ora: 21:39, 12 oct 2016 9453

Fratele fostului procuror general, Marin Gurin, a fost delegat de Guvern într-o misiune specială în Africa


Fratele fostului procuror general, Marin Gurin, a fost delegat de Guvern într-o misiune specială în Africa
Foto: UNIMEDIA / Igor Rotari

Agentul guvernamental al Republicii Moldova la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CtEDO), Marin Gurin, fratele ex-procurorului general, suspendat recent din această poziție, a fost delegat de Guvern într-o misiune specială în Mali (Africa), începând cu data de 20 octombrie.

Ministerul Justiției susține că după jumătate de an, Gurin va reveni în funcția de agent guvernamental.

Ministerul Finanțelor va aloca Ministerului Justiției, din fondul de rezervă al Guvernului, 15.000 de dolari pentru diurnă. Cheltuielile legate de transport, cazare, asigurare medicală, etc. vor fi asigurate de Fondul de asistență Trust Fund.

Astfel, costurile de transport ajung la 1.500 de euro, cazarea - 1.500 de euro pentru fiecare lună, asigurarea medicală - 300 de euro, vaccine, consultații medicale - 300 de euro.

UNIMEDIA amintește că Marin Gurin, fratele ex-procurorului general Corneliu Gurin, a fost promovat în funcția de agent guvernamental în martie 2016, fiind singurul candidat pentru această poziție. Anterior, însă (din lunadecembrie 2015-martie 2016), acesta a deținut interimatul în funcția de agent guvernamental după ce Lilian Apostol, a demisionat. Marin Gurin a fost jurist în cadrul Serviciului de grefă al CtEDO.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +3 (3)
  avem fonduri de rezerva pentru delegatii in africa ?? demisia pentru incompetenta si administrarea proasta a banilor din buget
 • +3 (3)
  Este si de inteles - de cind suntem guvernati de haita aceasta de shackali, experienta tarilor Africane devine din ce in ce mai relevanta! Am avut chair si un vice-ministru al economiei din Africa - vindut plebei drept "francez" atunci find era vorba sa aducem in Procuror General din Europa. Traiasca Mobutu Sesesecu Cucu Ngvenda va za Banga si hotii miliardului - avem aceleasi idealuri si metode!
 • +2 (2)
  Poate se va molipsi de Spid pidarasul.
 • +1 (1)
  Sa fie atent, de acolo se intorc molipsiti de malarie...
 • +2 (2)
  un fel de vacanta mai lunga, PLATITA DIN BANI PUBLICI, pentru meritele deosebite a lu fratisu?????
 • +1 (1)
  sa dus sa faca carare batuta prin jungla pentru sacalii de aici

×
Integrare Europeană
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA