(foto/video) Stare de catastrofă: Uraganul Irma a făcut primele victime în Florida

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat duminică starea de catastrofă naturală în statul Florida, lovit de uraganul Irma, scrie AFP, citat de agerpres.ro.

(foto/video) Stare de catastrofă: Uraganul Irma a făcut primele victime în Florida
(Foto: agerpres.ro)

Doi șoferi, o polițistă și un gardian de închisoare au murit duminică în Florida din cauza uraganului. Autoritățile locale au anunțat că accidentele mortale în care au fost implicați au fost evident cauzate de uragan.

Pub

Un alt șofer, pe un camion, și-a pierdut viața sâmbătă, din motive similare, în arhipelagul Florida Keys de la extremitatea peninsulei Florida.

Duminică, 1,8 milioane de locuințe și sedii de firme din sudul statului Florida au rămas fără curent; 1,6 milioane de clădiri erau încă afectate la începutul după-mesei, a anunțat Florida Power & Light (FPL), cel mai mare furnizor de energie electrică din stat. Refacerea rețelelor va dura "săptămâni, nu zile", a declarat un purtător de cuvânt al companiei. 

După trecerea uraganului Irma, în partea franceză a insulei caraibiene Saint-Martin s-au înregistrat oficial 10 morți. Președintele Franței, Emmanuel Macron, va vizita insula începând de luni seara, pentru a discuta cu cetățenii și cu autoritățile locale, a anunțat duminică ministrul de interne Gerard Collomb. În partea olandeză a insulei au murit patru oameni, a confirmat prim-ministrul Olandei, Mark Rutte.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub