(foto) Cozi interminabile: Sute de ucraineni se îmbulzesc pentru a obține pașapoarte biometrice

După ce Uniunea Europeană a acceptat un regim fără vize pentru Ucraina, ucrainenii imediat au început să-și facă pașapoarte biometrice.

La centrele de servicii pentru crearea pașapoartelor biometrice se formează zilnic cozi uriașe, dar pentru a depune documente, oamenii vin de dimineață, la ora 6.

(foto) Cozi interminabile: Sute de ucraineni se îmbulzesc pentru a obține pașapoarte biometrice
(Foto: Facebook/Iaroslav Kerget)

„Cei ce vin la deschidere, pot să nu mai reușească să depună documentele. Aceasta e informație pentru cei care spuneau: „Cui îi trebuiește acest regim fără vize, dacă oricum nu sunt bani pentru a pleca în UE”, a scris un jurnalist ucrainean pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui, în ciuda tuturor inovațiilor în sistemul de aplicare a documentelor și crearea bonurilor de înregistrare electronice, oamenii oricum se îmbulzesc la ușile centrelor pentru crearea documentelor și crează liste de cei ce doresc să primească pașaport „ca în 1990”.

O kievleană a spus că pentru a primi pașaport străin trebuie să ocupi rândul încă până la ora 6, sau să vii peste câteva luni.

„Am venit la 7:30. S-a deschis la 9:10. M-am înregistrat la 10:01. În coadă electronică am fost cu numărul 199. Am fost nevoită să aștept 2-3 ore minim pentru a depune documentele pentru pașaportul biometric. Sunt două variante: prima- să vii la 4-5 dimineața, a doua- să aștepți câteva luni”, a scris ea.

UNIMEDIA reamintește că pe 6 aprilie, Parlamentul European a votat acordarea regimului fără vize pentru Ucraina. 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.