Citește toate știrile la acest subiect

Funcția de Procuror General, târg politic? Plahotniuc: Regret că Pârlog nu a fost acceptat

Prim-vicepreședintele PD, Vlad Plahotniuc, vorbește în cadrul unui interviu pentru UNIMEDIA despre funcția de Procuror General. Acesta neagă faptul că șefia Procuraturii ar fi constituit un târg politic între PD și PLDM.
Funcția de Procuror General, târg politic? Plahotniuc: Regret că Pârlog nu a fost acceptat
Vladimir Plahotniuc (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

Plahotniuc spune că regretă neacceptarea lui Vitalie Pârlog în această funcție. „Corneliu Gurin nu este candidatura unui partid, el este candidatura care a întrunit numarul de voturi necesare și care a fost învestit cu încrederea Parlamentului. În ceea ce priveste părerea mea despre noul procuror general, îl cunosc prea puțin ca să am o părere bine structurată. Eu nu vă ascund ca regret faptul că Vitalie Pârlog nu a fost acceptat de colegii din Parlament. Eu îl cunosc nu destul de bine, dar sufficient ca să știu că are calitățile necesare pentru a conduce Procuratura Generală. Pe de alta parte, domnul Gurin pare sa aibă toate datele unui om reformator, unui om capabil sa modernizeze această instituție. Rămâne să demonstreze aceste calități și în practică”, a spus sursa. 

Citește interviul integral aici.

UNIMEDIA amintește că joi, 18 aprilie, Marian Lupu a anunțat că-l va propune pe Corneliu Gurin la funcția de procuror general. Tot în acea zi, cu votul PD, PLDM și a unor deputați neafiliați, Gurin a fost învestit în funcție.

Precizăm că la 23 decembrie 2012 în Pădurea Domnească, la o vânătoare cu participanți ce dețin posturi înalte în stat, inclusiv fostul Procurorul General Valeriu Zubco, a fost rănit mortal Sorin Paciu. Incidentul a fost tăinuit timp de 2 săptămâni, după care Sergiu Mocanu l-a făcut public. Ulterior, comuniștii și liberal-democrații au solicitat demisia procurorului general și convocarea de urgență a ședinței Parlamentului. A urmat demisia lui Valeriu Zubco, după care demisia acestuia a fost acceptată unanim de către legislatori.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub