(foto) Au început lucrările de reamenajare a lacului din Orhei. Cetățenii se vor putea bucura de plajă începând cu 1 iulie

Lacul din Orhei va fi reamenajat de urgență, astfel încât până la 1 iulie orheienii să poată să se bucure pe deplin de plaja complet reînnoită şi de zona de agrement, în general.

(foto) Au început lucrările de reamenajare a lacului din Orhei. Cetățenii se vor putea bucura de plajă începând cu 1 iulie
(Foto: Orhei.md)

Lucrările privind amenajarea lacului şi a zonei aferente, care au fost lansate astăzi, 19 mai, se vor desfăşura în regim non-stop. Acestea vor fi efectuate simultan pe mai multe segmente – reamenajarea zonelor de agrement, consolidarea şi repararea componentelor hidraulice, dotarea zonei înconjurătoare şi a infrastructurii.

Potrivit Orhei.md, va fi efectuată curăţarea plajei şi turnarea nisipului în zona de plajă a lacului, şi, de asemenea, va fi creată o zonă nouă de agrement pentru orăşeni. Pe plajă vor apărea şezlonguri, bănci, apeduct şi duş. O parte din zona de plajă va fi ocupată de un teren de joacă în condiţii de siguranţă, cu trambuline, tobogane şi alte echipamente de divertisment.

Pub

La moment se desfăşoară lucrări de pregătire, în care sunt implicaţi aproximativ 50 de muncitori. Obiectul va fi finalizat şi dat în exploatare la 01 iulie curent, în toiul sezonului estival.

De asemenea, va fi consolidat peretele de sprijin, iar barajul lacului va fi renovat şi acoperit cu pavaj. Pilonii de iluminat vor fi renovaţi. Vor fi modificate şi căile de acces către lac - va fi efectuată amenajarea spaţiilor verzi în zona adiacentă barajului. Va fi dotată o nouă parcare auto pentru 50 de maşini, pentru cei care sosesc cu maşina la lac.

 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub