ora: 16:26, 02 oct 2017 3974

(foto) Președintele PPDA, Andrei Năstase, a avut o întrevedere cu șeful Delegației UE la Chișinău, Peter Michalko


(foto) Președintele PPDA, Andrei Năstase, a avut o întrevedere cu șeful Delegației UE la Chișinău, Peter Michalko
Foto: facebook/Andrei Năstase

Președintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, au avut astăzi o întrevedere cu șeful Delegației UE la Chișinău, Peter Michalko.

Potrivit unui comunicat de presă, în cadrul discuțiilor cei doi, au abordat mai multe aspecte ale situației social-politice și economice din țară, printre care sărăcirea progresivă a populației, corupția endemică, încălcarea drepturilor elementare la libertatea de exprimare, de informare, la libera circulație, la justiție corectă și altele.

Liderul DA,  Andrei Năstase, a menționat că își dorește o luare de atitudine mai pronunțată a UE în ceea ce privește derapajele antidemocratice și abuzurile comise de actuala guvernare, care, deși se declară pro-europeană, este profund viciată de morbul autoritarismului și doar mimează procesul reformator.

La rândul său, Peter Michalko a spus că UE vrea să vadă în Republica Moldova un vecin și un partener stabil și prosper, o țară aflată într-un proces continuu de dezvoltare, iar relația dintre cele două entități este reglementată clar de prevederile Acordului de Asociere.
 
„Voi fi deschis și disponibil pentru dialog. Vom menține un contact strâns cu voi. Preocuparea UE rămâne a fi respectarea standardelor democratice, prioritară fiind reforma justiției și funcționarea instituțiior statului. Subliniez, toate cazurile în care există suspiciuni că ar fi încălcate drepturile oamenilor, vor fi examinate. Nu vorbele frumoase sunt importante pentru noi, ci faptele reale”,  a conchis ambasadorul UE.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA