(foto, video) Unioniștii au protestat împotriva desfășurării concertului de 9 mai în PMAN

Astăzi, zeci de tineri, membri ai Platformei Civice Acțiunea 2012 au protestat împotriva desfășurării concertului de 9 mai. Acțiunile au avut loc lângă monumentul lui Ștefan cel Mare, notează UNIMEDIA.
(foto, video) Unioniștii au protestat împotriva desfășurării concertului de 9 mai în PMAN
(Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie)

În cadrul protestului, un tânăr a fost dighizat în „moartea” cu panglica Sf. Gheorghe, iar alt tânăr cu cagulă pe cap îl reprezenta pe viceprim-ministrului rus, Dimitri Rogozin, care va efectua o vizită privată astăzi la Chișinău. 

De asemenea, participanții la protest au scandat lozinci anti-Rogozin „Rogozin -Călău de Război - Nistru '92”, au cerut evacuarea armatei ruse de pe teritoriul Republicii Moldova „Armata rusă afară” și au cerut ca 9 mai să fie instituită zi de doliu, în vederea comemorării tuturor victimelor celui de-Al doilea Război Mondial, dar și a victimelor ocupației sovietice din Basarabia.


„Considerăm că ziua de 9 mai ar trebui să fie zi de doliu, în care să comemorăm strămoșii noștri care au căzut pe fronturi străine, fiind implicați împotriva propriei voințe într-un război străin. Dacă astăzi este zi de sărbătoare, atunci nu pentru noi, nu pentru Republica Moldova, care a avut doar de suferit în urma celui de-Al Doilea Război Mondial și în urma ocupației sovietice din Basarabia, care a adus foamete, deportări și oroare”, a declarat Nicu Gușan, membrul Platformei Civice Acțiunea 2012.

Video Curaj. TV.


Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub