Fratele fostului procuror general, Marin Gurin, a fost delegat de Guvern într-o misiune specială în Africa

Agentul guvernamental al Republicii Moldova la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CtEDO), Marin Gurin, fratele ex-procurorului general, suspendat recent din această poziție, a fost delegat de Guvern într-o misiune specială în Mali (Africa), începând cu data de 20 octombrie.

Ministerul Justiției susține că după jumătate de an, Gurin va reveni în funcția de agent guvernamental.

Fratele fostului procuror general, Marin Gurin, a fost delegat de Guvern într-o misiune specială în Africa
(Foto: UNIMEDIA / Igor Rotari)

Ministerul Finanțelor va aloca Ministerului Justiției, din fondul de rezervă al Guvernului, 15.000 de dolari pentru diurnă. Cheltuielile legate de transport, cazare, asigurare medicală, etc. vor fi asigurate de Fondul de asistență Trust Fund.

Astfel, costurile de transport ajung la 1.500 de euro, cazarea - 1.500 de euro pentru fiecare lună, asigurarea medicală - 300 de euro, vaccine, consultații medicale - 300 de euro.

UNIMEDIA amintește că Marin Gurin, fratele ex-procurorului general Corneliu Gurin, a fost promovat în funcția de agent guvernamental în martie 2016, fiind singurul candidat pentru această poziție. Anterior, însă (din lunadecembrie 2015-martie 2016), acesta a deținut interimatul în funcția de agent guvernamental după ce Lilian Apostol, a demisionat. Marin Gurin a fost jurist în cadrul Serviciului de grefă al CtEDO.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub