Citește toate știrile la acest subiect

(foto) „Adoptă un vot” a strâns în decursul unei zile circa 22.000 de persoane. Moldovenii oferă cazare și transport conaționalilor care vor să voteze

După ce turul I al alegerilor a luat sfârșit, iar participarea diasporei a fost mai activă ca niciodată, cetățenii moldoveni aflați peste hotarele țării au pornit o campanie online de mobilizare pentru participarea la cel de-al doilea tur de scrutin.

(foto) „Adoptă un vot” a strâns în decursul unei zile circa 22.000 de persoane. Moldovenii oferă cazare și transport conaționalilor care vor să voteze
(Foto: martor ocular / UNIMEDIA)

Grupul „Adoptă un vot” a fost creat după ce mai mulți moldoveni au spus că, din cauza puținelor secții de votare deschise peste hotare, nu au putut vota, iar motivele sunt diverse. Unii, pentru a ajunge la cea mai apropiată secție de votare, au trebuit să parcurgă sute de kilometri, alții, din cauză lipsei cazării în orașul în care puteau vota, nu au mers. 

Astfel, comunitatea moldovenilor din diaspora s-a mobilizat pentru a se ajuta reciproc, fiecare aducându-și aportul cu ce poate. Unii oferă cazare, alții transport, iar alții oferă, din partea case, plăcinte și excursii prin oraș.


Asociatia AMOL din Lyon, Franța anunță în grup că va oferi tichete de metrou studenților din regiune, care își doresc să voteze.


Grupul a strâns în 24 de ore circa 22 de mii de persoane, fiecare căutând sau oferind ajutor celor care-și doresc să voteze.

De menționat este faptul că mai mulți moldoveni au semnat petiții pentru deschiderea mai multor secții de votare în diaspora.Cel de-al doilea tur al scrutinului prezidențial va avea loc la 13 noiembrie curent.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub