ora: 13:51, 11 oct 2017 16161

(foto) „Căsuța din povești”. La Palanca s-a construit o căsuță unicat în Moldova, suspendată pe un păr de 100 de ani


(foto) „Căsuța din povești”. La Palanca s-a construit o căsuță unicat în Moldova, suspendată pe un păr de 100 de ani
Foto: expresul.md

„Căsuța din povești” se află la Palanca, fiind recent construită la muzeul „Casa Părintească”. Aceasta este suspendată pe un prăsad bătrân, care are peste o sută de ani, scrie expresul.md.

„Mă gândeam că va veni timpul când acest copac va trebui să fie tăiat. Decât să-l aruncăm, pur și simplu, pe foc, mi-a venit ideea să construim în armonie cu el o casuță cu povești”, spune directoarea muzeului, Tatiana Popa.

”Nu a fost bătut nici un cui în copac. Căsuța stă pe niște piloni siguri. Iar noi ne vom strădui să menținem cât mai mult în viață acest copac”, a mai subliniat Tatiana Popa, pentru expresul.md.

Sub căsuță au fost instalate patru scrânciobe. Căsuța, cu o suprafață de aproximativ 9 metri pătrați, a fost construită în cadrul Școlii de vară a cioplitorilor în lemn din Uniunea Meșterilor Populari din Moldova, care s-a desfășurat pe teritoriul muzeului în această vară. Lucrările au durat o lună de zile, iar la căsuță au lucrat șapte meșteri populari.

Potrivit Tatianei Popa, urmează ca în căsuță, care are și două balcoane, să fie instalate două paturi, o masă, scaune. Vor fi puse și geamuri, și ușă.
„Va fi o devărată căsuță, doar că va fi cu povești și spectacole pentru copii”, a precizat dânsa.

Potrivit sursei, Școala de vară a cioplitorilor în lemn, organizată la ”Casa Părintească” din Palanca, s-a aflat la cea de a treia ediție. La prima edițe a Școlii de vară, desfășurată în 2004, au fost restabilite coloanele din lemn ale casei – muzeu. La cea de-a doua ediție, desfășurată prin 2007, au fost curățate și reabilitate colonele, poarta de la intrare, precum și mobilierul din muzeu. Au fost realizate și instalate și câteva sculpturi din lemn.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Social
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA