ora: 14:58, 17 mai 2017 10995

(foto) „Scumpi tovarăși urmași, facem bilanțul mărețului drum parcurs de patria sovietică”. Ce s-a găsit în capsula timpului de la USM, de acum 50 de ani


(foto) „Scumpi tovarăși urmași, facem bilanțul mărețului drum parcurs de patria sovietică”. Ce s-a găsit în capsula timpului de la USM, de acum 50 de ani
Foto: facebook.com

După 50 de ani, capsula timpului de la Universitatea de Stat din Moldova a fost deschisă. Evenimentul a fost așteptat de actualii studenți, precum și de administrația universității.

În capsulă a fost găsită o scrisoare, lăsată de generația de studenți de acum 50 de ani, în care scrie: „Scumpi prieteni, tovarăși urmași, tuturora celor care întâlnesc acum centenarului marelui octombrie, adresăm bunul și sincerul nostru cuvânt din secolul 20. Astăzi, în ziua semicentenarului Revoluției, noi facem bilanțul mărețului drum parcurs de patria sovietică. Părinții și bunicii noștri au răsturnat țarismul și capitalismul. Slava legendarului crucișător, Aurora, a vestit începutul unei ere noi în istoria omenirii. Ei l-au văzut pe Lenin, au simțit călduroasa strângere de mână a lui Maxim Gorky, au ascultat înflăcăratele versuri ale lui Vladimir Mayakovsky”, se arată în scrisoare.
 

sursa: ProTV

La rândul lor, membrii Autoguvernării Studenților USM au lăsat o fotografie cu mesaje din partea reprezentanților facultăților și, la fel, o scrisoare pentru studenții viitorului, cei din anul 2067.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • -13 (17)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Искренне и душевно написанно. Сколько оптимизма, решительности добра и надежды в этой послании.... Знали бы наши предки что в той же рубрики "Cultura/ştiinţá" перед новостью о вскрытии капсулы, стоит новость о пидарасах. Ебля в жопу, в Молдавии, входит в область кутьтуры и науки. Вот так вот...
  • -13 (17)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.

   ты не прав! со знанием дела надо подходить! говорят если НЕнаучно больно будет...
 • +8 (8)
  Ha-ha-ha! Studenții de atunci, sunt profesorii de acum. Nu vă faceți iluzii. Nu s-au schimbat prea multe...
 • -4 (6)
  In inima si simtirea actualilor conducatori si nu numai, inca se penetreaza gloria, maretia si puterea sovietelor cu toate ,,binefacerile” ei.
  Moldova tine cu invadatorul!
 • +2 (2)
  aveau o mentalitate exact cum o au acum cei din corea de nord
  (apropo redactia chiar asa de ocupati sunteti ca nu ati reusit sa expuneti informatia de acolo in grafie de stat latina ca sa o poata citi majoritatea)
  • -13 (13)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Даже если и перепишут на латинице, твоя маргинальность не позволит тебе понять весь заряд этого письма...
 • -3 (3)
  Si atunci lipsa de analiza istoric si astazi la fel.Ce sa faci? Universitatea de stat in numele V.I.Lenin.Istoria se repeta.Numai la noi prostia e vesnica.
  Cine-i autorul scrisorii,ca doar nu-i o "creatie" colectiva.
 • -3 (3)
  Asta-i destinul popoarelor ortodoxe.Cred in povesti ca prostii.Mi-a placut o propozitie;- de la plugul de lemn si baros,la combaiene si nava cosmica!!! Mai avem de iesit din "dogma" ortodox-bolisevica",vri-o 24 de ani! Daca universitatea de stat in numele marelui Ilici si alte creaturi bolisevice contemporane,nu vor produce derbedei cu diplome si alte animale "pseudo" cu stiinta.

×
Cultură/Stiinţă
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA