(foto) Premieră pentru litoralul românesc: a fost inaugurată prima plajă dotată cu facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi

O porţiune de plajă cu facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi a fost inaugurată, miercuri, în Mamaia, fiind o premieră pentru litoralul românesc. Beneficiarii vor primi scaune cu care pot intra în apa mării, dar au parte şi de şezlonguri înalte.

(foto) Premieră pentru litoralul românesc: a fost inaugurată prima plajă dotată cu facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi
(Foto: mediafax.ro)

”Scaunul tău rulant nu merge pe plajă, ci se împotmoleşte şi se afundă din ce în ce mai adânc în nisip, iar valurile sunt periculoase când cineva trebuie să te susţină permanent în apă, cu extrem de mare grijă”, spun reprezentanţii Asociaţiei ”Împreună pentru Viitor” Constanţa, care au decis să remedieze această problemă.

Astfel, asociaţia a accesibilizat prima porţiune de plajă de pe litoral pentru persoanele cu nevoi speciale, în zona Pupa Beach - prima plajă de la intrarea în staţiunea Mamaia, unde se poate ajunge uşor şi cu autobuzul, iar accesul pe plajă este unul facil, transmite mediafax.ro.

Pub

Trei scaune flotabile din Franţa, special construite pentru a intra în apa mării şi a merge pe nisip, vor fi oferite gratuit tuturor celor care au nevoie de ele pentru a-şi petrece o vacanţă normală.

De asemenea, pe plajă vor fi şi şase şezlonguri mai înalte, care să permită trecerea din cărucior pe şezlong mult mai simplu decât se face în prezent pe un scaun de plajă cu dimensiuni standard.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub