(foto/video) Momentul în care atacatorul din Paris a fost împuşcat, surprins de un martor

Un individ a deschis focul, joi seară, în centrul oraşului Paris, omorând un poliţist şi rănind alte trei persoane - doi agenţi de poliţie şi o turistă străină, atacul fiind revendicat ulterior de către organizaţia teroristă Stat Islamic.

(foto/video) Momentul în care atacatorul din Paris a fost împuşcat, surprins de un martor
(Foto: mediafax.ro)

Mesajul de revendicare a fost transmis prin intermediul agenţiei de ştiri Amaq, aparţinând reţelei teroriste Stat Islamic.
Potrivit organizaţiei teroriste sunnite care a proclamat un "califat" în regiuni ocupate în Siria şi Irak, atacul cu armă automată de la Paris a fost comis de islamistul Abu Yusuf, care ar fi cetăţean belgian.

"Autorul atacului comis în zona Champs-Elysées, în centrul Parisului, este Abu Yussef al-Beljiki (care se traduce drept „Belgianul” în limba arabă - n.r.), un combatant al Statului Islamic", precizează agenţia fundamentalistă Amaq.

 
 

Pub

Atacatorul a fost identificat de către autorităţile franceze drept Karim Cheurfi, un bărbat de 39 de ani, care avea copii, condamnat la 20 de ani de închisoare pentru că ar fi încercat să ucidă mai mulţi agenţi de poliţie în 2001. Cheurfi şi-a parcat maşina Audi pe care o conducea şi a deschis focul cu arme tip  Kalashnikov, după ce poliţiştii au oprit când se pusese culoarea roşie la semafor, pe celebrul bulevard Champs Elysees din centrul Parisului, scrie mediafax.ro.

Un martor a descris atacul terifiant petrecut joi seară, cu două zile înainte de scrutinul prezidenţial din Franţa.

Imagini luate de la faţa locului au surprins oamenii alergând pentru a elibera zona împânzită de poliţişti.

 

Badi Ftaiti, care a văzut momentul atacului, a declarat: “Oamenii alergau, alergau. Unii plângeau. Erau cu zecile, poate chiar cu sutele.” 

Imagini dramatice suprind momentul în care poliţiştii francezi au urmărit şi l-au ucis pe terorist.

Conform Ministerului de Interne, o maşină a oprit în dreptul unui vehicul al poliţiei, iar un individ a deschis focul cu o armă automată spre poliţişti. În schimbul de focuri care a urmat au murit un poliţist şi atacatorul.

Presupusul autor al atacului armat comis joi seară în centrul oraşului Paris era vizat de o investigaţie antiteroristă, anunţă surse din cadrul poliţiei citate de cotidianul Le Figaro.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub