(foto) Madonna a inaugurat un centru de pediatrie în Malawi

Vedeta americană Madonna a inaugurat marți la Blantyre un centru de pediatrie care a primit numele unuia dintre cei patru copii adoptați de artistă din Malawi, informează AFP.

(foto) Madonna a inaugurat un centru de pediatrie în Malawi
(Foto: AP)

Unitatea de pediatrie Mercy James, a cărui construcție a durat doi ani, dispune de trei camere de operații și de 50 de paturi și este primul astfel de centru din această țară mică și săracă din sudul Africii. 

Deschiderea acestei unități va dubla capacitatea de primire a copiilor bolnavi la spitalul Regina Elisabeta din Blantyre, al doilea oraș al țării. 

Pub

Însoțită de cei patru copii adoptați din Malawi și în prezența președintelui țării, Peter Mutharika, Madonna a dezvelit placa inaugurală a clădirii. 

Ulterior, artista s-a întâlnit timp de o oră cu tinerii pacienți care așteptau o intervenție chirurgicală. 

Unitatea de pediatrie, finanțată de donatori precum actorul american Leonardo DiCaprio, este decorată cu picturi reprezentând doi eroi ai luptei împotriva apartheidului din Africa de Sud, Nelson Mandela și arhepiscopul Desmond Tutu. 

Cântăreața vizitează în mod regulat Malawi, unde în 2006 a creat fundația "Raising Malawi", care oferă ajutor copiilor orfani din această țară. 

Vedeta în vârstă de 58 de ani a adoptat patru din cei șase copii ai săi, dintre care două gemene în luna februarie. 

Estere și Stella, de patru ani, s-au alăturat celorlalți doi copii asupra cărora vedeta a obținut custodia, Mercy James și David Blanda, ambii în vârstă de 11 ani. 

Adoptarea gemenelor, a căror mamă a murit și al căror tată a aprobat adoptarea, a atras multe critici în Malawi, vedeta fiind acuzată că a scurtat procesul de adopție, adesea extrem de laborios, folosindu-se de averea sa.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub