ora: 14:35, 09 ian 2017 2547 0

Germania: Pilotul Andreas Lubitz, singurul vinovat pentru prăbușirea avionului Germanwings


Germania: Pilotul Andreas Lubitz, singurul vinovat pentru prăbușirea avionului Germanwings
Foto: agerpres

Procurorii germani au ajuns la concluzia că singurul vinovat pentru prăbușirea avionului companiei Germanwings în martie 2015 este pilotul Andreas Lubitz, a declarat luni un purtător de cuvânt al parchetului, relatează Reuters.

Pe 24 martie 2015, Andreas Lubitz, copilotul zborului Barcelona-Düsseldorf al Germanwings, filiala low-cost a companiei germane Lufthansa, a profitat de absența din cabină a pilotului pentru a declanșa prăbușirea în Alpii francezi a avionului Airbus, ce avea la bord 144 pasageri și șase membri de echipaj.

Procurorii au afirmat că Lubitz suferea de "un episod depresiv psihotic" care a început în decembrie 2014, cu câteva luni înainte de prăbușirea avionului, însă el i-a ascuns angajatorului său că suferea de această boală.

Anchetatorii au încercat să determine dacă mai există și alte persoane care ar putea fi trase la răspundere pentru accident, însă purtătorul de cuvânt al parchetului german a afirmat că investigațiile au demonstrat că medicii, Lufthansa, Germanwings sau autoritatea aeronautică germană nu poartă nicio vină în acest caz.

Avocații care reprezintă familiile celor uciși au afirmat anterior că Lubitz, care și-a avut întrerupt temporar cursurile de pilotaj pentru a primi tratament pentru un episod depresiv, ar fi trebuit să fie mai atent monitorizat.

Pentru a se evita repetarea tragediei, autoritățile din Europa au propus noi legi pentru testarea și monitorizarea mai riguroasă a piloților, scrie agerpres.ro. 

Comentarii (0)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Externe
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA