ora: 17:00, 28 iul 2014 5598

Gamrețchi: Microbuzele de pe rutele anulate nu mai circulă


Gamrețchi: Microbuzele de pe rutele anulate nu mai circulă
Microbuz de pe ruta 160
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie
Nicio unitate de transport de pe cele 7 rute de microbuz anulate, nu circulă în ziua de astăzi. Declarația aparține șefului interimar al Direcției Transport Public și Căi de Comunicație, Igor Gamrețchi, în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor și subdiviziunilor de la Primăria Chișinău, transmite UNIMEDIA.

Totodată, Gamrețchi a precizat că modificările la 34 de rute care leagă Chișinăul de suburbii vor fi implementate până la finele lunii august. „Am pregătit 27 de modificări de itinerare. Plus, avem o restabilire de rută. Ceea ce ține de ruta 130, este pregătită dispoziția”, a menționat sursa.
 
Primarul Dorin Chirtoacă a cerut ca în fiecare maxi-taxi să fie publicate itinerarele modificate și graficele de circulație. Potrivit edilului-șef al Capitalei a menționat rezistența și nemulțumirea din partea locuitorilor ar putea să apară la începutul lunii septembrie, când majoritatea rutelor vor avea un itinerar modificat, când va fi nevoie de schimbat două mijloace de transport pentru a ajunge dintr-un capăt al orașului în altul și când va crește fluxul de pasageri.
 
Amintim că prin dispoziția primarului au fost anulate rutele de maxi-taxi 102, 105, 109, 110, 130, 155 și 160. Totodată, din septembrie 34 de rute ce leagă suburbiile de orașul Chișinău vor circula conform unui nou itinerar.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +2 (6)
  sah si mat PLDM)
 • +1 (5)
  Numai ce am ajuns si eu acasa dupa o calatorie in trleul european a lui Chirtoaca. Era asa de plin ca taxatorul nici nu putea sa marga prin troleu, la fiecare statie de la gemenii pana la Ciocana iesea afara pe o usa si intra pe alta, jumate din pasageri nici nu au platit. De siguranta si comfortul pasagerilor, pe care tot pedaleaza primarul, nici nu mai vorbesc ca oricum nu are sens.
 • +2 (6)
  Eu demult am propus ca Dl Chirotaca sa vina la serviciu tot cu transportul public... sa vada si el in ce "siguranta" circula locuitorii capitalei :-)
  P.S. care-i rostul ca va trebui sa schimbam doua transporturi ca sa ajungem la destinatie: 4 lei pentru troleibuz in loc de 3 cu maxi-taxi!!! Timp si nervi pierduti... ah da... si miros "superb" in orele de varf!!!
  • +1 (1)
   mai bine sa mergi tu toata viata in asa conditii decit sa moara copii si oameni din cauza la niste retardati cu maxi taxiuri
 • +3 (7)
  Primarul nu a dorit ca acest lucru să se întâmple brusc, a vrut să se facă totul treptat, însă a fost impus de împrejurări și insistența unor politicieni de al presa. Acuma o să fie o perioadă grea, dar asta va duce în final la schimbări spre bine. Nu e confortabil în troleu, cu toții știm, poate niște climatizoare nu stricau acolo, dar oare ele există în maxi-taxi.
  • +1 (3)
   Primarul trebue cel putin sa nu inrautateasca situatia care si asa nu e buna. Punctul forte al rutierelor este in durata calatoriei care este de 2 ori mai scurta. Una este sa mergi jumate de ora pe caldura in rutiera si alta este o ora in troleu. In troleu nu este confortabil pentru ca 150 de oameni gramada nu se pot simti confortabil indiferent de prezenta climatizoarelor. Si apropo, in multe rutiere 155 cu care circulam eu sunt climatizoare.
   • +1 (1)
    Nu poti construi o casa noua pina nu o darimi pe cea veche. Rutierele circulau mai repede insa ele nu respectau regulele de circulatie. La moment totul depinde de capacitatile Primariei si rabdarea locuitorilor.
    Primaria trebuie sa includa cit mai urgent autobuze si trolebuze noi. Iar administratorii de rutiere pot sa vina si ei cu autobuzele lor. Iar intretimp, pe bulevardele cele mai aglomerate, prima banda trebuie sa fie rezervata in exceptie autobuzelor in orele de virf. In asa fel se va reduce durata unei calatorii, iar trolebuzele vor putea face mai multe calatorii pe zi.
    Iar daca vorbim de o perspectiva de 3-5 ani, atunci toate mijloacele de transport public trebuie dotate cu dispozitiv de plata automat. Iar un singur bilet va putea fi utilizat pentru a calatori dintr-un capat pina in celalalt al orasului. Si atunci nu mai conteaza in cite rutiere te urci.
    Putina rabdare...
 • +2 (4)
  Intre orele 18-19 troleul 24 nu circula, ruta 116 nu oprea era arhiplina, mai pe scurt grav.

  Sunt cetățean activ
 • 0 (2)
  Primarul e un incopetent fara creier, oamenii sint obligatii sa sufere din cauza ca Chirtoaca a visat intr-o seara o idee stupida. Sa mearga el in asa conditii cu transport public atunci poate ceva se va schimba. Interesant in septembrie ce situatie va fi cind studentii vor merge la invatat... 30 de troleibuze care au fost promise nu vor scapa situatia.
 • -1 (1)

  E foarte greu cu ideia noua a lui chirtoaca in loc sa mergem in o directieai buna mergem ca racul fara rutiere mi i greu si e cu mult mai scumpa calatoria dintr o parte a orasului in alta
 • 0 (0)
  Este sarcina primariei sa faca din transport public o afacere profitabila. Daca acorda benzi speciale pentru transport public, prin care sa-l faca independent de trafic, gaseste surse de finantare pentru a suplini numarul de troleibuze si autobuze, ar fi chair ok. Acum el are si cerere si nu exista nicio forma de planificare. Pe fata sunt semne de o incompetenta cumplita.
  Eu inteleg, ca acest primar are meritele lui pentru luptele lui cu comunistii si multi au fost tolenrati fata de el pentru asta. Dar totusi este mai important ca un primar sa fie si un manager eficient. Dar asta, din pacate, nu este. Este timpul totusi sa se treaca la ceva treaba. Oare care va fi oferta la alegerile urmatoare?
 • 0 (0)
  Eu propun ca sa se faca o Abonare pe zi.Sa se puie un pret la abonament care ar permite sa circuli cu rutierele atita cit ai nevoie.
  Doar ca sa nu fie asa ca cu ruta cutare si cutare nu poti.Asta deja nu ar avea rost.
  Dar schimbarea chiar e dureroasa mai ales ca serviciul meu e ca toata ziua sunt pe drumuri,cred ca voi fi nevoita sa-mi procur o masina personala....Dar daca mai multi ar face asa ,atunci imi inchipu ce trafic va fi !!!
 • 0 (0)
  P.S. Eu nu cred ca Dmn Chirtoaca e unica persoana care ia asa o decizie, se pune semnatura de dumnelui,dar in spatele acestei decizi sunt zeci de oameni!!!

×
Social
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA