ora: 13:11, 28 dec 2012 4210
Autor: Cristina Buzovschi

Final de an în Parlament, cu „ghionturi” în AIE și critici dure din partea PCRM


Final de an în Parlament, cu „ghionturi” în AIE și critici dure din partea PCRM
Foto: UNIMEDIA
Astăzi, 28 noiembrie, a avut loc ultima ședință în plen a Parlamentului. Cum se cuvine la sfârșit de an, deputații au făcut bilanțul anului care a trecut și au trasat principalele obiective pentru anul care vine, notează UNIMEDIA.
 
Speakerul Parlamentului a subliniat că în anul 2012 au fost adoptate multe legi bune și și-a manifestat speranța că în anul care vine deputații vor da dovadă de mai multă înțelepciune și că vor conlucra mai eficient spre binele poporului.

Și la finalul sesiunii de toamnă-iarnă, liderii fracțiunilor parlamentare și-au împărțit replici acide și reproșuri. Primul cu alocațiunea de sfârșit de an a ieșit deputatul fracțiunii PCRM, Gheorghe Anghel. Acesta a criticat dur Alianța pentru Integrare Europeană.
 
„Nu aveți cu să vă mândriți. În acest an în Republica Moldova sunt mai puține școli, mai puține spitale și mai puțini oameni(...). Activitatea de bază a AIE a fost furtul mijloacelor din bugetul de stat și prostituția, inclusiv cea politică(...). Cela mai obiective calificative pentru anul 2012 ar fi haos și anarhie. În acest an, procesul legilativ s-a transformat într-un târg rușinos dintre componentele AIE”, a declarat deputatul comunist. 
 
Liderul fracțiunii PLDM a punctat printre principalele realizări alegerea șefului statului, stabilitatea politică ce a urmat și succesele pe plan extern, inclusiv în procesul de integrare europeană a țării noastre. „Acest an nu a fost unul ordinar. A început cu incertitudini politice, încercări de a abate RM de la cursul de integrare europeană. Seceta și criza din regiune a împiedicat Guvernul să mențină acel ritm de creștere a economiei naționale”, a adăugat reprezentantul PLDM. Totodată, Streleț a făcut câteva apropouri în adresa colegilor de Alianță. 

„În anul care se încheie nu ne-au lipsit, spre regret, și momentele în care ne cream singuri anumite dificultăți și pe care ulterior le depășeam prin eforturi ”eroice”. Vă asigur că cetățenii nu au avut nici un fel de satisfacție în acele clipe  de ciondăneală între componentele AIE. Nu au avut și nu vor avea nici un fel de câștiguri de imagine cei care au exploatat cu multă satisfacție dificultățile care  au survenit inevitabil în activitatea instituțiilor de stat. Uneori aveam impresia că, în loc să-și consacre efortul și energia pentru a servi cetățenii care i-au ales, unii colegi lucrau mai mult ”pentru camera de luat vederi”, a conchis sursa citată.
 
Mesajul președintelui grupului parlamentar al PD a fost unul mai optimist. „Doi ani de zile de când acest Parlament activează pe scena politică din RM. Majoritatea parlamentară a reușit o mare performanță - a păstrat RM într-un spațiu relativ stabil. Necătând la toate neajunsuriile, Parlamentul a reușit să ofere un echilibru politic, social și economic. Parlamentul și-a îndeplinit toate obligațiile legislative. Anul 2013 este un an foarte responsabil pentru continuarea reformelor din justiție și din organele de drept. În lupta cu corupța ne trebuie fapte concrete”, a punctat Dumitru Diacov.
 
Liberalii, printre realizările enumerate, au scăpat și un ghiont în adresa PLDM. „În țară este virusul demisiilor. Mai că mi-aș da și eu demisia, cu condiția că aș ști că șeful partidului nu o va accepta. Sper ca anul 2013 să fie cu mai puține demisii, dar cu mai multe realizări”, a spus liderul fracțiunii PL, Ion Hadârcă, cu referire la cererea de demisie înaintată de Iurie Leancă, șeful diplomației moldovenești.
 
De la tribuna Parlamentului a vorbit și Zinaida Greceanîi, din numele deputaților neafiliați. Acest fapt i-a nemulțumit pe deputații din fracțiunea PCRM, care au părăsit sala. Vladimir Voronin a declarat pentru presă că nu are de gând să asculte „îndreptățirile trădătorilor”.  Deși a criticat activitatea Alianței, la sfârșit de alocațiune aceasta a chemat comuniștii și partidele din AIE spre conlucrare.

„Indiferent din ce partid faceţi parte, indiferent dacă sunteţi în opoziţie sau la Guvernare, să vă uniţi eforturile şi să muncim spre binele celor a căror încredere şi vot l-am obţinut şi care ne-au încredinţat să-i reprezentăm într-un asemenea for ca Parlamentul Republicii Moldova. Doar împreună, sunt sigură, am reuşi să mişcăm lucrurile în direcţie bună, doar împreună am reuşi să asigurăm un trai decent în ţara lor a cetăţenilor noştri şi a viitorului nostru şi al copiilor”, a încheiat Greceanîi.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +9 (13)
  Astăzi, 28 noiembrie ?! Stimati redactori fiti mai atenti la "mici" detalii... din cate stim cu totii au mai ramas doar cateva zile pana la sfarsitul anului.
  • +30 (50)
   cred ca azi sa facut totalizarea , cite functii a cumparat in acest an Plohatniuc si cite au fost pierdute de PCRM
   • +33 (51)
    cit de Ghipu , as spune ca tot partidul sau luat incomun nu ar avea atitea capacitatzai cite le are Leanca
    • -34 (46)
     Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
     A fost un an într-o oarecare măsură bun. Mergem înainte spre bunăstare. Nu putem realiza totul intr-o perioadă scurtă de timp, dar sper și cred că Moldova va deveni o țară prosperă.
     Avem toate premisele pentru asta.
     Un Minister al Economiei care a dat dovadă de profesionalism, un MAEIE care face tentative de integrare.
     Avem de lucrat la instituții ca MAI, FISC și Serviciul Vamal, privesc pozitiv și sper că în 2013 aceste instituții o să se reabiliteze in fața populației.
     • -31 (43)
      Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
      Dupa parerea mea alianta ar trebuie sa fie mai unita si sa-si respecte mai bine scopurile propuse din start. In acest sens as vrea sa adaug ca in elaborarea unor proiecte ar trebui sa participe partidele de la guvernare pentru ca mai apoi sa nu apara disensiuni si sa fie indeplinite toate cerintele. Dar la moment observam ca din AIE numai PD se consolideaza tot mai mult si promoveaza o politica directa spre atingerea bunastarii societatii. Ar trebui ca toate partidele sa ia exemplu de la PD!!!
      • -32 (44)
       Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
       A fost un an foarte roditor pentru viata poltica din RM si speram ca asa si va urma!! Eu cred ca in acest an foarte mult s-au dezvoltat raporturile internationale alre tarii noastre cu alte state. Acesta este un pas important in scopurile propuse din start de partidele de la guvernare. Drumul spre UE se intensifica si prin eforturile lui Lupu,Plahotniuc(vizitele oficiale din Polonia,Italia) se simte tot mai mult mentinerea acestei directii. Da Doamne ca la anul sa fie si mai bine!!!
       • +32 (42)
        Bre @Viking, mai sa lingi PD-ul in... stii tu unde... prin ce a dat dovada de profesionalism Lazar? Un lucru e cert - va tine Plahotniuc pe toti in buzunarul sau.
        • +33 (41)
         Bravo lui Plahotniuc, a izbutit sa cumpere oameni noi!!!
         • +29 (37)
          Bravo Guvernului, bravo Filat! Muncind vom obtine biletul într-o lume democratică și prosperă.
          • -31 (37)
           Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
           Bravo lui Filat. Anul acesta va fi nominalizat la oscar pentru cel mai bun rol în pelicula ,, Cu sint clovn,,
          • +32 (32)
           iau-te bre ca aistea de la PD inca mai au glas sa vorbeasca??? Au stat cu fundu pe lijanka toti acesti ani si acum se mai lauda ??? cu ce?? La contrabanda is lideri si la mahinatii is avtariteti, in rest, niste cur de pepeni sinteti !
          • +6 (6)
           Da, s-au facut totalurile, cite firme a luat sub conducerea sa ilegal Plahotniuc, s-au cite milioane a furat???
          • +6 (6)
           Si comunistii indignati ca fura altcineva si nu ei, critica si critica...
          • 0 (0)
           lui laurentzu...bilet intr-o directie...in dezmat,haos sisaracie pentru majoritatea din noi...
         • -27 (35)
          Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
          Lazăr în țara asta face mai mult ca Filat. Filat doar culege laurii.
          Proiecte cu eficiența energetică și utilizarea materiei regenerabile
          FISC-ul alungă investitorii, iar ministerul economiei trebuie să ducă dialoguri de negociere ca să îi mențină
          Gazul în următorul an va fi mai ieftin.
          programe de sustinere și dezvoltareCreștere ecomonică și multe altele pe care nu are rost să le menționez deoarece nu cred că merită atîta atenție replica ta
          • +30 (32)
           Lazar poate doar sa se incadreze in scenariile lui Plahotniuc, deoarece e o marioneta in minile papasarului. Rusine... va-ti lasat toti cumparati pentru 2 bani si va aflati in buzunarul lui Al Capone din Grozesti.

  • -17 (33)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   As zice ca unele discursuri au fost c-am prea inflorite altele au mai dat dovada de adevar,dar in general a fost o sedinta implinita si bine structurata.
 • -18 (32)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  :))) Mdaaa ati facut copy paste si ati schimbat doar careva cuvinte???
 • -19 (19)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  critici trebue sa fie pentru orice guvernare, fara ele guvernarea degradeaza.
  • -7 (9)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Da ea acum infloreste?))...vorbind de critici vreau sa fac si eu totalurile: Europa cum nu ne-o vrut asa nu ne vrea, cit de tare n-o vrut Filica sa ne bage acolo)), lumea se teme sa se duca in magazine de frica preturilor)), salariile cum au fost asa si au ramas (inafara de a guvernantilor si judecatorilor), prin sate poti merge cu pielea goala ca babele is chioare si nu vad da tinerii is la Moscova si Italia, in concluzie pot spune ca daca am trai ca aborighenii fara conducere am trai m-ai bine)))
   • +6 (6)
    zi multumesc ca nu te-o furat tarelshili, badraganie si esti !
 • +1 (1)
  (((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
  !!!!!!!!!CASA_NATIONALA_DE_APOCALIPSA_SOCIALARMMM (CNAS) ANUNTA_NUMARUL_TELEFONULUI_FERBINTE!!!!!!!!!!
  ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
  !!!!!SUNA_LA_CASA_TA_NATIONALA_DE_APOCALIPSA_(CNAS): - !!!!!ZEROZERO-ZEROZERO-ZEROZERO!!!!!
  )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
  !!!!!PS:) – SURSA_TA_NATIONALA_DE_APOCALIPSA::) - http:// WWW.CNAS.MDS /
  )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
  • +1 (1)
   ((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((( !CASA_NATIONALA_DE_APOCALIPSA_SOCIALARMMM (CNAS) ANUNTA _LINIA_FERBINTE!!!!! )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) !!!!!"CETATENII Republicii MOLDOBA, care deţineau la 01 ianuarie 2012 mijloace băneşti în sume mai mari, SUNT _ASTEPTATI_la_CASA_TA_NATIONALA_DE_APOCALIPSA_SOCIALARMMM_(CNAS), pâna pe data de 31 decembrie 2012, pentru a depune DECLARATIA cu privire la disponibilul de mijloace băneşti….. )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) !PS:) – SURSA_TA_NATIONALA_DE_APOCALIPSA::) - http:// WWW.CNAS.MDS / )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))…
  • +1 (1)
   ((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((( !CASA_NATIONALA_DE_APOCALIPSA_SOCIALARMMM_(CNAS)_ANUNTA_LINIA_FERBINTE!!!!! )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) !!!!!"CETATENII Republicii MOLDOBA, care deţineau la 01 ianuarie 2012 mijloace băneşti în sume mai mari,….. SUNT_ASTEPTATI_la_CASA_TA_NATIONALA_DE_APOCALIPSA_SOCIALARMMM_(CNAS), pâna pe data de 31 decembrie 2012, pentru a depune DECLARATIA cu privire la disponibilul de mijloace băneşti….. )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) http://unimedia.info/stiri/cetatenii-bogati-mai-au-la-dispozitie-4-zile-pentru-a-si-declara-veniturile-55737.html ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))…
 • +1 (1)
  (((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
  !CASA_NATIONALA_DE_APOCALIPSA_SOCIALARMMM_(CNAS)_ANUNTA_NUMARUL_TELEFONULUI_FERBINTE!
  )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
  !SUNA_LA_CASA_TA_NATIONALA_DE_APOCALIPSA_(CNAS): - !!!!!ZEROZERO-ZEROZERO-ZEROZERO!
  )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
  !PS:) – SURSA_TA_NATIONALA_DE_APOCALIPSA::) - http:// WWW.CNAS.MDS /
  )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
  • 0 (0)
   (((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((( !CASA_NATIONALA_DE_APOCALIPSA_SOCIALARMMM_(CNAS)_ANUNTA_CEI_MAI_INFLUENTI_DIN_2012! )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) !!!!!“CEI MAI INFLUENTI CETATENI A REPUBLICII MOLDOBA” - “CEI MAI INFLUENTI MOLDOBANI DIN 2012” !!!!! ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) !!!!!SUNA_LA_CASA_TA_NATIONALA_(CNAS): - !!!!!ZEROZERO-ZEROZERO-ZEROZERO!!!!! ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) !!!!!PS:) – SURSA_TA_NATIONALA_DE_APOCALIPSA::) - http:// WWW.CNAS.MDS / ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))…
  • +1 (1)
   (((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
   “CASA_NATIONALA_DE_APOCALIPSA_SOCIALARMMM_(CNAS)”_ANUNTA_CEI_MAI_INFLUENTI_DIN_2012!
   )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
   !“CEI MAI INFLUENTI CETATENI A REPUBLICII MOLDOBA” - “CEI MAI INFLUENTI MOLDOBANI DIN 2012” !
   )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
   SUNT_ASTEPTATI_LA_CASA_TA_NATIONALA_DE_APOCALIPSA_SOCIALARMMM_(CNAS)!!!!!
   )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
   http://unimedia.info/stiri/vipmagazin-a-prezentat-catalogul-50-cei-mai-influenti-moldoveni-din-2012-55735.html
 • +1 (1)
  ((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
  ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
  ""VIPmagazin a prezentat catalogul „50 cei mai influenți moldoveni din 2012”"
  ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
  ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
  http://unimedia.info/stiri/vipmagazin-a-prezentat-catalogul-50-cei-mai-influenti-moldoveni-din-2012-55735.html
 • +1 (1)
  ((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
  ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
  ""VIPmagazin a prezentat catalogul „50 cei mai influenți moldoveni din 2012”"
  ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
  ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
  http://unimedia.info/stiri/vipmagazin-a-prezentat-catalogul-50-cei-mai-influenti-moldoveni-din-2012-55735.html
  • +1 (1)
   ((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
   ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
   "Cetăţenii Republicii Moldova, care deţineau la 1 ianuarie 2012 mijloace băneşti în sume mai mari..........
   ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
   ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
   http://unimedia.info/stiri/cetatenii-bogati-mai-au-la-dispozitie-4-zile-pentru-a-si-declara-veniturile-55737.html
   ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
 • +1 (1)
  ((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
  ""Tradițional la fiecare sfârșit de an,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
  )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
  http://unimedia.info/stiri/video-felicitarea-presedintelui-tarii-2012-a-fost-un-an-intens-55827.html
  • +1 (1)
   ((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
   ""Anul european al cetățenilor și în Republica Moldova,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
   ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
   http://unimedia.info/stiri/2013---anul-european-al-cetatenilor-si-in-republica-moldova-55843.html
   • +1 (1)
    ((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
    “””(video) „Capitala Moldovei”, o comedie neagră realizată………………………………………................
    ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
    http://unimedia.info/stiri/video-capitala-moldovei--o-comedie-neagra-realizata-de-un-artist-irlandez-55807.html
    ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA