ora: 17:27, 20 mar 2017 9415
Autor: Marcela Zămosteanu

(foto) Criză de locuri în cimitirele din capitală. Autoritățile cheamă rudele răposaților la discuții


(foto) Criză de locuri în cimitirele din capitală. Autoritățile cheamă rudele răposaților la discuții
Foto: UNIMEDIA

Anunțuri printate pe foi și legate de monumentele din cimitir. Așa au hotărât autoritățile să înștiințeze rudele defuncților că dacă nu se vor prezenta în termen de șase luni, lotul ar putea fi refolosit.

În anunțul agățat de monumente scrie că lotul de pământ poate fi refolosit de rudele de gradul I ale decedatului, fără a ține cont însă că unele morminte datează încă din anii 1890, respectiv, rudele de gradul I sunt și ele decedate.

Anunțurile au fost atârnate la 19 martie 2016, iar cele șase luni, termen în care rudele de gradul I trebuie să se prezinte la administrația Cimitirului Central, au intrat în vigoare de ieri. 


sursa: Facebook / Ruxanda Capmari

Reutilizarea mormintelor vechi este o practică a cimitirelor, dat fiind faptul că în Regulamentul funcționării cimitirelor este stipulată o astfel de prevedere. Astfel, în cazul în care a trecut o anumită perioadă, mormintele pot fi refolosite fie de rudele de gradul I ale defuncților, fie de administrația cimitirului, în cazul în care acesta este neîngrijit.

De menționat că la începutul anului curent, șefa Î.M. „Combinatul servicii funerare”, Ludmila Boțan, a solicitat în cadrul unei ședințe a Primăriei Chișinău să fie modificat regulamentul și se extindă cu două hectare suprafața Cimitirului Sfântul Lazăr. La moment, cimitirul are o suprafață de 103 ha, însă deja nu mai este spațiu pentru înmormântări. 

Refolosirea terenului nu este cea mai bună soluție, zicea atunci șefa de la „Combinatul Servicii Funerare”, dat fiind faptul că monumentele amplasate pe teritoriu nu sunt atât de ușor dezasamblate.

Am încercat să o contactăm telefonic pe Ludmila Boțan pentru a veni cu precizări referitor la anunțurile de pe monumente, însă nu a răspuns la telefon.

sursa: Facebook / Ruxanda Capmari

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • 0 (0)
  eu vreau să fiu incinerat, și s=au terminat toate problemele.
  • +1 (1)
   Ortodoxia nu acceptă așa ceva, tradițiile oamenilor, suntem obișnuiți să mergem la mormântul rudelor. E complicat subiectul. Chiar dacă nu toată lumea crede în toate astea, mulți o fac din respect pentru oameni și tradiții.
   Dacă ne referim la cazul concret, cu cimitirele și monumentele vechi, cred că multe din ele se referă la personalități, la istoria orașului și ar fi păcat să fie distruse.
   • 0 (0)
    Problema e că în biblia ortodoxă nu scrie nimic de felul cum trebuie îngropat. Iar bravii preoți fac bani pe seama asta.

×
Social
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA