ora: 07:38, 28 feb 2013 6471
Autor: Cristina Aramă

Filat: Sunt dispus să fac doi pași înapoi


Filat: Sunt dispus să fac doi pași înapoi
Premierul, Vlad Filat
Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie

Liderul PLDM, Vlad Filat, este dispus să facă doi pași înapoi și să revină la vechiul Acord AIE, dar cu condiția ca aceasta să fie modificat. De asemenea, premierul susține că atât timp cât partidele politice constituante ale Alianței se află la guvernare, atât timp AIE există. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Moldova în Direct”, de la postul public de televiziune Moldova 1, notează UNIMEDIA.

„Eu sunt dispus să fac doi pași înapoi doar ca Republica Moldova să meargă înainte. Interesele de partid sunt mai puțin importante decât interesele naționale. Dacă ar fi să revenim la acest acord atunci doar cu condiția ca să discutăm serios modificarea lui, să discutăm despre problemele care sunt în instituții și să facem abstracție de cui i-a revenit o funcție sau alta. Acordul AIE2 a fost o înțelegere ce ține de partajarea funcțiilor, ca să spunem așa cum este, iar din acest acord eu nu am ieșit. În acea zi de 13 nu am vorbit că trebuie să aruncăm țara în haos, ori varianta zero înseamnă - fără Guvern, fără Parlament”, a punctat Filat. 

În context, prim-ministrul a punctat că o eventuală variantă zero propusă de liderul PD, Marian Lupu, ar înseamna instantaneu alegeri anticipate. „Alegerile anticipate reprezintă un risc mare pentru Republica Moldova. Demisia Guvernului înseamnă alegeri anticipate. Eu nu mă țin de funcție, dar mă țin cu dinții de promisiunile față de oameni, integrarea europeană. În cazul în care cineva nu se mai regăseşte în această coaliţie, trebuie să-şi retragă exponenţii săi din Guvern şi să se declare a fi în opoziţie”, a conchis oficialul.

UNIMEDIA amintește că Nicolae Timofti îndeamnă liderii Alianței pentru Integrare Europeană să renunțe la învinurile reciproce și să se așeze la masa de negocieri pentru a păstra integritatea coaliției de guvernare și stabilitatea politică din țară. „PLDM să renunțe la decizia sa unilaterală de ieșire din Acordul AIE, PD să nu mai insiste asura revenirii la așa numita variantă zero, la demisia prim-ministrului și a speakerului, iar PL să-și reconfirme atașamentul față de ideea de păstrare a Alianței”, a menționat Timofti în cadul unui briefing de presă azi dimineață.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • -11 (21)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  prim ministrul sa compromis, nu are dreptul moral de a deține vreo funcție în stat după recentul scandal cu șeful de la fisc
  • +12 (16)
   Avem alesa o cale corecta, trebuie sa mergem mai departe spre UE, insa aceasta nu e posibil cind mafia lui Ploha se afla la guvernare, RM trebuie sa se curete de tot raul, sa avem sistem judecatoresc corect, unde cetateanul e pe primul loc, si nu interesele personale!
   • +12 (16)
    Lupu daca va vota cu PCRM va arata cit de tare el tine la viitorul RM, el tine doar la viitorul lui si a Lui Ploha. in rest nimic pe el nu il intereseaza!
    • -13 (19)
     Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
     Filea minte..
     Demisia guvernului nici intr-un caz nu inseamna alegeri anticipate....
     In situatia creata premierul trebuie sa isi de-a demisia..
     Daca cineva si doreste alegeri anticipate, atunci acesta este nimeni altul decit insasi Filea.

     Sunt cetățean activ
     • +13 (17)
      sustin pozitivizmul si incercarea lui Filat de a pastra actuala guvernare la putere si un Guvern functionabil , insa totusi ramin de opiniia ca inpreuna cu o echipa condusa Mafiotic nu merita de facut de alianat caci cu nu ai da acesta ar fi asemeni unui pact cu diavolul
      • +12 (16)
       Aveam tot ce trebue pentru a merge mai departe, nu este insa rationalitatea lui Lupu, sa revina la realitate si sa inteleaga ce totusi doreste lumea, avem Guvern functional, si deja am facut un pas spre a scapa de mafioti care tot timpul puneau bete in roate! vrem UE!
       • +11 (15)
        Ma bucur .ca avem un prim-ministru receptiv! A dat mereu dovada de profesionalism si cultura, bravo!
        • +10 (14)
         Vlad Filat este singura persoana din conducere. Cu care se poate negocia!
         • +11 (15)
          Cetăţenii recunosc 2 performanţe vizibile ale guvernării:
          1) Integrarea europeana.
          2) Libertatea presei şi a cuvîntului.
          Și aceste merite sînt reușitele PLDM și a Guvernului Filat !
          • +9 (13)
           Corect spus !! Și mă bucur ca există așa un partid în actuala conducere, care nu ține cu dinții de funcții, ci optează pentru binele poporului !
          • +11 (13)
           Bravo! Avem un prim-ministru care ne-a schimbat radical situatia in tar spre bine! A pus lucrul pe roate in guvern! A demonstrat de nenumarate ori ca nu tine cont de culoarea politica ci se experienta! Bravo!!! Mult succees domnule Filat!!!
          • +11 (13)
           Daca Guvernul Filat demisioneaza atunci RM se transforma in S.R.L. Plahotniuc. Acest om lacom de putere nu stie de morala si bun simt, a acaparat PG, CNA, sistemul judecatoresc, institutii bancare, o buna parte din mass-media etc si continua in aceeasi maniera. Aceasta nu poate dura la nesfarsit, intr-un mod sau altul perioada Plahotniuc trebuie incheiata cit nu e tirziu si sper ca cetatenii RM constientizeaza faptul ca cel mai mare pericol pentru societate este Vlad Plahotniuc.
          • +10 (12)
           Vlad Filat, de-a lungul activității sale de politician, și-a perfecționat calitățile de orator. Machiavelli prețuia cel mai mult curajul si inteligența unui „principe”. Se pare că Premierul are aceste calități, dar cel mai mare neajuns al său este că mai citește discursurile de pe foaie și uneori, în felul acesta, pierde contactul cu publicul. Ceea ce este scris nu întotdeauna pare a fi sincer rostit.
          • +11 (13)
           Vlad Filat, pentru că știe să țină un discurs foarte bun atunci cînd este pus în situația să reprezinte Republica Moldova (a se vedea discursurile din cadrul vizitelor vicepreședintelui american sau a cancelarului german) și asta adaogă puncte țării
          • +10 (12)
           Vlad Filat. Capitalul său politic l-a cîștigat prin capacitatea de a cuceri oamenii. Într-un timp record i-a convins pe cetățeni că el este politicianul care merită încredere. Dar marele succes a fost că a reușit să păstreze acel scor acumulat. Știe ce trebuie să-i spună unui tractorist sau unui demnitar străin. Este echilibrat în discursuri și știe să pună accentele acolo unde se cer.
          • +10 (12)

           Vlad Filat, primul ministru nu este un orator nativ. Are însă destulă cultură şi securitate interioară ca să-şi dezvolte aptitudinile retorice şi cele de comunicare publică. Respectul de sine şi experienţa-i politică l-au ajutat să progreseze enorm în ultimii ani în ceea ce priveşte arta de a vorbi. Fără trac, cu gesturi echilibrate şi cu senzaţia de siguranţă în propria lui piele, şi-a construit un discurs cursiv, energic şi inteligibil, fapt ce se constituie într-un cîştig evident pe planul imaginii. La toate acestea n-ar strica un stil personal ceva mai riguros conturat
          • +10 (12)
           Vlad Filat dacă aș fi făcut acum 4 ani acest top, cu siguranță Filat nu s-ar fi regăsit între primii 5. Liderul PLDM se pare însă că a lucrat mult în ultimii ani la acest capitol și a avut de cîștigat. Are un limbaj al corpului mult mai bine stăpînit, dar și o română ceva mai sănătoasă decît acum 4 ani. Din păcate, mai ales atunci cînd se află în postura de a ține un discurs, lui Filat îi lipsește și acum acel „zvîc” care să însuflețească publicul. Un alt mare minus este aerul superior cu care tratează moderatorii de la talk-show-urile la care participă. Un soi de aroganță în cel mai prost sens al cuvîntului.
          • +8 (10)
           In ultimul foarte bine s-au sincronizat solicitarile lui Lupu, Dodon, Godea de demisie a Guvernului care vor redictiona RM in alegeri anticipate.
           Se pare ca Plahotniuc demult pregateste acest scenariu ca nu in zadar in ultimele zile au iesit la rampa marionetele papusarului.
          • +10 (12)
           Or, Plahotniuc crede ca daca se va ajunge la alegeri anticipate atunci va face rau lui Filat... Nu, acest rau se va rasfringe asupra cetatenilor RM, mai ale acum cind sintem in pragul semnarii acordurilor cu UE. Asadar, Plahotniuc va devia RM de la cursul european. Or, aceasta varianta il satisface pe hotul nr.1 pentru a-si continua faradelegile in lumea interlopa.
          • +10 (12)
           PLDM din totdeauna sa gindit mai intii de toate la binele cetatenilor.
           Vlad Filat impreua cu echipa PLDM a demonstrat tarii ca putem trai mai bine, ca putem munci la noi in tara, ca putem sa fim mindri ca suntem moldoveni.
           Dar avind asa colegi de alianta cum este :
           1.Plohatniuc
           a)Lupu
           b)Ghimpu
           nu poti crea nimik, nu poti face nimik bun pentru tara asta, deoarece persoana nr.1 controleaza totul, si toti lucreaza numai in folosul cestei persoane , adica in folosul lui Ploha, Plaha, Plohatniuc, Ulinici,Papusharul,benzincik,
           numitil cum vreti principalul este ca aceasta persoana este MAFIOTUL NR.1 IN MOLDOVA.
           El este cancerul tarii, el ne duce tara in izbeliste.
           Ajunge, cit sa-l mai rabdat, numai putem tacea si astepta pina vom fi vinduti la organe, si pusi la robie,
           trebuie sa ne unim si sa luptam imppotriva acestui criminal, sa scapam tara de criminali, hoti mincinosi.
          • -10 (10)
           Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
           filat detine controlul la>
           1fisc,
           2 vama,
           3, MAI si politia de frontiera,
           4.Ministerul finantelor
           5 Justitiei
           6 Invatamint,
           7 Agricultura
           8 Sanatate
           9 Achizitii publice
           10 IPTEH - cumparat cu 3 lei m/2 in centrul Chisinauleu
           11Fabrica de ciment din Rezina prihvatizata cu 200 mii euro, care costa 15 000 000 euro,
           12 Elat
           13 Jurnal TV
           14 Jurnal FM
           14 Adevarul,
           15 TV7
           17 TV21
           18 Unimedia
           19 Mocanu si miscarea lui de banditi
           20 CONTRABANDA CU TIGARI, care tre sa stea in frunte si care este primul sau milion...
          • +10 (10)

           PLDM-ul este singurul partid in care mai am o speranta! Vad cum decurg reformele in ministerele a caror ministri
           sint membri PLDM! Vad ca aceste reforme fac sa ne apropiem tot mai mult de Uniunea Europeana!
           Sint sigur ca doar cu PLDM-ul Republica Moldova poate ajunge in Europa! Este un partid care are sustinere
           nu doar in popor ci si din exteriorul tarii! Din partea liderilor altor state!
           Vedem cum membrii PLDM colaboreaza activ cu ambasadorii diferitor state, cu liderii acestor state!
           Bravo! Este un partid care mereu a tinut cont de parerea poporului! Care stie cu ce probleme se confrunta
           cetatenii zi de zi, si incearca sa le rezolve cit mai curind! Bravo!!!
          • +9 (9)
           PLDM-ul, in frunte cu Vlad Filat mereu a fost cel mai puternic partid din Republica Moldova, pentru ca
           are la baza doar profesionisti, care isi cunosc foarte bine obligatiunile si stiu cum sa dezvolte Republica Moldova.
           Ma bucur ca Vlad Filat nu se conduce dupa traditia celor din PD ca sa cumpere oameni. Plahotniuc a cumparat
           o mare parte din politicieni si toti cunosc asta, dar rabda tot acest circ. Godea, Ghimpu, Lupu, Dodon,
           Sirbu, Chirtoaca, Zumbreanu, Chetraru, Platon, toti acestea sint un buzunarul lui Plahotniuc. Si cum credeti,
           pentru ce? - ca Plahotniuc sa poate ascunde toate faradelegile sale!!!
           Rusine.
           Ma bucur enorm ca s-a miscat carul din loc si Plahotniuc va fi lipsit de imunitate in scurt timp.
           Dar vad ca Lupu face si el acum un mare show, cred ca vrea sa-l acopere pe seful sau(Plahotniuc).
          • +9 (9)

           PLDM actioneaza constant pentru realizarea Programului sau politic si implementarea Programului de
           guvernare „Integrarea Europeana: Democratie, Libertate, Bunastare”.
          • +9 (9)

           5 realizari principale sint:
           -PLDM-ul a adus Republica MOldova mai aproape de UE.
           -Drepturile si libertatile cetateanului. Au readus respectul pentru drepturile cetateanului.
           -PLDM-ul nu a permis crizelor sa afecteze calitatea vietii cetatenilor!
           -PLDM-ul a atras cele mai mari investitii in dezvoltarea Republicii Moldova.
           -PLDM-ul a readus in centrul atentiei interesele cetateanului!
           In toata tara sunt reabilitate scoli performante, construite spitale, pentru o viata mai buna.
          • +8 (10)
           Bravo PLDM, echipa PLDM a reusit sa asigure
           Republica Moldova cu o guvernare stabila
           care rezolva problemele cetatenilor.
           PLMD-ul este un partid care incearca sa depaseasca
           aceasta dificultate in politica Republicii Moldova.
           Lupu, prin declaratiile sale isi atribuie calificari singur.
           Daca ne-am ghida dupa supararile si starile personale ale celor
           din PD, nu am reusi nimic.
           Pentru PLDM este imoprtant stabilizarea unei guvernari care sa rezolve problemele cetatenilor.
           Liderii PLDM se intilnesc foarte des cu oficiali straini, de la care iau exemplu.
           Bravo.
           Ghimpu discuta mereu prin prosupuneri. PLDM-ul a demonstrat pe parcursul timpului
           ca nu felul cum s-au partajat functiile ii mentin la acest nivel, ci modul in care activeaza.
           Bravo PLDM!
          • -8 (8)
           Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
           filat detine controlul la>
           1fisc,
           2 vama,
           3, MAI si politia de frontiera,
           4.Ministerul finantelor
           5 Justitiei
           6 Invatamint,
           7 Agricultura
           8 Sanatate
           9 Achizitii publice
           10 IPTEH - cumparat cu 3 lei m/2 in centrul Chisinauleu
           11Fabrica de ciment din Rezina prihvatizata cu 200 mii euro, care costa 15 000 000 euro,
           12 Elat
           13 Jurnal TV
           14 Jurnal FM
           14 Adevarul,
           15 TV7
           17 TV21
           18 Unimedia
           19 Mocanu si miscarea lui de banditi
           20 CONTRABANDA CU TIGARI, care tre sa stea in frunte si care este primul sau milion..
       • +7 (11)
        Corect spus !! Și mă bucur ca există așa un partid în actuala conducere, care nu ține cu dinții de funcții, ci optează pentru binele poporului !
        • +9 (9)
         lupta cu plohis oricum de continuat!!! filea daca are careva pacate, le va constientiza si le va eradia...
         • -6 (8)
          Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
          filat detine controlul la>
          1fisc,
          2 vama,
          3, MAI si politia de frontiera,
          4.Ministerul finantelor
          5 Justitiei
          6 Invatamint,
          7 Agricultura
          8 Sanatate
          9 Achizitii publice
          10 IPTEH - cumparat cu 3 lei m/2 in centrul Chisinauleu
          11Fabrica de ciment din Rezina prihvatizata cu 200 mii euro, care costa 15 000 000 euro,
          12 Elat
          13 Jurnal TV
          14 Jurnal FM
          14 Adevarul,
          15 TV7
          17 TV21
          18 Unimedia
          19 Mocanu si miscarea lui de banditi
          20 CONTRABANDA CU TIGARI...
          raportează răspunde
    • +9 (9)
     cu totii in comun am ales cursul european, acum cineva doreste sa fie alegeri anticipate, as sugera echipei PD in special lui Lupu, sau poate mai degraba lui Ploha( ca el acolo conduce tot) sa inceteze cu toate santajurile, si sa se ghindeasca la viitorul tarii si a cetatenilor, care asteapta cu gura cascata sa facem un pas spre a calma spiritele si sa semnam acordul de asociere cu UE! Il sustin pe dl. Filat pentru ca se bate pentru dreptate, pentru a face cit de putina curatenie in sistemul inca ramas de pe timpurile sovietice, si ne apropie spre UE!
   • -8 (12)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    Ai spus foarte corect - în UE putem nimeri doar dacă ne curățim de tot răul, adică de actuala clasă politică mafiotizată și coruptă - Voronin, Filea, Plohiș, Ghimpu cu toate neamurile lui, precum și alți sateliți artificiali ai acestora - Dodon, Mișin, Godea și alții ...

    Sunt cetățean activ
  • -8 (8)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Ah, dac-ati sti voi , cat imi pare rau
   Ca mai intotdeauna am dreptate!!!
   -E doar un las si un nimenea premirul meu
   Poporul lui -un sclav ce nu vrea libertate...
   Asa si va ramane-n manualele scolare
   Cap,, di tutti capi" al,, Alianţei" mafiote
   Care a-nceput-o cu prihvatizarea
   Si s-a terminat in rolul de mascota...
   • -8 (8)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    Dacă...
    Dac-aş fi cumva în tagma lor.
    Cap,, di tutti capi" al,, Alianţei".
    Nici valori şi nici principii nici speranţe.
    N-aş mai injecta prostitului popor.
    Ci aşi închide statul ăsta- famen.
    Care de la rang de colonie.
    A aguns un soi de prăvălie.
    SRL- exportator de oameni.
    Şi-aşi cădea la sânul României.
    Ca Gafiţa blestemată de părinţi.
    Invocând nu numai diavoli ci şi sfinţi.
    Vinovaţi de inepţii şi blasfemie.
    Şi - am avea o Ţară-n loc de două state.
    Şi-un popor capabil de discerne.
    Şi banuţii nosţri de prin Berne.
    Aidoma lacrimei curate...
  • -8 (10)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Tirziu SEFU , mai bine faceti unu pas inainte si dativa demisiea neconditionata. Scapati tara de SEFU.
 • -6 (16)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Filea - un sarlatan și coțcar fără demnitate. Nu am nici o simpatie față de alt coțcar Plohiș, dar măcar a demonstrat verticalitate și a plecat din funcție.

  Sunt cetățean activ
 • -5 (13)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Vorba lui Voronin:
  Filat pashel nah*r!!!!
  Tu ce te joci de-a SRL Moldova, vreau reziliez contractul, vreau revin la el... Ce ai vazut ca nu-ti mai da pace Plahotniuc sa furi ca alta data si deama vrei inapoi in coalitie... Gata, alegeri anticipate!!! Vin si votez Voronin, da acela stie cum sa-i prelucreze fara vazilin, a sa vedeti cum a sa fuga dracii din tara!!!
 • -8 (8)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Politicenii îs în război...
  Pentru ei suntem gunoi.
  Dar ce putem să facem noi?
  Câte-un picor în fund la toţi
  Să scăpăm ţara de hoţi
  Şi de falşii patrioţi.
  Care este acum ieşirea?
  Să fim sănătoşi cu firea
  Şi să-nfăptuim UNIREA...
 • -8 (12)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • +4 (12)
  Nu vom face o comparaţie intre Plahotniuc-interpol si V.Filat-prim. ministru pentru,că si reputația lor in UE este diferită.
  La invitația, D-ului ,prim ministru V.Filat au venit in vizită pentru prima dată in istoria acestui stat cancelarul german Angela Merkel(23.08.2012) si la (12.11.2012 )Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.Cum credeti..Au avut destule informații pentru a da curs invitației lui V.Filat ..?Dupa intrevederea cu d -ul Lupu, Barroso a refuzat sa faca orice comentariu ba mai mult chear Lupu a recunoscut ,ca nu totul e "in roz"De ce sa-l schimbam pe Filat ,de ce sa votam motiunea de cenzura..Poate Plohotniuc-interpol doreste sa fie Prim .Ministru..?
 • -7 (11)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  L-au pus la loc pe Filea... era si de asteptat. Toata zarva asta de gen 'nu voi ceda in fata mafiei' se va termina foarte rapid. A cedat imediat dupa ce si-a dat seama ca exista risc real sa fie demis + santajat de alte 'bombe mediatice' care i-ar prejudicia imaginea. E un politician de doi bani care deacum precis nu va mai avea increderea printre oameni, deoarece vorbele lui nu se soldeaza cu actiuni concrete. Numai bla-bla-bla si PR excesiv...nothing more.
 • -7 (11)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • -8 (8)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  SEFU COLEA MISTO SI MERCEDESUL a adus tot rahatul. Se incepe tot dela ............0.....................

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA