Citește toate știrile la acest subiect

Fracțiunea PLDM insistă asupra demisiei demnitarilor implicați în incidentul din Pădurea Domnească

Fracţiunea parlamentară a Partidului Liberal Democrat consideră că toate persoanele cu funcţii publice, implicate în tragicul incident de la Fălești, trebuie să-şi dea demisia. La această concluzie s-a ajuns în urma unei ședințe a grupului de deputați liberal-democrați, transmite UNIMEDIA.
Fracțiunea PLDM insistă asupra demisiei demnitarilor implicați în incidentul din Pădurea Domnească
Grupul PLDM din Parlament (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

În context, fracțiunea PLDM cere preşedintelui Parlamentului convocarea unei sesiuni speciale a Legislativului, în cadrul căreia să fie examinat modul în care organele responsabile au administrat cazul tragicului incident, soldat cu decesul cetăţeanului Sorin Paciu.

Fracţiunea PLDM va propune crearea unei comisii de anchetă. Potrivitlor, acest incident a scos la iveală grave disfuncţionalităţi ale sistemului de ocrotire a normelor de drept şi anchetă penală. Liberal-democrații consideră necesară organizarea unei evaluări obiective a problemelor existente în activitatea organelor de drept (Procuratura Generală, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul de Informaţii şi Securitate) şi sincronizării procesului de reformă a acestora.

UNIMEDIA precizează că anterior, și comuniștii au solicitat convocarea ședinței speciale a Parlamentului și demiterea procurorului general, Valeriu Zubco. Totodată, președintele Nicolae Timofti a propus să fie creată o comisie specială sub control parlamentar, care să investigheze modul în care autoritățile abilitate ale statului au gestionat acest caz, fără a fi pereclitată buna desfășurare a urmării penale.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub