ora: 14:52, 03 mai 2015 10387

(galerie foto) Circul din Chișinău a intrat în topul celor mai bizare construcții


(galerie foto) Circul din Chișinău a intrat în topul celor mai bizare construcții
Foto: businessinsider.com

Circul din Chişinău a intrat în topul celor mai celor mai absurde construcții din perioada sovietică. Clasamentul a fost realizat de către publicația businessinsider.com, informează UNIMEDIA.

În top au mai fost incluse au mai intrat Monumentul revoluției, construit în Croația, dar și sediul Băncii Centralei din Georgia.

În Bulgaria există o clădire care seamănă cu un OZN. Trebuia să fie casa spirituală a Partidului Comunist, pe masivul Buzludzha.

Hotelul Forum din Cracovia este inclus și el în top. Arhitecţii comunişti apreciau sigur filmele SF, pentru că realizau construcţii cu formă de OZN, care trebuiau neapărat ridicate pe coloane.

Clădirea radio din Bratislava, Slovacia. A fost construită în 16 ani şi este cu capul în jos. În top mai apare și Casa Poporului, actualul sediu al Parlamentului României.

Ridicarea unui monument strategic, aşa cum este Casa Poporului, nu a fost o idée care a înflorit doar în mintea lui Nicoale Ceauşescu. Chiar din timpul lui Carol al II-lea, oameni importanţi şi influenţi începuseră să discute despre realizarea unei asemenea construcţii, desigur, fără a fi botezată Casa Poporului.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +1 (3)
  da, si ce...?
  au fost arhitecti si pe timpul cand cortina rosie era data jos.
  ce folos din pentagon daca arata doar ca un pentagon, ce folos din casa alba daca e plagiata de la greci, romani si traci/geto-daci? unde li este inspiratia? ducetiva in Hanover si vedeti oficii atarnate de cabluri, de aia ce tre sa zic? la fel inspiratie prosteasca? fiecare cu trecutul si viitorul lor propriu, si RM integrata in RM!
  • 0 (0)
   Stii de ce prostia e usor de recunoscut, nu? E plagiata de la toti, chiar si de la greci.... dar mai ales de la rusi.
   • -1 (3)
    Bozara sau cum este, important e sa fie si functionala nu cum pina la Babuc a fost neutilizata si pe cale de disparitie.

    Sunt cetățean activ
 • +5 (5)
  Nu am observant nimic bizar in constructia acestei cladiri.
  Unicul lucru ma framanta, oare RM nu e in stare sa intretina un circ? nu e virba de parlament :)
  • 0 (0)
   In statu ista nui un parc normal, un havuz, un circ sau muzeu.
   nica normal sau nimic nimc
   • 0 (0)
    De ce spuneti asta? Iaca vom avea sediile parlamentului si presidentiei. Pt asta si pt masini de superlux se gasesc bani. Pt circ - sorry! Circul nu aduce profit carifanilor.
 • +1 (1)
  Circul din Chisinau este unul din cele mai frumoase circuri si este fața Chisinaului. Pacat sa fie lasat in voia soartei.
 • 0 (0)
  Credeam ca la-ti darimat.Ca doar nu mai aveti "cowni"rusi.Daca e sa plasam discutia pe segmentul economic,atunci urgent trebue demolat! I-ar terenul sa fiie scos la licitatie si vindut.Simplu si eficient.Aceasta institutie "culturala" a fost nerentabila nici pe timpul socialismului dezvoltat.I-ar "artistii de circ" sa-si prezinte "arta" in parlament!

×
MD în presa străină
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA