(galerie foto) Evenimentele care au marcat anul 2016 în 16 imagini impresionante

O selecţie de fotografii impresionante realizate de fotoreporterii Getty Images în mijlocul câtorva dintre evenimentele din 2016 pe plan mondial: atentate, războaie, dezastre, alegeri.

 

 

 

 

 

(galerie foto) Evenimentele care au marcat anul 2016 în 16 imagini impresionante
(Foto: protv.ro.)

Aleppo

Imaginea băieţelului sirian Omran Daqneesh (5 ani), rănit în atacurile din Aleppo, a devenit unul dintre simbolurile dramei din Siria.

Pub

Război 

Imaginile din Siria sunt veritabile fotografii de război care, în 2016, pentru mulţi par desprinse mai degrabă din filme, decât din realitate.

Refugiaţi

Criza refugiaţilor a continuat şi în 2016, chiar dacă numărul a scăzut. În imagine, operaţiuni de salvare desfăşurate în Turcia.

Cutremur

Oraşul Amatrice din Italia a fost lovit de un cutremur de 6,2 grade, care a făcut sute de victime şi a dărâmat zeci de clădiri.

Irak

Forţele ISIS au incendiat câmpuri petrolifere în timpul bătăliei pentru oraşul Moşul. ONU a avertizat că civili sunt folosiţi că scuturi umane.

Turcia

Tentativa de lovitura de stat a eşuat în iulie, în Turcia, lăsând în urma zeci de victime şi mii de persoane pedepsite de către regimul Erdogan pentru suspiciuni de implicare.

Trump

Marele câştigător al alegerilor din 2016, Donald Trump, a uimit deja lumea întreagă, care aşteaptă să vadă ce se va întâmpla din 2017, când va prelua efectiv puterea.

Clinton

Fosta Secretar de Stat, Hillary Clinton a pierdut alegerile prezidenţiale din Statele Unite, deşi pornea că favorita tuturur. Clinton a câştigat votul popular, dar a pierdut după sistemul american al electorilor.

Obama

Barack Obama se pregăteşte să-i cedeze lui Trump şefia celei mai puternice naţiuni, după două mandate la finalul cărora mulţi americani îl regreta deja.


Cuba

Fidel Castro a încetat din viaţa la vârsta de 90 de ani, provocând reacţii diverse în insulă unde instaurase comunismul în 1959.

Filipine

Proaspăt câştigător al alegerilor, Rodrigo Duterte a declarat război traficanţilor de droguri, campanie soldată cu mii de morţi. Duterte s-a revoltat şi împotriva Statelor Unite.

Rio 2016

2016 a fost şi anul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, desfăşurate în cele din urmă fără incidente, în ciuda temerilor legate de terorism şi virusul Zika, dar şi a protestelor localnicilor.

Bolt

Victoriile lui Usain Bolt reprezintă probabil cea mai pregnantă imagine din întrecerile Jocurilor Olimpice din Brazilia.

Bruxelles

Zeci de victime a produs şi atentatul sinucigaş de la Aeroportul din Bruxelles. Jurnalista Ketevan Kordava din Georgia se afla în aeroport şi a surprins imagini imediat după incident.

Nisa

84 de morţi este bilanţul atacului terorist din iulie, la Nisa, unde un tunisian a intrat cu camionul în mulţimea adunată pe Promenade des Anglais pentru Ziua Naţională a Franţei. Modul de operare s-a repetat la sfârşitul anului, în Berlin.

Siria

Imagini devenite obişnuite în Aleppo, Siria, unde localităţile se transformă în ruine. În fotografie, oraşul Bustan Al-Qasr controlat de opoziţia siriană şi bombardat de forţele ruse.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub