ora: 14:24, 09 mai 2013 7988
Autor: Cristina Aramă

(foto, video) Unioniștii au protestat împotriva desfășurării concertului de 9 mai în PMAN


(foto, video) Unioniștii au protestat împotriva desfășurării concertului de 9 mai în PMAN
Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie
Astăzi, zeci de tineri, membri ai Platformei Civice Acțiunea 2012 au protestat împotriva desfășurării concertului de 9 mai. Acțiunile au avut loc lângă monumentul lui Ștefan cel Mare, notează UNIMEDIA.

În cadrul protestului, un tânăr a fost dighizat în „moartea” cu panglica Sf. Gheorghe, iar alt tânăr cu cagulă pe cap îl reprezenta pe viceprim-ministrului rus, Dimitri Rogozin, care va efectua o vizită privată astăzi la Chișinău. 

De asemenea, participanții la protest au scandat lozinci anti-Rogozin „Rogozin -Călău de Război - Nistru '92”, au cerut evacuarea armatei ruse de pe teritoriul Republicii Moldova „Armata rusă afară” și au cerut ca 9 mai să fie instituită zi de doliu, în vederea comemorării tuturor victimelor celui de-Al doilea Război Mondial, dar și a victimelor ocupației sovietice din Basarabia.


„Considerăm că ziua de 9 mai ar trebui să fie zi de doliu, în care să comemorăm strămoșii noștri care au căzut pe fronturi străine, fiind implicați împotriva propriei voințe într-un război străin. Dacă astăzi este zi de sărbătoare, atunci nu pentru noi, nu pentru Republica Moldova, care a avut doar de suferit în urma celui de-Al Doilea Război Mondial și în urma ocupației sovietice din Basarabia, care a adus foamete, deportări și oroare”, a declarat Nicu Gușan, membrul Platformei Civice Acțiunea 2012.

Video Curaj. TV.


Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +7 (21)
  Bravo Acţiunea 2012!
  Armata rusă afară!
  • +5 (13)
   Germania, Italia si alte tari acum traiesc mai bine decat Rusia si asa va fii si mai departe. Lumea intreaga trebuie sa se pazeasca de NOUL STALIN = PUTIN din rusia care este un om foarte periculos si rau care poate face mult rau lumii intregi nu doar Moldovei, Ucrainei, Romaniei.
   • +5 (13)
    Armata NATO trebuie sa intre pana la NISTRU sa-i puna pe cei care adora rusificarea la punct sau sa-i trimita in siberia (acolo unde le place). Transnistria tara independenta. NATO va apara ROMANII (moldoveni) din REPUBLICA MOLDOVA de rautatea rusiei si a comunistilor pentru ca in prezent nu mai suntem in 1945 cand URSS era la mare putere in lumea intreaga. Acum vor sari multe tari de peste tot pentru APARAREA si ELIBERAREA noastra de sub comunism, rusificare.
    • +4 (12)
     Cea mai mare bucurie a mea (si trebuie sa fie si a voastra) URSS nu mai exista iar rusia nu va mai fii o superputere pe glob, ea va fii doar o tara puternica capabila de mult rau sau bine.
    • -5 (9)
     Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
     IN NATO nu-s debili al de tine, ei raspund pentru actiunile lor, si nu e logic sa intri in conflict cu Rusia pentru un prost al de tine, care de s-ar intimpla vre-un conflic ai trece de parte celui mai puternic doar sa poti zbiera mai departe.
    • 0 (2)
     pai dute domnule la frtii tai peste prut akolo vei skapa de rusifikare shi vei da de tiganizare hi hi
  • +5 (7)
   Sa-i spunem multumesc lui Kirtoka, care a mintit cu nerusinare ca nu a stiut ce se v-a petrece in piata !!! Interesant care a fost pretul ???
   Allo, unchiule Mihail Fedorovici, unde ai bagat limba la acest subiect ???
   Oare chiar acolo unde-i este locul ??
   Vai ce spume faciai de era altcineva in locul nepotului !!!
   Zi ceva, unchiule Mihail !!!
 • +7 (19)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • -8 (20)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Оноже там тоже зажег ..)))
 • -9 (17)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  "Unionistii NEOFASCISTI o fi vrand uun conccert de proslavire a lui Antonescu si Hitler. Nu le place ca Europa a fost eliberata de fascism, inclusiv RM si RO. E o dovada ca se mai cere o eliberare si oaspetii din Rusia perfect inteleg acest lucru si vor avea in vedere.
 • +5 (19)
  Voronin şi komunejii lui azi au comis o crimă antistatală şi încercare de lovitură de stat: Ei au defilat sub lozinca "Наша родина ссср".
  Deci ei au recunoscut public, că duc o politică în interesul altui stat strein. Ori se ştie, că continuatorul de drept (juridic) este Rusia.
  Cred că procuratura trebuie să se sesizeze, să interzică PCRM să activeze pe teritoriul Moldovei şi să-i deschidă dosar penal lui Voronin. Deasemenea, consider că e corect şi echitabil de retras cetăţenia Moldovei tuturor celor care au defilat sub lozinca antistatală sus menţionată şi de investigat rolul fiecăruia în încercarea de lovitură de stat.
  • -3 (11)
   conform legislatiei in viguare, este necesar de condamnat pe tine si altii al de tine pentru propaganda fascista... si satanistii sint mai respectati...
 • +5 (19)
  Bravo Actiunea 2012,azi trebuie sa sarbatorim ziua Europei
 • +6 (14)
  BRAVO PATRIOTILOR !moldova trebuie sa lupte in continuare cu comunistii si fascistii sau neofascisti . Dar stiti cine sunt fascistii sau neonatistii din ziua de azi ? sovinii de rusi si mancurtii in ziua de azi sunt fascisti si neonatisti . cu ei trebuie sa luptam ,toata lumea trebuie sa lupte cu ei . Si rogozin ca sovin ar trebui tratat ca un fascist si neonatist rus venit in moldova sa nimiceasca populatia bastinasa romana ( moldoveni )de pe aceste meleaguri .
  • +1 (3)
   boule ..personal ma sokot moldovean ka si stramosii mei de veakuridar tu esti o prostituata kare y-ti darui shi opincile de pe picioare romynilor((tiganilor)
 • +3 (11)
  Respect, pentru ca macar cineva nu s-a lasat umilit de ocupanti cu acordul marsava al guvernantilor verzi-rosii
 • -4 (10)
  Че простие.Ши "мулць" сынтець ла простия ачаста.24 де оамень.Ниште копий ла ниште националишть.Дучеци-вэ май бине ла кончерт кэ Кобзон ва кынта Ария Мистер Икс.О сэ вэ плакэ.
  • +4 (8)
   Nu prea ai trecut pe la şcoală... Ori ai trăit prea departe... Şi nici nu-ţi prea plăcea...
  • 0 (0)
   Nu ne place, Kobzon demult cinta sub fonograma, tucma zgyrye urechile.
 • +5 (7)
  ertativa, inainte sa mergi la concert, ca sa auzi mai bine, spala-ti bine urechile, caci creerul il ai deja spalat de bolsevici!
  Respect pentru adevaratii patrioti, care in acesta zi au avut curajul sa protesteze, dar nu sa stea incuiati in casa!
 • -1 (1)
  Multi s-au ascuns dupa ziua europei si au sarbatorit in tot Chisinaul, numai ca noi stim ( mai la noi nu se da liber de ziua biruintei
 • -1 (5)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • +1 (5)
  protest LINGVISTIC... nu mai vorbiti cu rusii in limba rusa, vorbiti in limba poporului vostru, in limba parintilor si buneilor vostri. AVETI UN PIC DE DEMNITATE SI NU PLECATI CAPUL SA LINGETI BOCANCUL RUSULUI CU LIMBA STRAMOSILOR SI COPIILOR NOSTRI !!
 • +1 (3)
  DE CE, DOAR NUMAI ACESTI TINERKI???OARE MAJORITATEA POPORULUI SUNT DE ACORD SA FIE SUB CIUBOTA RUSEASCA ???MOLDOVA -TARA FARA VIITOR......
  • 0 (4)
   nu uita din myna kui manynci blegule daka esti destept vei yntelege
   • 0 (2)
    asai firea romynului sa skuipe yn fyntyna din kare bea hi hi
 • +1 (5)
  uraa unire ku pidarii shi prostituatele din rumania hi hi uraa
  • 0 (0)
   in Romania ca si peste tot sunt aceia pe care tu numesti pidari, si cred ca ei o sa se uneasca cu tine cu mare bucurie.
 • 0 (4)
  uraa sa ne ynfratim ku tara tiganilor hotilor de buzunar shi prostituatelor uraa traiaska romania ((tigania))

×
Social
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA