ora: 19:26, 07 apr 2015 2872 6 Autor: Doina Salcuțan

(foto) Acțiune de comemorare a victimelor din 7 aprilie, în centrul capitalei


(foto) Acțiune de comemorare a victimelor din 7 aprilie, în centrul capitalei
Foto: UNIMEDIA

Peste 100 de oameni s-au adunat în aceste momente în Piața Marii Adunări Naționale pentru a aprinde lumânări și a depune flori în memoria celor decedați în urma tragicelor evenimente din 7 aprilie 2009. 

Oamenii au venit pentru a aduce un omagiu tinerilor care au avut de pătimit în urma serii zilei de 7 aprilie 2009. Acțiunea este organizată de Partidul Liberal, informează UNIMEDIA.

UNIMEDIA amintește că astăzi se împlinesc 6 ani de la evenimentele din 2009. Protestele de la Chișinău au început pe 6 aprilie 2009, după ce au fost anunțate rezultatele preliminare ale alegerilor parlamentare din 5 aprilie. 

Pe 7 aprilie 2009, protestele au continuat. În cursul nopții de 7 spre 8 aprilie, poliția a făcut uz de arme cu gloanțe oarbe și a arestat zeci de studenți. 

Potrivit Amnesty International, până în prezent, din cele 108 de plângeri înregistrate, au fost iniţiate 102 cauze penale şi doar 31 de dosare au fost expediate în instanţele de judecată. În rezultat, 14 poliţişti au primit pedepse cu suspendare şi 22 de poliţişti au fost achitaţi.

 

Comentarii (6)
 • -1 (3)
  De faptul că evenimentul a fost organizat de Tineretul Liberal,Partidul Liberal nu se spune nimic! Bravo UNIMEDIA,BRAVO! Așa face doar o instituție de presă care este controlată!

  Sunt cetățean activ
  • +2 (4)
   Cred ca tinerii trebuie sa invete o lectie din avenimentele de pe 7 aprilie 2009, nu trebuie sa se lase manipulati de provocatori si jocuri politice. Astfel incit niciodata sa nu sa se mai ajunga la violente stradale.
   • +1 (3)
    Eu cred ca ar trebui totusi sa se gasesca adevaratii organizatori a acestor evenimente, ceia ca Baghirov a fost implicat el singur a confirmat, si a mai recunoscut ca Tkaciuk la fel a contribuit, iar acum recent am vazut ca si Natalia Morari apare in poze cu ei prin acele vremuri. Dar iata ea nu pot intelege ce cauta intr-o asemenea companie??
   • 0 (0)
    lectia care e de invatat e ca avem o tara de indiferenti si fricosi !! doar 100 de tineri sau adunat ! ei nu reprezinta nici o sutime de procent !! RUSINE Moldova, iti meriti soarta
 • -1 (1)
  multi se pling ca nu au fost pedepsiti multi politisti, organizatori s. a.( sunt deacord si ei trebuie pedepsiti)
  dar de ce nu cereti la fel sa fie pedepsiti si cei tineri care au aruncat cu pietre in parlament, in politisti, au furat lucruri din parlament? aceste la fel sunt infractiuni care trebuiesc pedepsite. si faptul ca au fost provocatori ori nu, nu vad cum iar putea indreptati.
  • 0 (0)
   Care alti politisti, organizatori, functionari si guvernanti de atunci au pedepsiti si care au fost pedepsele?
   Obligatia celor enumerati de mine este sa se asigure ca Constitutia si Legea este respectata de toti cetatenii. Nu te preface ca ai uitat cum s-a ajuns la un protest si cum au fost provocate violentele.
   Neutralizarea provocatorilor este obligatia militiei, guvernantilor si a intregii armate de inutili platiti din bugetul de stat.

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Social
 
Căutare
Login
Top taguri