ora: 14:33, 10 oct 2014 5350

(foto) Icoane de la Moscova pentru campania electorală a lui Dodon


(foto) Icoane de la Moscova pentru campania electorală a lui Dodon
Icoana, adusă cu avionul
Foto: Igor Dodon via FB

În toiul campaniei electorale, Igor Dodon aduce icoane în Republica Moldova. Politicianul anunță că acțiunea are loc în cadrul campaniei „Iubesc Moldova”, pe care tot el a inițiat-o, transmite UNIMEDIA.

Astăzi, 10 octombrie, în Moldova este adusă icoana Preacuviosului Serghie de la Radonej. Evenimentul este organizat cu prilejul sărbătoririi pe data de 8 octombrie a naşterii Sfântului Serghie de la Radonej, se menționează într-un comunicat al formațiunii PSRM.

Sfânta icoană ortodoxă va fi dusă prin eparhiile moldoveneşti şi se va afla în Moldova timp de 30 de zile.

Pe data de 11 octombrie, Eparhia de Bălţi şi Făleşti va organiza Drumul Crucii cu icoana sf. Serghie, care conţine un fragment din moaştele sale sfinte. Procesiunea, la care vor participa şi alte icoane, va începe la 8:30, de la răscrucea din s. Ţambola, Săngerei. În cadrul procesiunii va fi parcurs un drum de 5 km 200 m pe jos, pînă la Biserica Sfinţii Constantin şi Elena din Bălţi.

La ora 9-30 va avea loc Liturghia și Împărtășania la Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena.
Icoana sfîntă se va afla la Bălţi pînă la 16 octombrie după care va avea următorul itinerar:
16 octombrie – 20 octombrie – Manăstirea de la Ciuflea din Chişinău
20 octombrie – 28 octombrie – Eparhia de Comrat și Cahul şi alte localităţi.

De asemenea, se preconizează instalarea la Bălţi ână la finele anului curent a monumentului Sfîntului Serghie de Radonej. În acest an, icoana Sf. Serghie de la Radonej a fost dusă în Belarus, Kazahstan, Asia Centrală, şi în mai multe eparhii din Ucraina.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +6 (14)
  Icoanele Preacurvioasei RuSSalii nu au impact. Unde mai pui ca ele sunt niste copii. Traditia ne spune: numai rugaciunea in limba ta si in fata sfintilor tai sunt de bun augur. Ridicol si adevarat: mallDoDOWN simte ca nu are cum, dar se screme oricum. Nici Papa nu-l va ajuta. Fiindca e duca-se-pe-pustii in coarne si oase travestit.
  • +5 (13)
   Iata asa, deja si icoanele sunt implicate in politica, normal nu???
   PE cind pe timpuri comunismmul-socialismul rusesc era contra religiei si a lui Dumnezeu!
   • +4 (12)
    S-a scremut in piete si tot scremut Igargaun DoDOWN, a infestat drumurile cu U.VOmala-cea mai buna polutie", si-acum, pentru a nu fi porcait si scuipat, va umbla de-a surda cu icoane venetice - cu cioara vopsita in porumbei! - doar-doar strategul psiho-socialismului siberian va reusi... Sf.Cuv. Parascheva, ocrotitoarea neamului, nu-i prevesteste nimic bun.
    • +5 (11)
     Potlogarul asta nu are limite, si-o gasit prin ce sa manipuleze lumea, leninismul din el o sa-l daie de gol, tradatorul , tradator va ramine!
     • +2 (8)
      Gaselnita politicianista. Maine, acrobatul FSB-ist il va tabarci pe Nevski, cel care a umplut Rusia de bastarzi. Poimaine, va flutura cu gheara chioarei Matroana, iar cireasa de pe mamaliga va fi gheara dracului. Si alte zoi rusesti.
      • +2 (8)
       Bidon este un individ care se mentine pe banii rusilor, finantat direct de acolo, pentru a reusi sa spurce tara si so bage in infundatra ruseasca , plina de rie, murdarie, saracie, si multa prostie!
 • +6 (6)
  Bă Unimedia, încetați să mai faceți reclame pe gratis (așa cred) acestui așa zis "patriot". Să-i dea cineva cu bățul în cap lui Dodon la câte porcării face în țara asta.
 • +9 (11)
  Dute la măta Dodoane, si iati si preotii tai lingai!!!
 • +9 (9)
  Icoane cu sfântul putin cotropitorul?
 • +5 (11)
  prea multa atentie i se aacorda acestui mascarici cu milioane,dute singur in uniunea vamala daca asa tare vrei si ciocu mic.
 • +3 (3)
  Saptamana viitoare Dondon pleaca in Africa dupa masca de la papuasi care face minuni. Va umbla cu dansa prin satele moldovenesti cu speranta ca ii va ajuta sa castige alegerile.
 • +1 (3)
  Sa inceput stagiunea la circul moldovenesc.
  Socialistii aduc "naluca" ortodoxsa in Moldova.
  Dar ce-ati facut cu ce-a comunista/socialista tovarase dodon?
 • +1 (1)
  MANIPULARE RELIGIOASA !!!!Comunistul Dodon,traditional este un ateist !!!Cind am citit titlul m-am luminat am crezut ca ICOANELE sint duse pt.FUNERARILE LUI DODON !!!
 • 0 (2)
  Ba, Dondown, poate aduci si moastele sfantului Putler ?
 • 0 (0)
  Cum a fost poporul Opaca,asa si a ramas in "opacitate"!
  Moldoveni!!! Cit nu ve-ti saruta orice scindura/icoana,sarea nu se va face zahar,apa,ulei si nici frigiderul nu se va umplea cu produse pentru motoarele voastre!
  Soacra Mea,dupa ce a cetit,la virsta de 68 de ani lucrarea lui M.Eliade,istoria religiilor,sfirsitul cetitului a coincis cu o "matroana",tot de smecheri adusa pentru a face "BOBLO"si care,cica lacrama!!!! Soacra ma intrebat:-poate sa lacrameze o bucata de carton sau scindura??? La care i-am raspun:-nu ai trait viata inzadar!
  Gasi-se portita catre Adevar! Fugea din intunericul MINCUNII!!!!
 • +1 (1)
  ÎN SPISCA PSDM-ului
  În spiscă-i prima
  Zina Carabina
  Urmată cu poclon
  De escroci ca Dodon.
 • 0 (0)
  Ba, cat de saraci la minte sunt atat dondown-ii, cat si mentorii lor.
  Ei ne cred de debili. Pe un mos Ion mai poti sa-l prostesti cu tablouri de astea. Dar pe un OM normal, care stie cine e popa Kirila, alias undeaeev-kgb-stul, nu-l poti prosti.
  Hai, Ivanilor, varsati bani in punga lui dondown, dar nu va ve-ti alege cu multe, doar (cum spun moldovenii (asa ii place pe moldovenestelui dondown) cu o TREABA MARE !

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA