ora: 10:27, 03 aug 2017 6725 5 Autor: Redactia UNIMEDIA

(video) Ghimpu, despre declararea lui Rogozin persona non-grata: Au mai luat ceva bun de la mine, au prins la curaj


Video se incarcă ...
(video) Ghimpu, despre declararea lui Rogozin persona non-grata: Au mai luat ceva bun de la mine, au prins la curaj
Foto: privesc.eu

Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a comentat decizia de a-l declara pe Dmitrii Rogozin persona non-grata în Republica Moldova. 

„Este o decizie bună. Au mai luat câte ceva bun de la liberali, de la mine, au prins la curaj. Era timpul fiindcă să permiți unui om care permanent să te insulte, să vină să împuște în confrații tăi, concetățenii tăi și tu să-i deschizi ușile, să-i întinzi covorul, este o mare rușine. Cu timpul, cu anii, cam toate partidele promovează ideile Partidului Liberal”, a precizat Ghimpu, în cadrul evenimentului din Piața Marii Adunări Naționale.

UNIMEDIA amintește că Ministerul de Externe l-a declarat astăzi persona non-grata în Republica Moldova pe vicepremierul rus Dmitrii Rogozin.

Decizia vine după ce Dmitrii Rogozin a făcut o serie de "comentarii publice care poartă un caracter neprietenesc, denigrator și ofensator la adresa Republicii Moldova", a explicat ministrul de externe, Andrei Galbur.

Pe 28 iulie, avionul în care se afla Rogozin s-a întors spre Moscova, după ce nu i-a fost permisă survolarea spațiului aerian român. 

Dmitrii Rogozin a promis să introducă sancțiuni împotriva persoanelor care nu au permmis aterizarea avionului. Ministerul de Externe al Rusiei calificase acest gest al autorităților de la București drept o "provocare". 

Europarlamentara Monica Macovei explicase decizia autorităților române prin faptul că Rogozin se află pe lista persoanelor sancționate de UE.

Ministrul Apărării Naționale din România, Adrian Țuțuianu, a calificat drept „absolut nepotrivită” reacția vicepremierului rus Dmitri Rogozin.

Igor Dodon și Dmitri Rogozin urmau să participe la sărbătoarea comună în regiunea transnistreană organizată cu ocazia a 25 de ani de la crearea operaţiunii de menţinere a păcii pe Nistru.

Comentarii (5)
 • +7 (11)
  Sigur,oamenii au de la cine invata.De la Chirtoaca,de la Chirinciuc,Topala,Dirda,Nistor Grozavu,Gamretchi si desigur,de la Ghimpu. Se pare ca omul acesta a perdut obrazul cu totul.Minte de ingheata apele,îi socoate pe toti de prosti.
 • +5 (9)
  Tradatorul curajos .
  Multa minte-i mai lipseste ...
 • +6 (8)
  Vaaaai, don ”Modesto”, atâta ”modestie” încă n-am întâlnit ...
 • +3 (3)
  Cit curaj are acest om... Sa stai chitic in vizuina ta si sa nu scoti macar o vorba despre coordonator, nemaivorbind de prezentarea unor dovezi ce-l incrimineaza,asta da, da dovada de mult curaj....Care nu-l ai si nici nu l-ai avut vreodata.
 • +1 (1)
  Opa na! Si ce anume au luat bun?
  Bun a fost atunci cand l-au flocait in PMAN, poporul a prins la curaj.

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA