(foto) Un moldovean este designer al blockbusterelor de la Hollywood. Creează roboți și costume

Designerul moldovean, Vitalie Bulgarov, a devenit creator al costumelor pentru actorii blockbusterelor de la Hollywood.

Acesta a creat kiber-costumul pentru Scarlett Johanson în „Ghost in the Shell” și pentru RoboCop-ul și robotul T-800 în noul „Terminator”.

(foto) Un moldovean este designer al blockbusterelor de la Hollywood. Creează roboți și costume
(Foto: rbc.ru)

În martie 2017, în cadrul conferinței tehnico-științifice MARS, directorul Amazon, Dzheff Bezos, a experimentat robotul Method-2.

„îndată ce am postat video- testele pe Internet a primit e-mail de la Amazon, cu o propunere de a aduce robocostumul în Statele Unite”, a declarat Bulgarov. Moldoveanul lucrează de la distanță în compania coreeană Hankook Mirae Technology, în calitate de designer principal. 

Pub

Directorul a investit în compania coreeană circa 200 milioane de dolari și a venit personal, în anul 2014,  în Las Vegas pentru a-i propune moldoveanului postul de designer în Hankook Mirae Technology. 

Proiectul, numit Method, e furnizat de aproximativ 30 de ingineri. „Starea de spirit echipa mi-a placut, am început imediat să lucrez la concepte”, spune designerul. Directorul a stabilit o sarcina de a construi „primul prototip funcțional din lume”. 

Acum Bulgarov lucrează asupra proiectului lu Kameron. El inventează cum vor arăta personajele ecranizării filmului „Battle Angel Alita”, produs de regizorul filmului „Avatar”.

Designerul din Moldova care a învățat singur timp de 10 ani pentru a ajunge de la un simplu pictor la un specialist renumit în întreaga lume, scrie Rbc.ru.

Bulgarov s-a născut în orășul Basarabeasca, într-o familie de medici. În anii de adolescență, Vitalie ș fratele lui mai mare au început să se ocupe de 3D-modelare și deja la școală făcea bani pentru modificările jocurilor de calculator.

A studiat la Facultatea de Informatică a Universității Tehnice din Moldova. După care, în anul doi de studii, a renunțat la facultate și a mers la Moscova pentru a-și găsi de muncă. 

„Universitatea mi-a oferit posibilitatea de a cunoaște aspectele de bază a programării și m-a ajutat să-mi îmbunătățesc nivelul de cunoaștere a  limbii engleze”, spune designerul.

Moldoveanul a creat costume pentru „Transformer”, „Robocop”, „Ghost in the Shell”, ș.a, și acum lucrează asupra noilor proiecte.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI