ora: 13:55, 16 mai 2015 9446

(foto) Marș Unionist în centrul Chișinăului. Manifestanții cer unire cu România


(foto) Marș Unionist în centrul Chișinăului. Manifestanții cer unire cu România
Foto: UNIMEDIA

Începând cu ora 14:00 în Piața Marii Adunări Naționale sunt așteptați mii de manifestanți pentru a cere Unirea Republicii Moldova cu România, informează UNIMEDIA.

Într-un comunicat dat publicității de către Mișcarea Acțiunea 2012 se spune că manifestația este organizată cu ocazia aniversării a 203 ani de la prima rupere a Moldovei prin pacea ruso-turcă din 16 mai 1812.

Manifestanții vor merge în marș spre Ambasada Rusiei după care vor parcurge distanța până la misiunile diplomatice ale Statelor Unite, Germaniei și României după care vor reveni în PMAN.

Menționăm că manifestația de astăzi vine pe fundalul expulzării liderului Mișcării Acțiunea 2012, George Simion.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +8 (18)
  Nu mai scrie nimeni, ii liniste mormintala aici! Ce faceti, nu mai vrea nimeni REUNIREA!?
  E greu sa convingi niste oameni care au fost nascuti, au trait si au fost manipulati si educati în mentalitatea sovietica!
  UNIREA se va realiza, dar nu cu aceasta generatie degradata de politicieni si de simplii cetateni!
  Unirea fierbe in sufletul tinerilor care vor alta viata!
  • +7 (17)
   Am spus de multe ori si ma repet: singura, dar singura solutie de progres a RM este unirea cu Romania. Stiu, multi vor sari in sus si vor spune ca in Romania nu este Raiul. Asa este, ADEVARAT. Dar Romania progreseaza nu a impietrit in anul 1989 ca RM. Ce va face RM daca Ucraina (sau o parte din ea) va trece de partea Uniunii Europene? Va deveni o mare Transnistrie? Va astepta ajutoare dintr-o Rusie razboinica si agresiva cu o economie falimentara si cu o societate impietrita si ea (majoritatea) in secolul XIX?
  • +8 (12)
   ata avantajele UNIRII cu Romania : in cativa ani vor creste salariile, pensile, veniturile dar si putin preturile, vom iesi din izolare internationala, vom avea acces la multe produse de calitate care acum se opresc la Iasi, Galati, Bucuresti si nu patrund aici, vom avea acces liber la ZONE MONTANE, ZONA DE LITORAL, zone turistice, vom avea mai multe joburi in multe domenii, vom avea sansa unor PRIETENI si PARTENERIATE de afaceri si vom gasi mai usor femei/barbati pentru casatorie. Datorita U.E. si SUA furtul si coruptia va fii mai mica, multe lucruri vor fii mai calitative. DEZAVANTAJ AL UNIRII : un numar mai mare de oameni fara loc de munca.
   • +8 (10)
    Desi Romania este printre ultimele la economie in Uniunea Europeana, produsul intern brut total este de 25 de ori mai mare decat in Republica Moldova. Iata judetele din Romania care in fiecare an au P.I.B. TOTAL mai mare decat intregul P.I.B. din Republica Moldova : Bucuresti, Timis, Cluj, Brasov, Constanta, Prahova, Arges SI LE LUAM SEPARAT (nu se aduna intre ele PIB).
  • +2 (2)
   ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ
   • +1 (1)
    ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ
 • +6 (16)
  Chiar nu vedeti ca intre Romania si RM exista o diferenta (mica, e adevarat) in crestere? Chiar nu vreti sa urmati exemplul Germaniei, care i-a alipit pe fratii lor din Germania "Democrata" si pe care ii trage in sus catre un trai mai bun?? Este asa de greu de inteles? Minuni nu exista. Traiul bun nu vine peste noapte.
  Dar alaturi de Romania va fi ceva mai bine, si zi de zi si mai bine.
  • +4 (14)
   Romania lui Iohannis este pe un drum nou, pe care toti romanii cu mic, cu mare si-l doresc.
   Toata lumea ateapta schimbari, nimeni nu mai are rabdare!....
   Nu există în lume un alt exemplu mai propice, mai favorabil și mai imperios necesar de realizare a reîntregirii unui neam, decât exemplul României și RM.
   Exemplul Coreii de Nord și Coreii de Sud e de altă natură, dar oricum, și acolo reunificarea celor două state va avea loc inevitabil, deoarece este in legea firii. Corea de N are un regim totalitar care e sortit pieirii. Si in Moldova va urma sigur acelasi drum... inevitabil!
 • +10 (14)
  Nu vrem sa scriem aici. E site-ul tradatorului Filat! O sa plateasca pentru tradare!
  P.S. Marsul e enorm. nici eu nu m-am asteptat la atâta lume!
 • +9 (13)
  Glorie Copiilor Neamului!
  Rusine Filat!!!
  • +6 (6)
   ... Tremblez, tyrans et vous perfides
   L'opprobre de tous les partis
   Tremblez ! vos projets parricides
   Vont enfin recevoir leurs prix !
   Tout est soldat pour vous combattre
   S'ils tombent, nos jeunes héros
   La France en produit de nouveaux,
   Contre vous tout prêts à se battre!
   Aux armes citoyens!
   Formez vos bataillons!
   Marchons, marchons
   Qu'un sang impur
   Abreuve nos sillons!
   "La Marseillaise", Claude Joseph Rouget de Lisle, 1792
   • +6 (6)
    merci, c'est très jolie! J'aime mieux de voir ici des commentaires en français qu'en russe, seulement comme ça nous ne pouvons rapprocher de l'Union Européen. Bonne Chance!
  • +1 (1)
   ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ
   • +1 (1)
    ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ
 • +6 (6)
  Transmisie live
  https://www.privesc.eu/arhiva/61795/Marsul-organizat-de-Plaftorma-Unionista-Actiunea-2012-cu-genericul--Aducem-Dreptatea-prin-Unire-?utm_source=partner&utm_medium=widget&utm_term=live_61795&utm_campaign=logo

  Sunt cetățean activ
 • +8 (8)
  Filat nu e la miting , nu participa el la astfel de manifestatii patriotice.El e prezent acolo,unde miroase a milioane de verzisori. Lasa altii sa lupte ,sa se gertfeasca pentru Unire, tot una el va fi profitorul, va fi deputat in Parlamentul de la Bucuresti . Dar medalia romaneasca a luat-o el, nu acesti tineri.
 • +2 (2)
  Filat este la Soroca la Usatii
  Sabia lui Ștefan cel Mare „a revenit” la Soroca. Vlad Filat a transmis cadoul oferit în 2012 de guvernul turc

  Sunt cetățean activ
  • +3 (3)
   Aceea nu e sabia originala a lui Stefan, ci doar o copie oferita de guvernul turc. Originalul se afla la palatul Topkapi din Istanbul.
 • +5 (5)
  Pacat ca unimedia......"nu mai este presa libera"...........

  Sunt cetățean activ
 • +5 (7)
  Marea Adunare Națională pe 5 iulie 2015, PMAN.
  http://www.pact.md/

  Sunt cetățean activ
 • +3 (3)
  Sabia are un singur taius, spada are si pe-o parte si pe cealalta, deci doua taiusuri. "Sabia" marelui Stefan de fapt este o spada, mare diferenta. Zeci de ani RO a incercat sa recupereze originalul, s-au inaintat sume uriase din partea RO pt. spada lui Stefan, turcii nu vor sa renunte oricat am da...,pt. ei e un simbol al marelui "ghiaur" care nu se lasa supus. :)
 • +4 (4)
  Doua lucruri extrem de importante pt. romanii se afla in Turcia, ambele la muzeu, e vorba de spada marelui domnitor, Stefan cel Mare, apoi este cel mai bun avion de vanatoare pe care l-am avut in 2WW(ultimul razboi), e vorba de IAR 80, considerat intre primele 4 avioane de vanatoare de la inceputul razboiului, comparabil cu avionul german Messerschmitt BF 109, cu Mitsubishi A6M Zero din Japonia şi cu Hawker Hurricane din Marea Britanie. Din pacate doar unul singur mai exista si se afla in Turcia, cu acest tip de avion, IAR 80 RO a atacat URSS in 1941 , rusii ii sunea "maturoiu", matura tot pe unde trecea, in Basarabia a facut ravagii printre avioanele sovietice. Evident, au aparut nu dupa mult timp avioane mult mai puternice, vorbesc de perioada razboiului, dar acest avion reprezinta f. mult pt. aviatia militara romana, a fost genial ca si constructie. Ca o paranteza, din grupul de ingineri care au proiectat IAR 80 faceau parte vreo doi, trei ingineri basarabeni extrem de talentati.
 • +2 (2)
  România e o comoară lăsată de Dumnezeu pe Mapamond. Ea dispune în subsolurile sale de toate bogăţiile naturale care se găsesc pe această planetă:aur,argint,metale rare...petrol, gaze chiar şi uraniu, de munţi, mare....de industrie, agricultură, infrastructură dezvoltată. Republica Moldova nu dispune de nimic.Corupţia totală şi debilismul guvernanţilor,care fură şi vînd ţara ruşilor,ne va duce la faliment. Unirea este unica salvare...Guvernanţilor le crează probleme UNIREA, căci dispare posibilitatea de a fura. Pentru popor UNIREA aduce numai beneficii. În cazul UNIRII pensiile, dar şi salariile bugetarilor, se vor dubla numai pe baza economiilor făcute in urma lichidării guvernului, parlamentului, preşedinţiei şi tuturor instutuţiilor, care le deservesc, inclusiv ambasadele. Odată cu dispariţia demnitarilor corupţi vor fi curmate delapidările , hoţiile, escrocheriile, deci această creştere va fi şi mai considerabilă. Dar cel mai mare avantj e…
 • -1 (1)
  NU UNIREA!!!!!!Unirea trebue s-o facem cu stinga Nistrului,si de facut o tara tinara si moderna-MOLDOVA!Ce sa facem in Romania?!Sa ascultam prejudecatii de la parlament,conducere,prin sate si judete psd-ISTE?!Niste boi care,lumea romania ii voteaza de fiecare data.Lumea romana,este o lume mai intunecata decit moldovenii de la tara Moldovei.Uitati-va,tot Bucurestiul este condus de psd-ISTI!Au bani ca si pdMoldovei si se falsifica voturile,de crapa pietrele.Toata nadejdea alegatorilor din Romania sint peste hotare.Da,sint peste hotare dar,totusi nu ajung sa darime piramida psd-ISTA din Romania.Mai multi boi votanti se afla in Romania,de asta nici nu se v-a schimba'comunizmul'romanesc.NU UNIRE CU ROMANIA!Vrem tara noastra Moldova intreaga.Aicea nu pot sa fiu deacord cu Basescu ca,Moldova fara Romania este moarta si nu v-a intra in UE.Utopie dle Basescu!Cind partidul matale v-a conduce Romania(nu psd)atuncea vom sta de vorba despre unire.Moldova,rezita!!!!!
 • 0 (0)
  Traiasca Tinerii curajosi care nu au frica si cer deschis UNIREA - doar ei vor reusi adevarata Unire si nu niste tirle ca Ghimpanzeu, chirtoica, .........
 • 0 (0)
  Pacat ca Unimedia nu mai este presa libera si sustine interese politice... Despre ce progres poate fi vorba daca aparati valorile partidului lui Plahotniuc si Filat? Ar trebui sa analizam obiectiv care e solutia cea mai buna pentru Moldova, nu sa ne batem cu pumnul in piept pentru ideile insuflate cindva de escrocii corupti. Mai sunt si alte partide care au programe electorale bazate pe posibilitatile reale ale tarii, dar toti le sapa groapa. De ce nu am sustine astfel de partide? Si aici ma refer la Partidul Nostru... Sau nu le este convenabil celor de la PD si PLDM?
 • +1 (1)
  ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ

  • +1 (1)
   ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ
   • +1 (1)
    ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA