Fundația lui Plahotniuc, desemnată Fundația Anului 2016 de către Compania „Teleradio-Moldova”

IPNA Compania „Teleradio-Moldova” a desemnat Fundația lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss” ca fiind Fundația Anului 2016.

Evenimentul „Titlul onorific”, ediția a IX a avut loc la 27 decembrie 2016.

Fundația lui Plahotniuc, desemnată Fundația Anului 2016 de către Compania „Teleradio-Moldova”
(Foto: facebook.com / Daniela Caraiman)

Titlul i-a fost oferit fundației pentru: „Renaște Moldova - cabinet pediatric mobil, cea mai eficientă Campanie de Ocrotire a Sănătății Copiilor din mediul rural, desfășurată vreodată în RM, peste 7800 de copii consultați și vieți salvate”, scrie pe diploma înmânată fundației.

Pub

Menționăm că anterior ambasadorul UE la Chișinău a fost acuzat de comportament nediplomatic. Asta după ce, potrivit publika.md, nu a dorit să cumpere nimic la un eveniment la care erau vândute bilete pentru un concert organizat de Fundaţia lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss", în susţinerea victimelor violenţei în familie, care şi-au găsit refugiu la un Centru de profil din Ciuciuleni, proiect al asociaţiei Activ Hilfe fur Kinder.

Acesta nu a fost primul caz când activitatea Fundației lui Vlad Plahotniuc Edelweiss naște contradicții. Astfel, anterior, un grup de ONG-uri a criticat folosirea resurselor publice în interesul Fundației mai ales în timpul campaniei electorale.

La începutul lui septembrie, Fundația Edelweiss, fondată de Vlad Plahotniuc, a lansat o campanie socială de prevenire și combatere a violenței în familie „Familii Ocrotite”. Însă, campania respectivă promovează Serviciul Telefonul Copilului, care este de fapt al Ministerului Muncii și Protecției Sociale, semnalau organizațiile neguvernamentale.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub