ora: 14:59, 21 mar 2013 5874

(foto) JurnalTV: Prime de sute de mii de lei pentru cei care supraveghează justiția


(foto) JurnalTV: Prime de sute de mii de lei pentru cei care supraveghează justiția
Premii de sute de mii
Premii pentru justiție coruptă
Foto: vokrugsveta.ru
Pe parcursul ultimilor trei ani, membrii Consiliul Superior al Magistraturii au fost remuneraţi suplimentar la salariu în valoare totală de aproape un milion de lei. Aceasta arată datele contabile oficiale, date publicității de JurnalTV. 

Astfel, cei nouă membri ai CSM au încasat premii în valoare de 826 550 de lei. Cele mai mari sume au ajuns la 5 magistraţi, care au fost remuneraţi cu peste jumătate de milion - 531 150 de lei.

Potrivit sursei, în perioada 2010-2013, fostul preşedinte al CSM, Dumitru Visternicean, a primit de sărbători aproape 130 de mii de lei. În topul primelor urmează actualul şef al instituţiei, Nichifor Corochii, care a încasat premii în valoare de aproximativ 110 mii de lei. Cu 8 mii de lei mai puţin a fost premiată judecătoarea Dina Rotarciuc, care a primit peste 102 mii de lei. Urmează judecătorul Anatolie Ţurcan, care a fost premiat cu puţin peste 100 de mii de lei.

Dintre cei cinci, cel mai puţin (peste 90 de mii de lei) a primit actualul șef al statului, Nicolae Timofti, care a fost membru, apoi preşedinte al CSM, până în luna martie a anului trecut.

Cele mai mari premii au fost acordate cu prilejul sărbătorilor de iarnă. Membrii CSM şi-au împărţit prime la Ziua juristului, la Ziua Independenţei şi sărbătoarea Limba Noastră, la sărbătorile pascale, la Ziua internaţională a solidarităţii oamenilor muncii şi chiar la Ziua internaţională a copiilor. Salariul mediu lunar pe care-l primesc membrii CSM este de 6000 de lei.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +2 (6)
  Sistemul judecatoresc e putred de coruptie si cel mai rau e ca pe linga aceste prime majoritatea judecatorilor au prime de la niste oligarhi gen Plahotniuc.
  • +3 (3)
   trebuiesc si aici destule reforme
   • +1 (3)
    O mare parte din sistemul judecatoresc se afla in buzunarul lui Plahotniuc si maninca din mina lui. Aceste prime sint praf pe linga ceea ce obtin ei din slujirea oligarhului.
    • +2 (2)
     Multe trebuiesc schimbate,dar in primul rind sa scapam din sistemul judiciar de persoanele care il influenteaza!
     • +1 (1)
      Judecătorii implicaţi în atacurile raider asupra Băncii de Economii, dar şi din întregul sistem financiar-bancar din Republica Moldova, se pare că au imunitate în faţa legii. Jurnal TV a intrat în posesia unor documente care demonstrează că aceştia sunt protejaţi de Consiliul Superior al Magistraturii și de președintele acestuia, NICHIFOR COROCHII.
      • +1 (1)
       Or, judecătorii participanţi în devalizarea mai multor companii acţionare la Banca de Economii, Victoriabank şi compania de asigurări ASITO nu au fost traşi la răspundere. Mai mult, doi dintre ei au primit îndemnizaţii de peste 100 000 de lei din partea statului, iar alţii continuă să activeze nestingheriţi în sistemul judecătoresc. Şi asta în pofida multiplelor sesizări şi probe ale avocatului Andrei Năstase, reprezentantul acţionarilor păgubiţi, care au fost confirmate recent chiar de preşedintele Consiliului Superior a Magistraturii.
       • 0 (0)
        O notă informativă secretă, depusă de ministrul Justiției, Oleg Efrim, pe adresa Consiliului Suprem de Securitate, remisă la 11 iulie 2012 președintelui CSM, confirmă pretențiile reprezentantului societăților devalizate, privind ilegalitățile comise de judecătorii părtași la crimele financiare din sistemul bancar, executate, potrivit avocatului, la comanda politică a lui Vlad Plahotniuc.
        • +2 (2)
         Mda...sistemul judecatoresc la noi este destul de putred...
         • +2 (2)
          Vedeți mai jos cine sunt judecătorii implicaţi în atacurile raider de la Banca de Economii şi din întreg sistemul financiar-bancar din Republica Moldova:
          - Gheorghe Marchitan, magistrat la Judecătoria Căuşeni. Printr-o ordonanţă emisă ilegal a transmis în beneficiul companiei off-shore Rietel Limited, înregistrată în Noua Zeelandă, 16,5% din acţiunile Băncii de Economii a Moldovei. În prezent acesta nu mai deţine funcţia de magistrat. Totuşi după eliberarea din funcţie, Marchitan a beneficiat de o îndemnizaţie unică de peste 100 de mii de lei.
          - Garri Bivol, magistrat la Judecătoria Centru. A legalizat tranzacţia prin care pachetul de 16,5% de la Banca de Economii a fost trecut de la Rietel Limited la o altă firmă off-shore, Lectom LTD. Continuă să activeze şi astăzi în aceeaşi funcţie.
          • +2 (2)
           - Natalia Plugari, magistrat la Judecătoria Comercială. A judecat mai multe dosare de rezonanță publică, printre care unul în care s-a decis ca pachete importante de acțiuni de la Banca de Economii să fie transferate în contul unor firme ruseşti private. Natalia Plugari a judecat şi litigiul de la Victoriabank prin care pachete de acţiuni importante au fost transferate în contul firmei ruseşti „ŢÎK Invest”. Judecătoarea nu mai activează în sistemul judecătoresc, însă a beneficiat de îndemnizaţia unică din partea statului.
          • +2 (2)
           - Victor Orândaş, preşedinte-interimar la Judecătoria Comercială. A permis, împreună cu Natalia Plugari, divizarea în patru părţi egale a unui pachet de acţiuni de la Banca de Economii, care aparţineau societăţilor „Zilena Com” şi „Minerva” SRL, însuşite fraudulos de compania off-shore „Lectom” LTD şi transferarea lor în proprietatea unor companii ruseşti.
          • +2 (2)
           În cazul Băncii de Economii, supusă atacurilor raider, aceşti patru judecători au acţionat în tandem, în baza unor contracte false, procese secrete, fără notificări sau citaţii şi fără prezenţa părţilor. În mai 2011, magistratul Gheorghe Marchitan de la Judecătoria Căuşeni a dispus în mod ilegal să fie transmise pe numele companiei britanice cu regim off-shore „Rietel Limited”, pachetele de acţiuni de la Banca de Economii, deţinute de „Zilena Com” SRL şi „Minerva” SRL.
         • +1 (1)
          Avem o situatie destul de grava la ceea ce tine justitia, avem nevoie de reforme urgente!!!
          Sau, la ce lucruri, rezultate bune ne putem astepta de la ceea ce ii apartine lui PLahotniuc? Nu este o noutate ca majoritatea membrilor consiliului magistraturii sint regulat platiti de Vlad Plahotniuc/Ulinici. Pai la care dreptate ne putem astepta?
          Rusine.
  • 0 (4)
   marsik ,
   nu-l baga aici pe Plaha , ca n-are nici o treba , sistemul judecatoresc si guvernul , prim ministru tre de schimbat!!!
   • +1 (3)
    Sistemul judecatoresc trebuie schimbat,Plahotniuc le asigura un trai decent, iar justitia in intregime e condusa de Plahotniuc de la Timofti in jos si iar la Timofti... pe ei cine o sa-i judece?
 • +3 (3)
  Bravo pentru Jurnal TV
 • +3 (3)
  Da pensionarilor tot le-au dat de sarbatori???
  Rusine!!! Si mai ales pentru presedintele Timofti!!!
  Se cred buricul pamantului!!!
 • +3 (3)
  oare cind in plm va fi dreptate in tzarishoara asta,cit se poate de dormit oameni buni?
 • 0 (0)

  ...uăi , da-i pre hapsân cimofti
  chiar în tătî ziua premii
  da aislanti , da coroghii
  Doamne , da mânca-iar viermii...
 • +2 (2)
  Si dupa asta cineva il lauda pe Timofti?
 • 0 (0)
  La cate ajutoare au ajuns aici de cand suntem independenti si daca nu aveam toti nesatulii astea care mulg statul asta asa cum le place demult R.Moldova ajungea sa aiba PIB-ul Luxemburgului.
  Nu cred ca degraba se vor trezi din moldovenii, si asa erau tare "destepti" cu reformele care le avem devin inca in jumatate.
 • +1 (1)
  )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
  ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
  “”(foto) JurnalTV: Prime de sute de mii de lei pentru cei care supraveghează justiția”…………………….
  ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
  ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
  http://unimedia.info/stiri/foto-jurnaltv-prime-de-sute-de-mii-de-lei-pentru-cei-care-supravegheaza-justitia-58656.html
  ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

×
Social
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA