ora: 10:18, 31 ian 2015 6128

(foto) A fost inaugurat iluminatul stradal pe porţiunea Porţile Oraşului - Aeroportul Internaţional Chişinău


(foto) A fost inaugurat iluminatul stradal pe porţiunea Porţile Oraşului - Aeroportul Internaţional Chişinău
Foto: chisinau.md

În seara zilei de vineri, 30 ianuarie, a fost inaugurat iluminatul stradal pe bd. Dacia, pe porţiunea Porţile Oraşului - Aeroportul Internaţional Chişinău. În centrul evenimentului de lansare a fost primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, care a aprins luminile, transmite UNIMEDIA.

După cum a declarat edilul capitalei, „drumul spre Aeroport, deci spre Europa, este iluminat la standarde europene”. Potrivit lui Dorin Chirtoacă, Primăria Chişinău îşi propune ca în acest an să ilumineze inclusiv porţiunea de de drum până la podul din localitatea Sângera.

Lucrările de modernizare a iluminatului stradal pe bd. Dacia, pe porţiunea Porţile Oraşului - Aeroportul Internaţional Chişinău, au demarat în luna aprilie 2014. Reţeaua de iluminat public are cca 10 km şi este amplasată pe mijlocul traseului.

În total au fost instalaţi 251 de piloni, cu înălţimea de 11 m şi 2 braţe, pentru a asigura iluminarea ambelor sensuri de circulaţie. Traseul va fi ilumat de 409 corpuri electrice de culoare albă, pe bază de led, cu consum redus.

Costul lucrărilor este de cca 22 milioane lei, bani alocaţi din bugetul municipal pentru anul 2014.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +29 (45)
  Cineva își dă seama cât e de penibilă știrea asta și mai ales fastul cu care ăștia au pus niște becuri pe stradă? Rămâne să mai duceți și turiști acolo să depună coroane de flori...
 • +27 (47)
  In 8 ami de zile Chirtoaca a aprisn doar aceste becuri si nimic ceva,eu cred ca el acuma nu are cu ce se lauda.
  • -30 (38)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Vlad Filat acuma poate sa fluiere cu gura deschisa :)
  • 0 (2)
   Asai, binele repede se uita, pina acuma unde ai fost , pe luna?
  • +1 (1)
   Poate pe unii ii irita, dar pe mine ma bucura sa vad atatea critici aduse lui Chirtoaca si toate stupide, scrise de personaje lipsite si de minte si de inspiratie! Asta ne arata nu doar calitatea slujitorilor, cat mai ales a celor care le dau sarcini, le verifica "lucrul" si ii platesc!
   -
   Imaginativa oameni buni, ca acesti "angajatori", sant cei care ne fac noua legi, gestioneaza banii si patrimoniul tarii, ne "asigura" securitatea etc. etc... Acum intelegeti ca din 2009 am nimerit pe maina unor idioti cu nimic mai buni decat comunistii de pina atunci??
   • -1 (1)
    Referitor la iluminatul drumului spre Aeroport: lucrarile s-au facut practic sub ochii mei, zilnic treceam pe acolo si vedeam cum se munceste si asta de aproape un an de zile. In principiu e un lucru bine gandit si sper ca si bine facut. Faptul ca toate becurile s-au aprins, deja e o performanta.:)
    -
    Cu alte cuvinte, aceasta parte a orasului a inceput sa para mai civilizata! Merci autorilor acestor lucrari.
  • +1 (1)
   Bravo Dorin nu conteaza in cit timp faci lucruri bune, important e ca le faci!!!

   Sunt cetățean activ
 • +29 (47)
  Gata mine ma duc cu copii sa le arat becuri LED si unicu lucru facut de Chirtoaca in 8 ani de zile.
 • +27 (47)
  La noi lumea aplaudă la tot ceea ce trebuia sa fie demult o normalitate.
  jios chirtoaca !

  Sunt cetățean activ
  • -31 (41)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Lumea a fost facuta in urma unui proiect finantat de Vlad Filat si Vlad Plahatniuk :)
  • +23 (39)
   De acord, daca Chirtoaca tot numeste Chisinaul capitală europeană - atunci lasă sa o aduca la nivel si doar apoi sa se laude ca a facut ceva.
 • +28 (44)
  Lumina pe bd.Dacia avem, Pietnala pe 100 de ani tot, o ramas o ingura problema - sa schimbam primarul si sa facem ordine in oras. Poate dupa asta vom avea si strazi reparate si monumente istorice ne demolate si un oras cu adevarat european.
 • +25 (43)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • +25 (43)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • +21 (43)
  Jooooooooossss...chitoros!
 • -22 (34)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  intr-o tara, unde se fura ca-n codru cu miliardele!!(si toti TAC sau se fac ca nu stiu), macar aveti bunul simt sa apreciati lucrurile bune ce se fac in oras din mizerul buget pe care-l are.Da, toti vor ca-n UE,dar acolo un orasel ca Balti deobicei are un buget mai mare ca al capitalei noastre.Da, mai evem iluminare cu LEDuri sin alte parti la noi,dar se fac deobicei pe granturi/donatii etc. dar nu din buget.
 • -11 (27)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • -8 (22)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Citesc comentariile stupide ale unra aşa-numiţi "maldaveni" şi mă umplă groaza! Mă întreb ce e pentru voi bine? Faci bine - tot e rău, nu faci nimic, la fel de rău! Dar voi ce aţi făcut să fie mai bine (în afară de a polua cu vorbele voastre de doi bani şi Bâcul)?. Orice lucru bun, fie şi nesemnifcativ, este făcut pentru toţi noi dar nu pentru Chirtoacă! E cel mai uşor să critici (mai ales atunci când nu faci sau nu ştiu cum să faci). Aşacă suflecaţi-vă mâinicile şi mai multă trabă, căci de lătrat e lucrul câinelui!
 • -8 (22)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  bai da lingai mai sunteti unii din voi.Eu imi inchipui ce laude si slavi erau daca in locul lui Chirtoaca era Vladic Filatovici :)
 • -10 (20)
  Comentariul a fost șters de redacție.
  • +3 (3)
   :D a fost cumparata acum nu demult si sau aliniat lui Prime,Canal2, Canal3 (if you know what i mean)
 • -11 (19)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Nelson aici sunt mereu prezenti la datorie hienele verzi,care la un semnal de genul "FAS" ele isi dau viata pentru profetlu lor "FILAT"
 • -11 (17)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  https://www.youtube.com/watch?v=nLzI0MMfwqs priviti maw retardatilot ;)) asa se refera voua slujitorilor.
 • +5 (5)
  Dar care este sensul? Eu nu sunt adeptul înflăcărat al PL, dar lucrurile bune întotdeauna trebuisc salutate! De-altfel, noi acu trebuie să ne consolidăm contra hidrei ruseşti şi corupţiei,dar nişte descrieraţi (tot de-ai noştri) ne dezbină!
  Urmând logica trollurilor de aici, PL poate la fel să arăte spatele...la votarea guvernului... Şi cine va câştiga în ultima instanţă, prostia noastră?
  Dă-i moldoveanului mintea cea de apoi...
 • +2 (4)
  Mdaaa....pozele sunt demne de publicatie, Unimedia! :)))
  P.S: Mai multe "deprecieri" decit comentarii..hm...cineva isi stie bine treaba.
 • +3 (3)
  Bravo Dorin faci lucruri bune in capitala, rusine celor care te critica, parca cineva chear si pe timpurile sovietic au facut iluminate pin la aeroport

  Sunt cetățean activ

×
Social
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA