ora: 10:24, 22 apr 2013 2786

Funcția de Procuror General, târg politic? Plahotniuc: Regret că Pârlog nu a fost acceptat


Funcția de Procuror General, târg politic? Plahotniuc: Regret că Pârlog nu a fost acceptat
Vladimir Plahotniuc
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie
Prim-vicepreședintele PD, Vlad Plahotniuc, vorbește în cadrul unui interviu pentru UNIMEDIA despre funcția de Procuror General. Acesta neagă faptul că șefia Procuraturii ar fi constituit un târg politic între PD și PLDM.

Plahotniuc spune că regretă neacceptarea lui Vitalie Pârlog în această funcție. „Corneliu Gurin nu este candidatura unui partid, el este candidatura care a întrunit numarul de voturi necesare și care a fost învestit cu încrederea Parlamentului. În ceea ce priveste părerea mea despre noul procuror general, îl cunosc prea puțin ca să am o părere bine structurată. Eu nu vă ascund ca regret faptul că Vitalie Pârlog nu a fost acceptat de colegii din Parlament. Eu îl cunosc nu destul de bine, dar sufficient ca să știu că are calitățile necesare pentru a conduce Procuratura Generală. Pe de alta parte, domnul Gurin pare sa aibă toate datele unui om reformator, unui om capabil sa modernizeze această instituție. Rămâne să demonstreze aceste calități și în practică”, a spus sursa. 

Citește interviul integral aici.

UNIMEDIA amintește că joi, 18 aprilie, Marian Lupu a anunțat că-l va propune pe Corneliu Gurin la funcția de procuror general. Tot în acea zi, cu votul PD, PLDM și a unor deputați neafiliați, Gurin a fost învestit în funcție.

Precizăm că la 23 decembrie 2012 în Pădurea Domnească, la o vânătoare cu participanți ce dețin posturi înalte în stat, inclusiv fostul Procurorul General Valeriu Zubco, a fost rănit mortal Sorin Paciu. Incidentul a fost tăinuit timp de 2 săptămâni, după care Sergiu Mocanu l-a făcut public. Ulterior, comuniștii și liberal-democrații au solicitat demisia procurorului general și convocarea de urgență a ședinței Parlamentului. A urmat demisia lui Valeriu Zubco, după care demisia acestuia a fost acceptată unanim de către legislatori.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • -2 (10)
  Pentru Plohatniuc nui mare importanta cine este in fruntea PG,sau Pirlog sau Gurin...
  • -3 (9)
   Gurin este un om de-a lui Plohatniuc care o sal inlocuiasca foarte bine pe Zubco..
   • +5 (5)
    Lo noi justiţia nu are nevoie de reforme.....şi aşa procurorii şi judecătorii "trag" în aceiaşi direcţie...
    • -2 (4)
     Totusi Procuratura Generala ramine a fi proprietatea lui Plahotniuc si nu ar fi votat pentru un candidat din alta directie. Cum se spune, "Tam vse svoi".
     • -2 (4)
      Gurin ramine a fi o papusa de-a lui Plahotniuc si asta e clar.
  • -1 (7)
   pai da, principalul sa fie un om cinstit si al legei, sa nu se supuna politic nici unei din fortele politice. Cred ca numele de PG, nu numai lui Plohotniuc nu conteaza,dar si lui Marian lupu, principaul sa fie om al statului si sa activeze in albia legei si profesionalist.
 • -3 (9)
  Plohatniuc foarte bine ii cunoaste pe ambii...se face el intr-o ureche)))asta o fost o schema de-a lui Plohatniuc bine gindita demult,intai sa nul accepte pe Pirlog si pe urma sal accepte pe Gurin
  • +5 (7)
   Bai revenco, numai ce la stirea cu cererea de scuze a lui filat, ai mentionat ca "resesti" ap, cum naiba acum sa mai iai in serios cele ce expui tu ? Fi mai serios si cautati de treaba, toti voi hamaiesii lui filat ati ati dato in bara.

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA