(foto) Acțiune de comemorare a victimelor din 7 aprilie, în centrul capitalei

Peste 100 de oameni s-au adunat în aceste momente în Piața Marii Adunări Naționale pentru a aprinde lumânări și a depune flori în memoria celor decedați în urma tragicelor evenimente din 7 aprilie 2009. 

Oamenii au venit pentru a aduce un omagiu tinerilor care au avut de pătimit în urma serii zilei de 7 aprilie 2009. Acțiunea este organizată de Partidul Liberal, informează UNIMEDIA.

(foto) Acțiune de comemorare a victimelor din 7 aprilie, în centrul capitalei
(Foto: UNIMEDIA)

UNIMEDIA amintește că astăzi se împlinesc 6 ani de la evenimentele din 2009. Protestele de la Chișinău au început pe 6 aprilie 2009, după ce au fost anunțate rezultatele preliminare ale alegerilor parlamentare din 5 aprilie. 

Pe 7 aprilie 2009, protestele au continuat. În cursul nopții de 7 spre 8 aprilie, poliția a făcut uz de arme cu gloanțe oarbe și a arestat zeci de studenți. 

Pub

Potrivit Amnesty International, până în prezent, din cele 108 de plângeri înregistrate, au fost iniţiate 102 cauze penale şi doar 31 de dosare au fost expediate în instanţele de judecată. În rezultat, 14 poliţişti au primit pedepse cu suspendare şi 22 de poliţişti au fost achitaţi.

 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub