(galerie foto) Women Feteasca Dă-i - cel mai frumos și delicat eveniment dedicat vinurilor albe

Îmbrăcate în rochii albe și cu coronițe, mai multe doamne și domnișoare și-au dat întâlnire în una dintre cele mai populare vinoteci din capitală. "Fetească Dă-i" este denumirea unui eveniment ajuns deja la a doua ediție și care-și propune să promoveze vinurile din soiurile autohtone, dar și consumul corect de vin.

La fel ca și în ediția precedentă, fiecare invitată urma să poarte o ținută în alb, iar în cap să aibă și o coroniță din flori de câmp. 

În total, au fost prezentate șapte vinuri de la cei mai cunoscuți producători din Moldova. Deși sunt făcute din aceleași soiuri, fiecare vin a fost diferit, atât la gust cât și la arome. Înainte de degustare, reprezentanții vinăriilor au avut misiunea de a ne face o prezentare în detaliu, după care a urmat degustarea în ordinea respectivă.

Feteasca Albă Vinăria din Vale (2015) 

Pub

Vinul are Indicație Geografică Protejată din zona Valul lui Traian. Are aroma fină și discretă de flori de câmp cu note citrice. Gustul este unul armonios, care trece într-un postgust lung cu nuanțe de miere de albini.

Feteasca Albă de la Castel Mimi

Este un vin ușor și elegant. Nuanțele de galben-verzui reconfirmă aromele citrice la început, iar treptat se deschid notele de caise proaspete. Vinul are un gust plăcut și aromat, cu o aciditate discretă. 

Feteasca Regală de la Chateau Vartely 

Feteasca Regală de la Chateau Vartely se evidențiază prin arome florale, de prospețime, arome de măr verde și de cais necopt.  E un vin cu Indicație Geografică Protejată (IGP) din zona Codru.

"Fetească Albă Ediţie Limitată" de la Combinatul de Vinuri "Cricova"

Vinul Cricova „Fetească Albă” din gama Ediţie Limitată este produs din proprii strugri recoltaţi din regiune de centru a ţării. Este un vin fin, elegant, plin de şarm. De o culoare galben-pai, strălucitor, „Fetească Albă” uimeşte prin prospeţimea sa şi aroma florală delicată. Gustul este unul catifelat, cu nuanţe de mere verzi, pere şi piersici albe. Se recomandă a fi servit la temperatura de +10…+12°C, completând perfect bucatele cu legume şi brânzeturi tari, fructe de mare şi păstrav.

Feteasca Regală „Autograf” de la Gitana Winery

Este un vin delicat, cu arome de floare de salcâm și flori de câmp. La gust este vioi, proaspăt, cu o aciditate plăcută, armonios, nobil, cu nuanțe de fructe și un post-gust fin de caramel.

Feteasca Carpe Diem

Feteasca de la Carpe Diem este un mixaj dintre Feteasca albă și Feteasca Regală. Strugurii pentru acest vin au fost crescuți cu mare grijă în regiunea Codru. Prezintă frumoase nuanțe de galben pai, ușor strălucitoare. Parfumată intens cu fructe citrice și flori de camp. 

Feteasca Regală Riesling Chateau Vartely

S-a reușit un joc unic între Fetesca Regală cu aromele ei fine de flori de câmp și mineralitatea Riesling-ului ce culmineaza într-un vin elegant și corpolent.

Chiar dacă a fost seara fetelor, somelier-ul Mihai Bradu a avut misiunea de a răspunde la orice întrebare și curiozitate despre vin. 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub