Citește toate știrile la acest subiect

(foto, video) Bălţi: Participanţii la marş, atacaţi cu pietre de statalişti

(UPDATE 16.06) Liderul PSD, Victor Şelin i-achemat pe protestatarii rămaşi la o discuţie lângă cinematograful Patria.

(UPDATE 15.45)
Oamenii legii i-au condus pe unioniştii într-un cartier, de unde au fost în urcați în autocarele MAI și transportaţi spre autocarele lor, pentru a plecat acasă. Organizatorii marşului au părăsit oraşul Bălţi. Printre cele câteva sute de contra-protestatari care i-au atacat pe participanţii la marş sunt persoane în stare de ebrietate. Poliţiştii au sustras de la ei sticle cu băutură alcoolică.

(UPDATE 15.35) 
Reprezentanţii Acţiunea 2012 se îndreaptă spre autocare pentru a pleca la Chişinău. Aceştia însă sunt atacaţi pe stradă de locuitorii ai oraşului şi de contra-protestatari veniţi de la Chişinău, care aruncă în ei cu roşii, ouă şi pietre. Unioniştii sunt însoţiţi de poliţişti şi de scutieri, care au format un cordon pentru a-i proteja. Un reporter de la Jurnal TV a fost lovit cu o piatră, după care a fost transportat la spital. Traficul pe stradă este blocat. 

(UPDATE 15.00) Administraţia locală a decis sistarea marşului unionist din cauza violenţelor. Unioniştii nu se supun deciziei şi spun că nu ei s-au ciocnit cu poliţiştii.


Protestele au început în jurul orei 13.00. Oamenii legii i-au izolat pe contra protestatari de organizatorii marşului. Simpatizanţii PSD şi membrii Ligii Tineretului Rus au început să arunce cu ouă în poliţişti. Încercarea contra-protestatarilor de a ajunge la unionişti a trecut în violenţe. Stataliştii s-au încăierat cu poliţiştii. Unioniştii protestează paşnic.


Marşul Unirii, preconizat pentru ziua de astăzi, 5 august, la Bălţi, se pare că se va desfăşura într-o atmosferă fierbinte. În capitala de Nord a ţării s-au deplasat sute de opozanţii din PCRM, PSD, PSRM, Liga Tineretului Rus şi simpatizanţi ai Patrioţilor Moldovei, care intenţionează să ţină piept unioniştilor. Potrivit publika.md, ultimii sunt în număr de cca 200. La faţa locului a venit şi başkanul Găgăuziei, Mihail Formuzal, cu câţiva tineri.

Totodată, la Bălţi a ajuns brigada cu destinaţie specială Fulger şi zeci de poliţişti de la Chişinău şi de la Făleşti, pregătiţi să intervină în cazul în care vor avea loc violenţe. Primele ciocniri nu au întârziat să apară. În imaginile video postate pe Youtube, se observă cum un grup de tineri vorbitori de limbă rusă atacă un bărbat. Acesta a scăpat de pumni doar datorită intervenţiei a 2 poliţişti.

Pub

Precizăm că marşul Acţiunii 2012 urmează să înceapă la ora 15.00, fiind anunţaţi cca 500 de participanţi. Autorităţile locale au încercat să interzică desfăşurarea acestora, însă judecătoria de la Bălţi a respins cererea. Anterior, o acţiune asemănătoare a avut loc la Cahul. Stataliştii s-au încăierat cu poliţia.

Sursa: UNIMEDIA

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI