Citește toate știrile la acest subiect

(foto) Reacția Primăriei Chișinău la ninsoarea din mijlocul primăverii

(update 12:18) Primăria Chișinău anunță că până la această oră au fost înregistrate peste 300 de cazuri de rupturi de arbori sau crengi pe străzi sau în cartierele locative. Numărul copacilor doborâţi creşte în permanenţă.

Cele mai afectate sunt sectoarele Botanica, Buiucani, cartierele Aeroport și Telecentru. Au fost avariate mai multe linii de curent electric. În consecinţă, unele cartiere au rămas fără energie electrică.  

(foto) Reacția Primăriei Chișinău la ninsoarea din mijlocul primăverii
(Foto: UNIMEDIA)

Pentru lichidarea consecințelor lapoviței, în teren au fost mobilizate 12 echipe de intervenție din cadrul Î.M. „Asociaţia de gospodărire a spațiilor verzi”, 10 echipe din cadrul Direcției situații excepționale a municipiului Chișinău şi 6 echipe din cadrul ÎM „Lumteh”.

De asemenea, peste 450 de muncitori ai întreprinderilor municipale de gestionare a fondului locativ şi ai întreprinderilor pentru servicii locative sunt antrenaţi la lichidarea consecinţelor vremii în interiorul curţilor blocurilor locative. În cartierele locative intervenţia serviciilor este mai dificilă, având în vedere numărul mare de maşini parcate în curţile blocurilor de locuinţă. 

Pe această cale, ne adresăm către locuitorii Chişinăului să evite deplasările pe sub copaci, iar şoferii să evite parcarea automobilelor în preajma arborilor. De asemenea, ne adresăm tuturor orăşenilor, în mod special elevilor şi studenţilor, să evite zonele unde observă fire electrice sau cabluri rupte. 

Într-un comunicat Primăria menționează că serviciile municipale vor acționa non-stop, pentru a interveni la lichidarea consecinţelor vremii. Pentru a informa despre arbori doborâţi sau alte consecinţe ale vremii, cetățenii sunt îndemnați să apeleze la Dispeceratul central municipal, tel: 0-22-22-22-67.

Pub

(ora 12:00) Dacă în fiecare an în decembrie și ianuarie prima ninsoare îi lua prin suprindere doar pe reprezentanții Primăriei Chișinău, ninsoarea de astăzi ne-a luat prin suprindere pe toți.

În capitală se circulă greu, zeci de adrese au rămas fără curent electric din cauza copacilor care au căzut și au rupt firele electrice, iar mulți dintre chișinăuieni au fost nevoiți să meargă pe jos până la serviciu din cauză că activitatea transportului public a fost perturbată de condițiilor meteo nefavorabile.

De această dată însă, primăria nu a venit cu nicio reacție, deși e aproape de miezul zilei.

Pe pagina sa de Facebook Primăria a distribuit doar o imagine descrisă cu o glumă „Felicitări cu prima zăpadă de primăvară”.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub