(foto) Mercedes-Benz Citan - versiunea germană a lui Renault Kangoo

Mercedes-Benz a prezentat la începutul acestei săptămâni primele fotografii şi informaţii oficiale legate de noua utilitară a gamei. Denumit oficial Mercedes-Benz Citan, modelul este primul dintr-o serie care inaugurează colaborarea la nivel înalt dintre Daimler şi Renault-Nissan, Citan fiind de fapt un Renault Kangoo redesenat şi restilizat la interior.
(foto) Mercedes-Benz Citan - versiunea germană a lui Renault Kangoo

Printre elementele stilistice reprezentative ale noului Mercedes-Benz Citan se numără o grilă proeminentă şi un logo cromat enorm, detalii pe care nu le regăsim de obicei în gamele de utilitare ale constructorilor auto. Blocurile optice amintesc vag de cele ale gamei actuale de modele de stradă Mercedes-Benz, în timp ce capota prezintă caracteristici preluate de asemenea de la modelele de serie dezvoltate recent de constructorul german, aşa cum sunt nervurile în V prezente în zona superioară.

Noul Mercedes-Benz Citan va fi disponibil în trei configuraţii diferite: compact, lung şi extra-lung. Pentru fiecare dintre cele trei configuraţii, clienţii vor putea să aleagă una dintre tipurile de caroserie şi aşezare a scaunelor disponibile: van (dubiţă), microbuz sau van-bus, un amestec al primelor două.La nivelul motorizărilor, noul Mercedes-Benz Citan vine cu motoare turbodiesel ale căror puteri variază între 75 şi 110 CP, dar şi cu un motor pe benzină - o raritate în zona utilitară - care dezvoltă 115 CP. Cutiile au cinci sau şase trepte şi vin cu un levier amplasat sus pe consola centrală. În plus, Mercedes-Benz Citan vine cu pachetul BlueEFFICIENCY în standard pe motorul pe benzină şi opţional pe cele diesel. BlueEFFICIENCY include Start-Stop, captarea şi reutilizarea energiei utilizate la frânare şi pneuri cu rezistenţă mică la înaintare.


La nivelul siguranţei, noul Mercedes-Benz Citan vine cu ESP adaptiv, sistem care încorporează ABS, VDC (Vehicle Dynamic Control, pachet care corectează comportamentul subvirarator şi supravirarea), TCS (Controlul Tracţiunii) şi ASR.Sursa: automarket.ro

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub