(foto) Cozi interminabile: Sute de ucraineni se îmbulzesc pentru a obține pașapoarte biometrice

După ce Uniunea Europeană a acceptat un regim fără vize pentru Ucraina, ucrainenii imediat au început să-și facă pașapoarte biometrice.

La centrele de servicii pentru crearea pașapoartelor biometrice se formează zilnic cozi uriașe, dar pentru a depune documente, oamenii vin de dimineață, la ora 6.

(foto) Cozi interminabile: Sute de ucraineni se îmbulzesc pentru a obține pașapoarte biometrice
(Foto: Facebook/Iaroslav Kerget)

„Cei ce vin la deschidere, pot să nu mai reușească să depună documentele. Aceasta e informație pentru cei care spuneau: „Cui îi trebuiește acest regim fără vize, dacă oricum nu sunt bani pentru a pleca în UE”, a scris un jurnalist ucrainean pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui, în ciuda tuturor inovațiilor în sistemul de aplicare a documentelor și crearea bonurilor de înregistrare electronice, oamenii oricum se îmbulzesc la ușile centrelor pentru crearea documentelor și crează liste de cei ce doresc să primească pașaport „ca în 1990”.

Pub

O kievleană a spus că pentru a primi pașaport străin trebuie să ocupi rândul încă până la ora 6, sau să vii peste câteva luni.

„Am venit la 7:30. S-a deschis la 9:10. M-am înregistrat la 10:01. În coadă electronică am fost cu numărul 199. Am fost nevoită să aștept 2-3 ore minim pentru a depune documentele pentru pașaportul biometric. Sunt două variante: prima- să vii la 4-5 dimineața, a doua- să aștepți câteva luni”, a scris ea.

UNIMEDIA reamintește că pe 6 aprilie, Parlamentul European a votat acordarea regimului fără vize pentru Ucraina. 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI