Firma responsabilă de amenajarea parcărilor cu plată șantajează Primăria Chișinău? Chirtoacă: „Spun că vor cere și prejudicii de 200 de milioane de euro”

 EME Parkleitsystem, firma responsabilă de amenajarea parcărilor cu plată în Chișinău spune că nu are nicio atribuție în Dosarul parcărilor cu plată în care sunt cercetați viceprimarul Chișinăului Nistor Grozavu și șeful Direcției generale transport și căi de comunicație. Ba mai mult, firma spune că ar putea cere prejudicii în valoare de 200 de milioane de euro de la Primăria capitalei.

Foto: UNIMEDIA

„Au spus că ei au creat această companie, care e fondată de altele trei, și că să participe la licitație. E srtanie abordarea lor, considerând că situația creată la zi nu este de forță majoră. Parcă trăim în lumi paralele. Aici la Chișinău am putea să nu mai avem funcționari publici, pe cealaltă parte cei de la firma austro-ungară consideră că nu sunt vizați în niciun fel. Fac referire la un acord de protecție a investițiilor dintre Republica Moldova și Austria în anul 2002 și nu exclud că vor cere prejudicii calculate până la suma de 200 de milioane de euro.

Lucrurile deja depășeșc limita imaginației, dincolo de ancheta penală și procesul civil care este în minicipiul Chișinău la această oră. Sunt gata să comunic toate aceste informații nu doar publicului, dar și organelor de anchetă”, a comunicat edilul.

Totodată Chirtoacă a spus că va face demersuri la Curtea Supremă de Justiție cu privire la parcările cu plată.

UNIMEDIA amintește că miercuri, 19 aprilie,proiectul pentru serviciile de gestionare a parcărilor controlate cu plată în Chișinău a fost prezentat la Primăria Chișinău de către reprezentanții companiei EME Parkleitsystem GmbH. 

Anterior reprezentatul companiei EME Parkleitsystem a susținut o conferință de presă în care a răspuns acuzațiilor aduse anterior la adresa companiei.

Contractul dintre Primăria Chișinău și compania EME Parkleitsystem care a câștigat la licitația pentru amenajarea parcărilor cu plată în capitală a stârnit controverse în rândurile consilierilor municipal și a societății civile.

UNIMEDIA amintește, Consiliul Municipal Chișinău a fost atacat în instanță de către EME Parkleitsystem GmBH, compania câștigătoare la licitația pentru amenajarea parcărilor cu plată în Chișinău. Potrivit consilierului municipal Ruslan Codreanu, aceasta ar fi atacat CMC-ul pentru că n-ar fi semnat Regulamentul cu privire la parcări.

Activistul civic Victor Chironda a a mers la Viena, la adresa indicată pe site-ul oficial al companiei pentru a vedea cine activează la EME Parkleitsystem, însă a constatat că adresa este una eronată, dat fiind faptul că sediul companiei a fost găsit.

Centrul Național Anticorupție a pornit o cauză penală pe numele companiei responsabile de amenajarea parcărilor cu plată în Chișinău. 

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.