(foto) Sportivii la tir cu arcul se plâng că nu au unde se antrena: Unicul teren pentru tir cu arcul a fost vândut și urmează să fie distrus

Apelul disperat al unui prortiv la tir cu arcul: Terenul pe care se antrena până acum a fost vândut, iar cei care practică acest sport nu au unde se antrena, dat fiind faptul că era singurul teren de acest gen din republică.

Dan Olaru este un sportiv olimpic care ne-a reprezentat țara la Jocurile Olimpice de Vară din 2012.

Într-o postare pe Facebook, Dan scrie că peste o lună sportivii trebuie să iasă pe teren pentru a se pregăti pentru calificările la Jocurile Olimpice Europene și Jocurile Olimpice de tineret, terenul însă a fost vândut de Clubul Sportiv Central „Dinamo”, iar la moment, distrus.

„Suntem în situația în care Sportul Tir cu Arcul din Republica Moldova este distrus de îsuși Clubul Sportiv Central Dinamo sub auspiciile căruia se află. Unicul teren pentru Tir cu arcul a fost vândut, fără a oferi sportivilor o alternativă de spațiu pentru antrenament. Peste o lună trebuie să ieșim pe teren pentru a începe pregătirile pentru califcările la Jocurile Olimpice Europene și pentru Jocurile Olimpice de tineret. Noi nu avem unde ne antrena.

Este un strigăt de disperare din partea tuturor care au dezvoltat și au investit în acest sport de-a lungul anilor. Pentru interese meschine și dubioase, prin scheme corupte, se distruge fără ezitare tot ce a fost edificat decenii”, a scris sportivul.

Fotografia postată de Dan Olaru.(foto) Sportivii la tir cu arcul se plâng că nu au unde se antrena: Unicul teren pentru tir cu arcul a fost vândut și urmează să fie distrus
Fotografia postată de Dan Olaru.(foto) Sportivii la tir cu arcul se plâng că nu au unde se antrena: Unicul teren pentru tir cu arcul a fost vândut și urmează să fie distrus

La postarea lui Dan Olaru a reacționat și președintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase. Dânsul a menționat că va înainta toate demersurile necesare în acest sens.

„De pe pozitia de reprezentant al opoziției voi întreprinde toate demersurile ca eventualul arbitrariu să fie curmat și sancționat.

Chișinăul are nevoie de spații verzi, de parcuri și terenuri de sport. Altfel, vom ajunge să nu mai aibă cine locui in casele construite pe terenuri atribuite fraudulos. Pâna în prezent peste 300 de ha și peste 5-6 miliarde de lei neîncasați în bugetul municipal”, a scris Năstase.

Pub