ora: 17:36, 17 iul 2017 2322

(foto) Trei tineri din Republica Moldova s-au întâlnit cu europarlamentarul Sigfried Mureșan la Bruxelles


(foto) Trei tineri din Republica Moldova s-au întâlnit cu europarlamentarul Sigfried Mureșan la Bruxelles
Foto: Liviu Rotaru / arhivă personală

Trei elevi din Republica Moldova, laureați ai Concursului „Unitate prin Diversitate”, a vizitat săptămâna trecută capitala Belgiei, Bruxellesul.

Scopul acestui concurs a fost de a stimula interesul elevilor creativi și ingenioși pentru cunoaşterea istoriei și culturii Europei, prin promovarea diversității şi unității civilizaţiei europene.

Din grupul care a vizitat Bruxellesul au făcut parte trei elevi din clasele primare, gimnaziale și liceale, un profesor și doi dintre organizatorii concursului. În cadrul vizitei acești au avut câteva întâlniri cu oficialii europeni pentru România şi Moldova, printre care și europarlamentarul român, Siegfried Mureșan.

Unul dintre tinerii care s-a întâlnit cu Mureșan este tânărul regizor de film, Liviu Rotaru, care ne-a expediat fotografii din cadrul vizitei. „Întâlnirea a durat o oră şi a fost un mare succes”, ne-a spus Liviu.


Mi-a făcut o mare plăcere să fiu vizitat la Parlamentul European de trei tineri din Republica Moldova, cu vârste între 9 și 17 ani, câștigătorii unui concurs despre cunoașterea istoriei și culturii Europei.

Mi-au vorbit despre proiectul lor, despre importanța educației și a deschiderii spre Europa. I-am îndemnat să învețe bine, să se implice în activități extracurriculare, dar și să călătorească cât mai mult și să învețe multe limbi străine”, a scris europarlamentarul pe pagina sa de Facebook.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Cultură/Stiinţă
 
Căutare
Login
Top taguri