(galerie foto) O sanie gigant a apărut la Chișinău. Unde copiii pot să se bucure de ea

O „sanie cu zurgălăi”, așa numai cum în povești ai văzut, a apărut la Chișinău. Designerul Mihai Stamati, a creat o sanie uriașă care, în următoarele zile, va găzdui toți copiii iubitori de iarnă și de zăpadă.

„Într-o discuție cu Lucia Culev, Direcția Cultură a Primăriei am sugerat diversificarea activităților culturale în perioada iernii și am venit cu ideea realizării unei sănii supradimensionate pentru a crea o atmosferă de săniuș colectiv.

După ce am creat modelul 3D și totul a fost gata de producție mi-am îndemnat studenții de la Specialitatea Design Industral UTM, să vină la „clacă” ca să o asamblăm. Sania va fi utilizată mai multe zile la rând, atât timp cât ne va permite zăpada”, ne spune Mihai Stamati.

Pub

Sania va fi scoasă la săniuș de Zilele Culturii la Chișinău, iar taxa pentru copiii dornici de a încăleca sania gigantă, va fi o carte pe care o vor dona pentru o nouă bibliotecă.

„Ne propunem să facem săniuș în Piața Marii Adunări Naționale, pe strada Pietonală, dar și alte locuri. Săniușul face parte din programul dedicat Zilelor Culturii în capitală care întrunește concerte, recitaluri de poezie, iar cei care doresc să se plimbe cu sania sunt îndemnați să dăruiască o carte pentru o nouă biblitecă - acesta ar fi prețul unui bilet de călătorie cu sania.

O sanie care să unească oamenii, să provoace grupuri de prieteni ca să vină și să se plimbe cu ea în locuri publice ale capitalei”, mai spune Mihai Stamati.

Proiectul a fost implementat cu suportul financiar al Direcției Cultură și a costat opt mii de lei.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub