ora: 14:39, 04 mai 2017 7267

Firma responsabilă de amenajarea parcărilor cu plată șantajează Primăria Chișinău? Chirtoacă: „Spun că vor cere și prejudicii de 200 de milioane de euro”


Firma responsabilă de amenajarea parcărilor cu plată șantajează Primăria Chișinău? Chirtoacă: „Spun că vor cere și prejudicii de 200 de milioane de euro”
Foto: UNIMEDIA

 EME Parkleitsystem, firma responsabilă de amenajarea parcărilor cu plată în Chișinău spune că nu are nicio atribuție în Dosarul parcărilor cu plată în care sunt cercetați viceprimarul Chișinăului Nistor Grozavu și șeful Direcției generale transport și căi de comunicație. Ba mai mult, firma spune că ar putea cere prejudicii în valoare de 200 de milioane de euro de la Primăria capitalei.

„Au spus că ei au creat această companie, care e fondată de altele trei, și că să participe la licitație. E srtanie abordarea lor, considerând că situația creată la zi nu este de forță majoră. Parcă trăim în lumi paralele. Aici la Chișinău am putea să nu mai avem funcționari publici, pe cealaltă parte cei de la firma austro-ungară consideră că nu sunt vizați în niciun fel. Fac referire la un acord de protecție a investițiilor dintre Republica Moldova și Austria în anul 2002 și nu exclud că vor cere prejudicii calculate până la suma de 200 de milioane de euro.

Lucrurile deja depășeșc limita imaginației, dincolo de ancheta penală și procesul civil care este în minicipiul Chișinău la această oră. Sunt gata să comunic toate aceste informații nu doar publicului, dar și organelor de anchetă”, a comunicat edilul.

Totodată Chirtoacă a spus că va face demersuri la Curtea Supremă de Justiție cu privire la parcările cu plată.

UNIMEDIA amintește că miercuri, 19 aprilie,proiectul pentru serviciile de gestionare a parcărilor controlate cu plată în Chișinău a fost prezentat la Primăria Chișinău de către reprezentanții companiei EME Parkleitsystem GmbH. 

Anterior reprezentatul companiei EME Parkleitsystem a susținut o conferință de presă în care a răspuns acuzațiilor aduse anterior la adresa companiei.

Contractul dintre Primăria Chișinău și compania EME Parkleitsystem care a câștigat la licitația pentru amenajarea parcărilor cu plată în capitală a stârnit controverse în rândurile consilierilor municipal și a societății civile.

UNIMEDIA amintește, Consiliul Municipal Chișinău a fost atacat în instanță de către EME Parkleitsystem GmBH, compania câștigătoare la licitația pentru amenajarea parcărilor cu plată în Chișinău. Potrivit consilierului municipal Ruslan Codreanu, aceasta ar fi atacat CMC-ul pentru că n-ar fi semnat Regulamentul cu privire la parcări.

Activistul civic Victor Chironda a a mers la Viena, la adresa indicată pe site-ul oficial al companiei pentru a vedea cine activează la EME Parkleitsystem, însă a constatat că adresa este una eronată, dat fiind faptul că sediul companiei a fost găsit.

Centrul Național Anticorupție a pornit o cauză penală pe numele companiei responsabile de amenajarea parcărilor cu plată în Chișinău. 

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • 0 (0)
  Platitile si 1 mlrd euro ca poate nu le dam intreaga tara.
  Austrieci sau is moldoveni? Ca numai ai nostri au asa obraz sa ceara prejudicii pentru ca nu le permiti sa te fure
  • +1 (1)
   Seamănă a moldoveni, cum poți să ceri despăgubire dacă încă nu ai investit nimic...
  • +1 (5)
   Dacă spui așa înseamnă că nu știi ce inseamna businessman capitalist european :)
   Dar n-ar fi rău să ne colonizeze totalmente Austria. Ăia cel puțin vor face canalizări și vicee în toate satele și nu vor permite să moară lumea de foame. Că moldoveanul e măgar mare. Cât e la putere fură cât poate și râde de cel ce n-are. Snegur, Lucinschi, Sangheli, Sturza, Filat, Diacov, Voronin, Plahotniuc - cei mai mari măgari ai Moldovei. N-ar fi rău să avem un Stalin să-i sacrifice în numele poporului! ))
   • -10 (12)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.

    stai oleaka, care moldoveni??? parca suntem ROMANI!!!
    asa ca scrie corect - "romanii sunt magari..."
 • -7 (13)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.

  pot sa ne pupe in fund... investitii nu au fost, pot cere recuperarea cheltuielilor pentru proiect si posibil prejudiciu moral...
  ok lasa sa fie un milion...
 • +2 (2)
  Tarziu s-a trezit Chirtoaca,in conditiile cand afacerile cu aceasta firma se pregateau de anul trecut.A trebuit sa fie arestati cativa "drujbani" de-ai sai,pentru a se ajunge la asta.
  -
  Ce investitii a facut aceasta firma pentru a cere despagubiri de 200 mln.euro? Astia investigati penal trebuie!
  • +1 (1)
   1. chirtoacă e un mîrlan și hoț incompetent - investigat penal...
   2. compania ? de investigat provinența acesteia, toate procedurile: de licitație și închere a contractului, etc. la sigur sunt o mulțime de-a nereguli și temeiauri de reziliere a acontractului.
   3. dacă am avea niște instituții veritabile de investigații (și nu bîte politice) atunci acest caz nici nu avea loc, sau o dată comis toți implicații nu știau încotr-o s-o ia, iar ei vorbesc azi de prejudicii și culmea că mîne ar putea și să incaseze...
 • 0 (0)
  sa vedem ce spune judecata! si daca se face vinovata primaria - atunci sa raspunda in fata legii pentru incompetenta in serviciu si sa le fie sechestrate averile !! 200mln e a 5-a parte din furtul secolului din moldova - s-ar putea si asta sa fie o schema de a scoate bani din tara folosind firme ofshore
 • 0 (0)
  de unde noi stim daca ei nu au investit deja
  • 0 (0)
   Parcarile sunt construite din banii municipalitatii,din credite care vor trebui rambursate.In ce a investit aceasta firma,daca nu se vede nimic? Era vorba despre niste aplicatii (pentru mobil,etc.),pentru a fi folosite la efectuarea platilor,dar nu cred ca se poate vorbi de sume prea mari.

×
Social
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA