ora: 16:03, 17 mai 2017 4714
Autor: Eugen Durbala

Filip spune că Moldova va beneficia de asistența macro-financiară din partea UE: Guvernul va trebui să îndeplinească 30 de condiții


Filip spune că Moldova va beneficia de asistența macro-financiară din partea UE: Guvernul va trebui să îndeplinească 30 de condiții
Foto: UNIMEDIA

Prim-ministrul Pavel Filip este absolut sigur că Republica Moldova va beneficia de asistența macro-financiară în valoare de 100 de milioane de euro din partea UE. Declarațiile au fost făcute la ședința Guvernului de astăzi. 

Pentru aceasta, Guvernul de la Chișinău trebuie să îndeplinească 30 de condiții impuse de către partenerii europeni.

„Procedurile sunt mai complexe. Trebuie să treacă prin Comisia Europeană, Consiliul European și Parlamentul European. Această finanțare vine în trei tranșe. La fiecare tranșă Guvernul trebuie să îndeplinească câte 10 condiții”, a declarat Pavel Filip.

Premierul a acuzat partidele de opoziție că încearcă să își facă PR pe baza acestor neînțelegeri din Parlamentul European. „Partidele trebuie să facă diferențe dintre politizare și colaborare instituțională. Banii nu vin în bugetul Guvernului, dar pentru implementarea reformelor. Acești bani vin pentru a ajuta cetățenii Republicii Moldova”.

Filip a mai spus că partenerii europeni vor judeca Guvernul Republicii Moldova prin intermediul reformelor realizate. 

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +4 (4)
  Безнадежно и бесполезно!
  __________________
  Sunteti incapabili si ineficienti!
 • +5 (5)
  ...bine că au condiționat..că dacă nu.. nu mișcați un deget pentru MD...
 • +3 (3)
  100 de milioane vor veni pentru implimentarea reformelor.Si cine va imparti acest chilipir gras,nu tot Plahatniuc cu Filip si Candu ? Sa fim seriosi,noi vom plati doar politele !
 • +4 (4)
  Filipok,corect era intai sa mentionezi ce reforme ati realizat in realitate,palpabile pentru cetatenii R.Moldova,nu din cele efectuate doar pe hartie,ca cele 74% pretins realizate,din cerintele Acordului de Asociere!
  Am contabilizat cateva "reforme" reale - furtul miliardului si nicio persoana pedepsita (dintre responsabili),Aeroportul concesionat nu se stie cui,justitie la comanda,procuratura la comanda (a lui Plohis,desigur),mass-media monopolizata,hotii de miliarde (Shor) se odihnesc acasa si devin primari,etc.
  -
  Cu ce drept,Filipok,PD-ul tau conduce atat Guvernul,cat si Parlamentul,dar si majoritatea institutiilor de stat? Ati obtinut in alegeri jumatate din voturi sau doar 15%,ceea ce a insemnat 19 mandate din 101? Ai taria sa afirmi ca acest Parlament mai reprezinta votul si doleantele cetatenilor???
 • +4 (4)
  D-lor europarlamentari,e la mintea cucosului ca:
  1.PD-ul nu va face reforme reale,ar insemna sa-si taie craca de sub ei.
  2.In lipsa reformelor situatia va degrada si mai tare.
  3.Tineretul si cetatenii apti de munca vor continua sa plece masiv din R.Moldova.
  4.Sistemul de pensii si plati sociale,care acum e intr-o mare dificultate,se va prabusi definitiv.
  -
  Oamenii cauta sa traiasca acolo unde e mai bine,unde (macar) vad un viitor,si "guvernantii" nu vor putea impiedica plecarea acestora.Chiar daca ar veni azi la putere forte noi,cu adevarat europene,oricum va mai lua ceva timp pana cei plecati sa-si doreasca revenirea acasa.Fara schimbarea puterii,mergem sigur spre dezastru!
  Prea mult timp ati sustinut neconditionat niste hoti la putere,aveti in persoana dansilor niste manipulatori desavarsiti,care-si pot permite luxul de a cheltui milioane $ pentru companii de lobby si care cheltuie in campania electorala din cel mai sarac stat din Europa mai mult decat partidele din Germania!
 • +3 (3)
  nu el reprezinta europa ca sa faca asa declaratii

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA