(galerie foto) Șapte tone de must, muzică bună și veselie. Cum a fost aseară la Festivalul Must Fest de la Cricova

Mustul, alaiul vinului și ritmurile balcanice incendiare de la festivalul Must Fest 2017 au pus pe jar aseară podgoriile Cricova. Festivalul Must Fest a fost dedicat în acest an aniversării a 65 de ani de la fondarea Combinatului de vinuri „Cricova”.

Sărbătoarea a început de la porțile evenimentului, unde fiecare oaspete a fost întâlnit cu un pahar de must și zâmbete calde.

Cele trei regine ale festivalului – Fetească Albă, Fetească Neagră și Fetească Regală au atras atenția tuturor oaspeților. Reginele au perindat prin podgoriile Cricova pe platforme decorate cu elementele reprezentative fiecărui soi de struguri. Acestea au fost însoțite de băieți arătoși și trei fanfare excepționale.

Pub

Peste trei mii de vizitatori au avut parte de degustări de Fetească Albă, Cabernet Sauvignon și Rară Neagră, în cadrul celor trei școli de vin.  Cei mai buni somelieri ai Combinatului „Cricova” au oferit lecţii despre arta degustării chiar în mijlocul plantațiilor de viță de vie.

Cei dornici de odihnă activă au participat la ateliere de creație de reciclare a sticlei și confecționarea mandalelor din ațe colorate. Cei mai curajoși și-au amintit copilăria de la sat și au zbrobit struguri cu picioarele. Iar oaspeții mici au petrecut timpul frumos la umbra nucilor bătrâni, în zona „Copilărie dulce” unde au desenat, colorat și s-au jucat în voie.

Dansuri fierbinți, multă mâncare gustoasă și vin de calitate, un târg de la cei mai buni meșteri și artizani din Moldova – toate acestea au făcut parte dintr-o mare sărbătoare, la care au venit nu doar vizitatori de pe loc, dar și oaspeți din multe țări străine, precum România, China, Ucraina, Franța, Canada, etc.

Alex Calancea Band, Rupt și Guz, Orchestra „Plai Moldovenesc” din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, și ansamblul de dansuri populare „Hora Mare" au menținut atmosfera de sărbătoare în podgoriile Cricova.

Festivalul a culminat cu un concert grandios pe ritmuri balcanice cu legendarul Goran Bregovic și Wedding and Funeral Orchestra. Mii de oameni s-au adunat în fața scenei și au cântat piesele preferate.

Sărbătoarea s-a încheiat cu un show impresionant de focuri de artificii.

Bilanțul festivalului Must Fest 2017 a constituit un adevărat record pentru Combinatul de Vinuri „Cricova” timp de o zi: peste 12 mii de vizitatori.  La festival s-au degustat peste 7 mii de litri de must, 1,2 mii de litri de vin vrac, au fost consumate 4,4 tone de carne și s-au vândut peste o mie de sticle de vin Cricova.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI