(foto) 2000 de elevi au discutat cu experți din domeniul IT despre perspectivele de carieră

Peste 2000 de elevi din 28 de licee din țară au participat în cadrul Campaniei „Alege o Carieră în IT”, realizată în perioada aprilie - mai 2013 de către Asociația Națională a Companiilor Private din Domeniul TIC.
(foto) 2000 de elevi au discutat cu experți din domeniul IT despre perspectivele de carieră
„Alege o Carieră în IT”

Inițiativa s-a desfășurat sub forma unor sesiuni de orientare în carieră dedicate elevilor claselor a X-XII-a. Tinerii au participat în cadrul unui dialog dinamic cu reprezentanții sectorului, avînd posibilitatea să afle informație utilă despre specificul și atuurile activității în domeniul IT, direcțiile de carieră pe care le pot urma, instituțiile la care pot merge să studieze, opțiuni adiționale de studiu individual, interactiv și gratuit.

Publicul a fost foarte receptiv, impresionînd prin entuziasm, bunăvoința și energie pozitivă. S-a discutat mult despre oportunitățile și perspectivele care pot fi valorificate de către profesioniștii IT, s-au demontat stereotipuri despre profilul și viitorul angajaților IT și s-a accentuat de fiecare dată că în acest domeniu succesul este direct proporţional cu efortul investit în creşterea şi dezvoltarea personală. Organizatorii au încercat să evidențieze aspectele esențiale ale unei cariere în domeniul IT, prezentînd exemple reale și istorii de succes. De asemenea, au fost oferite recomandări și sugestii utile tinerilor interesați să-și construiască un viitor în industria care revoluționează lumea în fiecare zi.

„Am conceput această campanie în contextul in care tehnologia informației devine din ce în ce mai importantă, exercitînd un impact major asupra tuturor sferelor vieții noastre, determinînd transformarea radicală a modului în care percepem comunicarea, guvernarea, procesele de producție, dezvoltarea. Ne-am propus să oferim tinerilor repere utile privind oportunitatea unei cariere în acest domeniu dinamic, interesant, inovativ. Vrem să-i motivăm și să-i încurajăm să cunoască și să ia în considerație opțiuni de carieră care pot să le asigure un viitor promițător acasă”, a spus Ana Chirița, Director Executiv al Asociației Naționale a Companiilor Private din Domeniul TIC.

Realizarea Campaniei „Alege o Carieră în IT” a fost posibilă grație suportului financiar din partea Ministerului Tineretului și Sportului, Proiectului USAID CEED II, Agenţiei Austriece pentru Dezvoltare, susținerii acordate de către Ministerul Educației Republicii Moldova și implicării active a membrilor ATIC. Inițiativa va continua începînd cu luna octombrie curent cu sesiuni de prezentare în alte 24 de licee din Republica Moldova.

Mai multe detalii și imagini foto din cadrul fiecărei sesiuni de informare sunt accesibile pe pagina Campaniei din rețeaua de socializare Facebook.

Acțiunile de promovare a Carierei în IT realizate de către ATIC vor continua în luna iunie cu o amplă campanie media dedicată sensibilizării publicului larg privind itinerarul și perspectivele de afirmare și creștere profesională în domeniul tehnologiei informației.P

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub