile.
 • -2 (10)
  Comentariul a fost șters de redacție.
  • -6 (14)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Ca de obicei, minoritarul necheaza mai abitir ca majoritarul. Ghimpu a ramas acelasi varcolac interpus (de Plahoitniuk) ca sa atace (precum bratanul sau fugar Renegato), prin ricoseu, PLDM. O precupeata ingrata, supusa, facatoare de rele teleghidate, cu asta si-a invesnicit reputatia.
 • -3 (9)
  Du Ghimpu crede ca la alegerile locale vor participa numai Chirtoaca si Dodon, dar de o a treilea persoana nu se gandeste. Eu de exemplu doresc o persoana noua sau chear pe Urechenu. Chirtoaca prea putine lucruri a facut din cele ce trebuia sa faca, prea multa politica, dar gospodarie mai putin, si prea multa coruptie in sistemul dinsului cu parere de rau. De la o parte pare sa fie un tinar destept si capabil, dar cand te intilnesti cu situatia reala, atunci vezi totul cu ochii tai (mituire, santaj).
  • 0 (2)
   Urecheanu a facut mai multe... pffffffff
 • 0 (8)
  Va o fi lecție pentru PL, iar mea Mișu îi va invinui pe toți ceilalți de trădare...
 • 0 (8)
  Indignata, da poate vine si alt om, cine a zis ca Dorin e cel mai bun si nu e loc pentru altcineva, Primarul poate fi toata viata in functie daca e dorit si face treaba, insa aici cred ca 2 mandate au fost suficiente. Din partea partidelor de dreapta trebuie un singur candidat, insa cu siguranta nu Dorin, insa Ghimpu iar o sa se "viibeasca", pina amu o stat in opozitie si nu a facut nimic, insa la functii fugulita...
 • -3 (11)
  Ghimpu spune ceea ce el ar dori sa fie,fara a privi real lucrurile.La alegerile recente in Chisinau au castigat socialistii,acumuland cu 3% mai mult decat liberalii.Apoi mai sunt circa 12% acumulate de comunisti.Sa zici ca Chirtoaca ar castiga si inca "fara probleme",avand aceste rezultate proaspete,inseamna sa te amagesti singur pe sine.
  Am spuso nu o data - daca Chirtoaca se aventureaza sa mai candideze,vom avea un primar cu aspiratii pro-Rusia,cel mai probabil va fi Dodon.L-am votat pe Chirtoaca in primul mandat,in al doilea nu am mers la votare in turul doi pentru ca nu aveam pentru cine alege dintre Chirtoaca si Dodon.Daca situatia se repeta,voi proceda asemanator.Dar la urmatoarele alegeri locale din anul viitor asa vor proceda multi din fostii sustinatori ai lui Chirtoaca,observati ce spun acestia chiar si pe acest forum,cu toate ca acest lucru il aud deseori si in discutii private.
  • -4 (12)
   Continuarea mesajului: aroganta,de care au dat dovada D.Chirtoaca si M.Ghimpu,in privinta ajutorului primit din partea PLDM pentru obtinerea celui de-al doilea mandat al lui Dorin le va juca festa de aceasta data.La fel ca si colaborarea cu comunistii in cadrul CMC.Alegatorii comunistilor nu vor proceda la fel,caci ei nu au avut de castigat ceva,spre deosebire de consilierii PCRM.
   D.Chirtoaca si M.Ghimpu sa-si asume de pe acum consecintele participarii cu acelasi candidat la locale in municipiu! Inteleg ca Chirtoaca,dupa ce a refuzat mandatul de deputat,ramane in vara fara lucru,dar nici sa fii egoist in dauna intereselor locuitorilor capitalei nu e corect.
 • +3 (3)
  pai daca nu va fi in alianta cam nu as fi atit de sigur .
 • +1 (5)
  chirtoaca nu e perfect. dar a facut multe pentru capitala. usor, usor, incep sa se vada rezultate.
 • +1 (3)
  revenirea lui Urecheanu e salutabila ,un inginer constructor ne-ar face mai mult bine acum,deja-l cunoastem si el e cu multa experienta si deja stie cum si ce sa faca.Faptul,ca fractiunea liberala numeroasa sa destramat sub primarul liberal vorbeste despre multe
 • 0 (0)
  Dar Ghimpu nu se gandeste ca poate fi si o a treia persoana, care ii va lasa la coada cum pe Dodon asa si pe Chirtoaca.
 • 0 (0)
  Imi pare rau dar Chirtoaca nu este prea curat pe mani, coruptia domina si progreseaza. Cei ce nu au avut probleme cu primaria o spun invers, caci si eu eram la fel, dar totul se schimba cand dai de belea, si vezi cum, nu poti rezolva nimic in primarie fara a mitui, inceput de la cei mici si terminand cu Chirtoaca.

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA